pontosnews.gr
Κυριακή, 11/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκπαιδεύοντας «χαρισματικά παιδιά» – Πώς επιδρούν οι άπειρες πληροφορίες

16/04/2019 - 2:40μμ
Ο μεσημεριανός υπνάκος βοηθάει τα παιδιά ψυχολογικά και βαθμολογικά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πώς ορίζονται τα «χαρισματικά παιδιά» και πώς είναι να τα εκπαιδεύεις; Μπορεί ένας μαθητής με μάλλον… κακή σχολική επίδοση να κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία παιδιών με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες; Και εντέλει, υπάρχουν «τέλειοι» χαρισματικοί μαθητές; «Ένας μαθητής με υψηλά κίνητρα και καλούς βαθμούς σε τεστ μπορεί να έχει κακή συνολική σχολική επίδοση επειδή βαριέται και νιώθει ότι κάποια από τα μαθήματα δεν του προσφέρουν προκλήσεις», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Τζόναθαν Πλάκερ της έδρας Julian C. Stanley Endowed Professor of Talent Development του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ.

«Η προσπάθεια εντοπισμού “τέλειων” χαρισματικών μαθητών ισοδυναμεί με κακή χρήση πόρων επειδή δεν έχουμε “τέλειους” χαρισματικούς ενήλικες» τονίζει ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην εκπαίδευση «χαρισματικών παιδιών».

Σημειώνει δε ότι «η αύξηση της δημιουργικότητας έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τη στάση», εξηγώντας πως πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους για να είναι δημιουργικοί. «Προσπαθήστε να μην τιμωρήσετε κατά λάθος κάποιον επειδή έχει αποκλειστικά μοναδικές λύσεις ή ιδέες, να διαμορφώσετε τη δική σας προσωπική δημιουργικότητα έτσι ώστε οι άλλοι να έχουν δημιουργικά πρότυπα, και προσπαθήστε να μην λέτε πράγματα όπως “δεν κάνουμε έτσι τα πράγματα εδώ”», τονίζει, και προσθέτει πως «αν οι μαθητές δεν βλέπουν ποτέ τους δασκάλους ή τους γονείς να είναι δημιουργικοί, είναι λιγότερο πιθανό να επιχειρήσουν να είναι δημιουργικοί οι ίδιοι».


Τζόναθαν Πλάκερ

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, «η δημιουργικότητα είναι ένας παράγοντας επιτυχίας σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής, και οι περισσότεροι ειδικοί αναμένουν να γίνει ακόμα πιο σημαντικό προσόν στο υπόλοιπο του 21ου αιώνα».

Ωστόσο, ο Τζόναθαν Πλάκερ δεν κρύβει την ανησυχία του για την υπερφόρτωση, όπως χαρακτηριστικά λέει, πληροφοριών. «Μας παρέχονται πολλές πληροφορίες σήμερα, διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο, κι ένα μεγάλο ποσοστό των πληροφοριών αυτών δεν είναι καν χρήσιμες. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι περιττό ή ανακριβές, ή και τα δύο. Το να είμαστε σε θέση να φιλτράρουμε τις πληροφορίες για να βρίσκουμε τα πραγματικά χρήσιμα τμήματα που θα αυξήσουν τη φαντασία και θα εμπνεύσουν γίνεται μια βασική δεξιότητα για μαθητές και ενήλικες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Τζόναθαν Πλάκερ στη Σοφία Παπαδοπούλου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Παπαδοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Reuters)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Ανακαλύφθηκε θηλαστικό με γιγάντια ουρά που ζούσε πριν από 160 εκατ. χρόνια

11/10/2026 - 2:24μμ
Οπτικό στοιχείο του KM3NeT (φωτο.: KM3NeT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής: Από τον πάγο της Ανταρκτικής στα βάθη της Μεσογείου – Η ελληνική συμμετοχή στην αναζήτηση των νετρίνων

8/10/2026 - 9:19μμ
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

8/10/2026 - 8:09μμ
Μέλη της Επιτροπής Νόμπελ Χημείας ανακοινώνουν τους παραλήπτες του Βραβείου Νόμπελ Χημείας 2026, Κένσο Σοάι και Ανρί Μπ. Καγκάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας στη Στοκχόλμη (φωτ.: EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Χημείας 2026: Στους Ανρί Καγκάν και Κένσο Σοάι για τις ανακαλύψεις στην ασύμμετρη κατάλυση

7/10/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: Αρχείο Ελευθέριου Κοσμά/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ελληνικοί δορυφόροι «τσέπης» από την Αθήνα στην Αστάνα του Καζακστάν

7/10/2026 - 11:29πμ
Μέλη της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοινώνουν ότι ο Φράνσις Χάλζεν είναι ο αποδέκτης του Νόμεπλ Φυσικής για το 2026. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Christine Olsson Sweden Out)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής 2026 στον Φράνσις Χάλζεν που «διάβασε» το Σύμπαν μέσα στους πάγους

6/10/2026 - 3:19μμ
Εναέρια εικόνα της καταστροφής στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά τις ισχυρές πλημμύρες (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναβάθμιση του 112 στη νέα εποχή Next Generation

5/10/2026 - 10:13μμ
Συνθετική εικονογράφηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τους χρήστες του διαδικτύου (εικόνα: δημιουργία με ΤΝ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: «Πάνω σε όλους εμάς» οι δοκιμές των εταιρειών στο διαδίκτυο

4/10/2026 - 3:11μμ
Το κρανίο του αρχαίου ρινόκερου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ηράκλειο: Ρινόκερος ηλικίας 8 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε στο Γεωπάρκο της Σητείας

29/09/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: Sergei Tokmakov / Pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυστραλία: Πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI διείσδυσε σε κυβερνητικό ιστότοπο

24/09/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Reuters)

Κίνα: Ανακαλύφθηκε θηλαστικό με γιγάντια ουρά που ζούσε πριν από 160 εκατ. χρόνια

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Φονικό στη Γλυφάδα: Με ποινικό παρελθόν στη Greek Mafia το θύμα

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pexels)

Οστεοπόρωση: Ποιοι χρειάζονται εξέταση και κάθε πότε γίνεται ο επανέλεγχος

1 ώρα πριν

ΣΠΝ: Μισός αιώνας δράσης μέσα από ένα βίντεο ιδιαίτερης αισθητικής – «Αφιερωμένο σε όλους όσοι συναντήθηκαν και συνυπήρξαν στην αγκαλιά του»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των 430 μεταναστών.  Κυριακή 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Μεταναστευτικό: Η ελληνική πρόταση για αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές

2 ώρες πριν
Ορφανά παιδιά Ελλήνων και Αρμενίων, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην προβλήτα της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας μεταφορά στην Ελλάδα, στα τέλη του 1922 (φωτ.: Αρχείο Near East Relief / Near East Relief Historical Society)

5.000 Αρμενόπουλα σε κίνδυνο: Το SOS του 1922 που προσέκρουσε στις ποσοστώσεις των ΗΠΑ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV