pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δερματολόγοι προειδοποιούν για μεταμοσχεύσεις μαλλιών χαμηλού κόστους – «Καμπανάκι» για επεμβάσεις στην Τουρκία

20/04/2019 - 7:51μμ
Η βιταμίνη D και ο κίνδυνος επιπλοκών και θανάτου από Covid-19 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών που εκτελούνται από μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορούν να αφήσουν αφύσικα αποτελέσματα και να προκαλέσουν λοιμώξεις, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico, τονίζοντας ότι η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Μαλλιών ξεκινά μια ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με τους κινδύνους των πειρατικών κλινικών. «Ειδικά για την Τουρκία, μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τα κέντρα εμφύτευσης μαλλιών και γι’ αυτό είναι φθηνότερα από ό,τι στην Ισπανία, οι δερματολόγοι έχουν σημάνει συναγερμό» γράφει η ισπανική εφημερίδα.

Σε πολλές χώρες έχουν πολλαπλασιαστεί τα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών που έχουν ρίξει πολύ τις τιμές, γεγονός που έχει οδηγήσει τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Προσοχή σε κλινικές εμφύτευσης μαλλιών «χαμηλού κόστους», επειδή το φθηνό μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβό και όχι μόνο αισθητικά, αλλά και για την υγεία. Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), στην οποία μετέχουν πάνω από 1.000 γιατροί από 70 χώρες, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να πείσει όσους θέλουν να κάνουν εμφύτευση μαλλιών να αναγνωρίζουν τις πιο επικίνδυνες πρακτικές και κυρίως να ενημερώνονται πριν αφήσουν τα κεφάλια τους σε συγκεκριμένα χέρια και να επιλέγουν τα κέντρα που προσφέρουν εγγυήσεις.

Γιατροί και άπειρο προσωπικό
Η ISHRS αναφέρει ότι το 77,5% των ερωτηθέντων γιατρών ισχυρίζονται ότι έχουν παρακολουθήσει έξι ή περισσότερες περιπτώσεις ετησίως ασθενών με αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Έτσι, σε ορισμένες «πειρατικές κλινικές», ιδιαίτερα την Τουρκία, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται από «τεχνικούς» και όχι από γιατρούς. Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τους υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία όσα κέντρα ζητούν, για παράδειγμα στην Ισπανία, λιγότερο από 4.000 ευρώ. Και αυτό γιατί πέρα από τα αισθητικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Διάγνωση μέσω φωτογραφιών
Το πρόβλημα μεταμόσχευσης, στην Τουρκία για παράδειγμα, είναι ότι συνήθως η διάγνωση του κατά πόσον ή όχι θα μπορεί να κάνει το εμφύτευμα και αν υπάρχει μια καλή πρώτη ύλη, έχει γίνει εξ αποστάσεως, μέσω φωτογραφιών, και μερικές φορές η ανάλυση αποτυγχάνει.

Αν προκύψουν επιπλοκές ή ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος, είναι δύσκολο να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω και της απόστασης.

Στην Ισπανία η νομοθεσία είναι πιο προστατευτική, αλλά υπάρχουν και κλινικές χαμηλού κόστους, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιες ζημίες. Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 45% όσων κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών στην Ισπανία είναι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Ο Σέρτζιο Βάνο, διευθυντής της Μονάδας Τριχολογίας του νοσοκομείου Ramón y Cajal λέει ότι «πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη μεταμόσχευση μαλλιών σαν να πηγαίνουν στην αγορά για να αγοράσουν γάλα και ψάχνουν για φθηνότερα σούπερ μάρκετ, λες και το προϊόν είναι το ίδιο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος». Ο δρ Βάνο συνιστά να είναι επιφυλακτικοί, τουλάχιστον στην Ισπανία, όσοι βρίσκουν λύσεις για μεταμοσχεύσεις μαλλιών που κοστίζουν λιγότερο από 4.000 έως 5.000 ευρώ.

Η σωστή ιατρική διάγνωση μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με λιγότερο επιθετικές και περίπλοκες τεχνικές από ό,τι οι μεταμοσχεύσεις. Υπό αυτή την έννοια, προειδοποιεί ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει ιατρική θεραπεία που να αποτρέπει την φαλάκρα. «Στην πλειοψηφία των ασθενών, εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια μαλλιών», προειδοποιεί ο δρ Βάνο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΘ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΘ: Ρομποτάκια στις τάξεις του νηπιαγωγείου – Τι είναι το ερευνητικό πρόγραμμα TINKER

13/11/2025 - 5:44μμ
(φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI, J. Diego (Instituto de Física de Cantabria, Spain), J. D'Silva (U. Western Australia), A. Koekemoer (STScI), J. Summers & R. Windhorst (ASU), and H. Yan (U. Missouri)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εργοστάσιο… αστεριών εντόπισαν αστρονόμοι σε μακρινό γαλαξία

12/11/2025 - 3:13μμ
Παραμονή του φεγγαριού του κάστορα στην Αργολίδα (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρχεται η υπερπανσέληνος του κάστορα – Γιατί ονομάστηκε έτσι – Πώς εξηγείται το πορτοκαλί χρώμα της

4/11/2025 - 11:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δήμος Αριστοτέλη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ψηφιακό ταξίδι του Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

2/11/2025 - 3:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κορινθιακός: Γλυκό νερό εντοπίστηκε κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα, σε υδάτινο σύστημα ηλικίας 800.000 ετών

26/10/2025 - 8:07μμ
Απεικόνιση των νεαρών γαλαξιών στο σύμπαν (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI, B. Robertson (UC Santa Cruz), B. Johnson (CfA), S. Tacchella (Cambridge), P. Cargile-CfA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Χαοτικοί και ακατάστατοι οι «νεαροί» γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν, μετά το Big Bang

22/10/2025 - 3:36μμ
Τα νέα γιαπωνέζικα σταφύλια (φωτ.: Okayama University of Science)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιαπωνία: Νέα ποικιλία μοσχάτου σταφυλιού made in Japan θα δίνει γλυκό και γευστικό κρασί

20/10/2025 - 11:57μμ
Απεικόνιση του Huayracursor jaguensis (φωτ.: conicet.gov.ar/Jorge Blanco)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αργεντινή: Ανακαλύφθηκε σχεδόν πλήρης σκελετός ενός από τους παλαιότερους δεινόσαυρους

16/10/2025 - 12:58μμ
(Φωτ.: uowm.gr)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κοζάνη: Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο πρώτος βελτιστοποιημένος υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης

10/10/2025 - 8:03μμ
Αριστερά η πανσέληνος και δεξιά ο επικεφαλής της έρευνας Τζέιμς Ντότιν με το φασματόμετρο (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/James Dottin)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο φασματόμετρο δείγματα της Σελήνης που έλαβε το Apollo το 1972 – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

8/10/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χ/Open News)

Τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Κροατία – Νεκρός ο πιλότος

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Δύο παιδιά νεκρά από τροφική δηλητηρίαση – Οι γονείς στην εντατική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Το BBC ετοιμάζεται να ζητήσει «συγγνώμη» στον Τραμπ μετά την απειλή του για αγωγή ύψους 1 δισ. δολαρίων

2 ώρες πριν
Ο υποστράτηγος Νικόλαος Κλαδάς, στο λοιμοκαθαρτήριο του Αγίου Γεωργίου επιστρέφοντας από την αιχμαλωσία. (πηγή: eliaserver.elia.org.gr/ Αρχείο Hepp Josef/Κωδικ. τεκμηρ. 04.12.01.041)

Νικόλαος Κλαδάς – Τζαφέρ Ταγιάρ: Αιχμάλωτοι δύο ταχυτήτων και δύο λαών τόσο διαφορετικών κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Καταδίωξη θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίες μετά από εμβολισμό των μηχανών τους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign