pontosnews.gr
Σάββατο, 6/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναζητά λύση για τη δυσλειτουργία των ασυρμάτων στην Αττική

28/03/2019 - 11:52μμ
Τούμπα: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι σε διαμέρισμα 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε αναζήτηση οριστικής λύσης για το πρόβλημα των ασύρματων επικοινωνιών της αστυνομίας στην Αττική βρίσκεται το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα, ως απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δυσλειτουργίες του συστήματος και τις αδυναμίες που συναντούν οι αστυνομικοί σε περιοχές του λεκανοπεδίου. Η αστυνομία χρησιμοποιεί αναλογικούς ασυρμάτους, επειδή δεν υπάρχουν πόροι για την καλή λειτουργία του ψηφιακού συστήματος.

Αυτό προκαλεί αρκετά προβλήματα, κάτι που αποδείχθηκε επίσης κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς υπήρχαν πολλές αναφορές «δεν λαμβάνω» μεταξύ αστυνομικών και του κέντρου επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι αρμόδιες διευθύνσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

»Σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα. Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των υπηρεσιών της αστυνομίας.

«Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα επικοινωνιών που λειτουργεί ουσιαστικά από το 2017, παρουσιάζει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς οι ασύρματοι που διαθέτει η Αστυνομία δεν πιάνουν σε όλα τα σημεία της Αττικής και για να λυθεί αυτό πρέπει είτε να αλλάξουν όλοι οι ασύρματοι, είτε να τοποθετηθούν κεραίες σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο, και οι δύο λύσεις είναι κοστοβόρες, γι’ αυτό έχει συσταθεί από την ΕΛΑΣ ειδική επιτροπή που μελετά το θέμα, προκειμένου να δώσει την πιο συμφέρουσα πρόταση και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

5/12/2025 - 11:29μμ
Εικόνα από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια
(φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορείες μνήμης για τη 17η επέτειο από τη δολοφονία του – Θα κλείσουν σταθμοί του μετρό

5/12/2025 - 7:48μμ
Μπλόκο με όλα τα... κομφόρ
ΕΛΛΑΔΑ

Στου Ε65 το μπλόκο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σόμπα και χαλί με πρόβατα! – Το αγροτικό Airbnb

5/12/2025 - 7:14μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση του «Kinder Μix 3D pop-up» και προϊόντος με φιλέτο γαύρου

5/12/2025 - 5:30μμ
Χημικά από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες – Μπλόκο της ΕΛΑΣ και χημικά

5/12/2025 - 2:23μμ
Στη Νίκαια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι αγρότες της Θεσσαλίας: Μπλόκα, αποκλεισμοί και εκτροπές κυκλοφορίας στη Νίκαια

5/12/2025 - 1:59μμ
Καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Η κακοκαιρία Byron θα συνεχίσει την επέλαση

5/12/2025 - 1:25μμ
Μετά τη βροχή, αυτοκίνητα διασχίζουν τον Κηφισό δίπλα από το ποτάμι, στο Μοσχάτο.  Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σάρωσε ο «Byron»: Ακραία ύψη βροχής και πάνω από 70.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

5/12/2025 - 12:35μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας από την κακοκαιρία Byron, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Μνήμες του 2017 ξύπνησε η κακοκαιρία Byron – Πλημμύρες, λάσπη και εγκλωβισμοί

5/12/2025 - 12:11μμ
Καταστροφές από τη κακοκαιρία Byron στη Λακωνία. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: apohxos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμια λάσπης σε Λακωνία και Μεσσηνία μετά το πέρασμα του «Byron»

5/12/2025 - 11:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Η Βαλένθια έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

6 ώρες πριν
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

7 ώρες πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

7 ώρες πριν
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Griesheim Και Περιχωρων)

Ο «Ελλήσποντος» του Griesheim θα γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα για τον Πανιώνιο στην Τουρκία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign