pontosnews.gr
Δευτέρα, 18/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

25η Μαρτίου: Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με το «Μακεδονία ξακουστή» (φωτο, βίντεο)

25/03/2019 - 1:50μμ
25η Μαρτίου: Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με το «Μακεδονία ξακουστή» (φωτο, βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Mε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ξεχώρισε το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν επιβλητικά υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή» (από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού) και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενοι, ενώ με το ίδιο πάθος το τραγούδησαν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των μηχανοκίνητων τμημάτων, καθώς και των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που πέταξαν στον αττικό ουρανό.

Σε εφαρμογή είχαν τεθεί από νωρίς αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Περίπου 1.600 αστυνομικοί ήταν επί ποδός και περιφρούρησαν τη στρατιωτική παρέλαση, από την οποία δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις μερίδας πολιτών. Μετά το τέλος της παρέλασης, ομάδα πολιτών κατέβηκε από τη λεωφόρο Αμαλίας και φώναξε συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών, την ώρα μάλιστα που έκαναν δηλώσεις.

«Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης εθνικών ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το εθνικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα μας και στην ιστορία μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της παρέλασης. Ο ΠτΔ υπογράμμισε ακόμη: «Οι αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε λαός και έθνος της ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα, αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου “θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία”, θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί. Το “Μολών Λαβέ” θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την ιστορία, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, την εθνική μας κυριαρχία, το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

45χρονος επιχείρησε να πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πριν από την παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Νωρίτερα, το πρωί, τη στιγμή που επιθεωρούσε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, έξω από την Μητρόπολη όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία για την 25η Μαρτίου, ένας 45χρονος επιχείρησε να κινηθεί προς τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος, μόλις είδε τον ΠτΔ, προσπάθησε να περάσει πάνω από το διαχωριστικό σχοινί στον περίβολο της Μητρόπολης, αλλά οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν. Όπως διαπιστώθηκε στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε, πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών και εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι προθέσεις του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις στα Λύκεια – Πότε αρχίζουν οι Πανελλαδικές 2026

18/05/2026 - 9:04πμ
Πελαργός στη Γυρτώνη Λάρισας  (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριο καιρό και αμετάβλητη θερμοκρασία προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

18/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα

17/05/2026 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ταυτοποιήθηκε η σορός 78χρονου που είχε εξαφανιστεί

17/05/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΑΣΥ: Τέσσερις σταθμοί του μετρό θα κλείνουν νωρίτερα από Κυριακή έως Πέμπτη, λόγω εργασιών

17/05/2026 - 6:35μμ
Το σπίτι-τρώγλη της οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Τα βλέπαμε γυμνά ακόμη και το χειμώνα» – Τι λένε γείτονες για τα τρία παιδιά και η παρέμβαση της ΕΛΑΣ

17/05/2026 - 11:17πμ
Στιγμιότυπο από το Κέντρο Επιχειρήσεων όπου φτάνει η εικόνα από τα drone που χρησιμοποιούνται κατά την αντιπυρική περίοδο (πηγή: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπυρική περίοδος 2026: Πάνω από 100 drones στη μάχη με τις φωτιές – Επιτήρηση όλο το 24ωρο και «έξυπνος συναγερμός»

17/05/2026 - 10:06πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/umair-khalid-8403027/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, αίθριος στην υπόλοιπη χώρα με ενισχυμένους ανέμους

17/05/2026 - 8:11πμ
(Φωτ.: Θεόδωρος Μανωλόπουλος/ Προεδρία της Δημοκρατίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Τιμή στην «Κυρά των Μαρασιών» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

16/05/2026 - 9:43μμ
Πλαστά φάρμακα και σκευάσματα που κατασχέθηκαν (πηγή: YouTube / Eurojust)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα – Έρευνες και στην Ελλάδα

16/05/2026 - 6:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Xeniteas e.V. - Verein der Griechen aus Pontos in Dortmund und Umgebung)

«107 χρόνια μετά, οι ψυχές του Πόντου ζητούν δικαίωση» – Ο Σύλλογος Ποντίων «Ξενιτέας» Ντόρτμουντ τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας

21 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την πορεία στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Η 19η Μαΐου στην Κύπρο: «Η ποντιακή καταγωγή μας είναι ευθύνη»

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Νέα πολιτική σελίδα για τον Αλέξη Τσίπρα – Στις 26 Μαΐου η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματός του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Σχολεία: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις στα Λύκεια – Πότε αρχίζουν οι Πανελλαδικές 2026

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Συγκίνησε βαθιά η παράσταση «Αποτυπώματα μνήμης του ποντιακού ελληνισμού»

2 ώρες πριν
Πελαργός στη Γυρτώνη Λάρισας  (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Αίθριο καιρό και αμετάβλητη θερμοκρασία προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign