pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως

15/04/2019 - 8:21μμ
NATO: Δημιουργήθηκε στρατιωτικός μηχανισμός απεμπλοκής Ελλάδας-Τουρκίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως και ως προς την πολιτική και ως προς την στρατιωτική της κατεύθυνση, δήλωσε στο Ria Novosti ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό. Ο Γκρουσκό δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που αρνήθηκε μια θετική ατζέντα στις σχέσεις του με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι ο οργανισμός αυτός γνωρίζει πως θα βγει από το αδιέξοδο.

Ο Ρώσος υφυπουργός είπε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

«Το παράδοξο είναι ότι οι σημερινές σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ θυμίζουν περισσότερο μια ‘συνήθη’ κατάσταση, την εποχή που το ΝΑΤΟ δημιουργούνταν, την εποχή του ‘Ψυχρού Πολέμου’», είπε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε δε ότι διαφωνίες στους κόλπους της συμμαχίας υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά σήμερα είναι «ακόμη πιο βαθιές, από ό,τι στο παρελθόν» και ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί να συσπειρωθεί γύρω από τη λεγόμενη «ρωσική απειλή».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις διαφωνίες αυτές στους κόλπους του ΝΑΤΟ, επικαλέστηκε τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ το 2003, η οποία όπως είπε είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κύριων χωρών της συμμαχίας. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είναι αναμφίβολα ένα σοβαρός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας, τον οποίο δεν προτιθέμεθα να αγνοήσουμε. Μάλιστα, κατανοούμε ότι πολλά από αυτά που γίνονται στους κόλπους της συμμαχίας είναι συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ. Αν αλλάξουν οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ θα αλλάξουν και οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ».

Τέλος ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η ρωσική αντίδραση στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 υπήρξε ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας νέας ποιότητας σχέσεων με τη συμμαχία, για την ίδρυση του Συμβουλίου Ρωσία-ΝΑΤΟ».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.ΜΕΝ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

26/07/2026 - 9:52μμ
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

26/07/2026 - 7:56μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 29χρονου στα Μέγαρα: Έτρεχε με 208 χλμ./ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου

26/07/2026 - 7:01μμ
Εικόνα από το σημείο της φωτιάς στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου

26/07/2026 - 6:29μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

26/07/2026 - 4:54μμ
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

26/07/2026 - 4:19μμ
Η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και το περίστροφο με τα φυσίγγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο με χειρομβοβίδα και στόχο τον Ντογιάκο: Ο «εγκέφαλος» από τη φυλακή, ο δράστης και ο συνεργός

26/07/2026 - 2:42μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Καλλίδρομο Φθιώτιδας, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Nikos Saliagas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φθιώτιδα, σε δύσβατο σημείο στο Καλλίδρομο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα

26/07/2026 - 2:18μμ
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

26/07/2026 - 1:54μμ
Μαχητικό F-35B προσεγγίζει το κατάστρωμα του ελικοπτεροφόρου αποβατικού πλοίου USS Boxer στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι 4 λόγοι που έκαναν τον Τραμπ να πατήσει «φρένο» στους βομβαρδισμούς

26/07/2026 - 10:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εθνική πόλο: Το δηλώσαμε και το κάναμε – Η ομογένεια ήταν ο όγδοος παίκτης μας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

27ο Πολιτιστικό Διήμερο στη Νεοκαισάρεια Πιερίας με δυνατά ονόματα της ποντιακής μουσικής σκηνής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βαστάρδη)

Ιπτάμενος Τεντόγλου: Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στον Βόλο

3 ώρες πριν
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

3 ώρες πριν
Καππαδοκικές ελληνικές γυναικείες φορεσιές, μεταξύ των οποίων εορταστικές και νυφικές ενδυμασίες, κυρίως από την περιοχή της Νίγδης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην προσωρινή έκθεση «Μικρά Ασία» του Μουσείου Μπενάκη (φωτ.: Catlemur / Wikimedia Commons)

Οι γυναίκες της Σινασού και οι «επίσημες» παραδοσιακές φορεσιές τους – Τα σπάνια κεντήματα μιας χαμένης πατρίδας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign