pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Γ. Βαρεμένος για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη

24/03/2019 - 1:18μμ
Ο Γ. Βαρεμένος για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κατάπληξη εκφράζει με γραπτή δήλωση του ο Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία του στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως αναφέρει ο β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής «αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας» και «επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος» από τις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, όπου εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στα δημοσιεύματα αυτά «σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών», επισημαίνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».

Μεταφέροντας στη γραπτή δήλωση του σημεία της ομιλίας του, αναφέρει ότι «οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής».

Εξηγεί ότι «επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό» και προσθέτει ότι μετέφερε «μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς». Αυτός, κατέληξε στην ομιλία του ο Γ. Βαρεμένος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρώτη εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

Σαν σήμερα, πριν από 60 χρόνια, άναψε η ελληνική τηλεόραση – Η πρώτη μετάδοση που έγραψε ιστορία

6 λεπτά πριν
Θρήνος στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Κίεβο. Η οικογένεια του άνδρα βρισκόταν μέσα στο κτήριο που χτυπήθηκε (φωτ.: radiosvoboda.org)

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια πολέμου χωρίς ορατό τέλος

30 λεπτά πριν
Κυριακή της Τυρινής στην Καλλιθέα Δράμας, 22 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κική Σαλωνίδου)

Φλόγες παράδοσης και ποντιακός παλμός στην Καλλιθέα Δράμας

56 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

«Φρένο» στις ΗΠΑ: Σταματούν από την Τρίτη την είσπραξη δασμών που κρίθηκαν παράνομοι από το Ανώτατο Δικαστήριο

1 ώρα πριν
Αστυνομικοί της Μορέλια και στρατιωτικοί επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα πυρπολήθηκε μετά τη δολοφονία του Νεμέσιο Οσεγκέρα Θερβάντες («Ελ Μέντσο»), ηγέτη του Καρτέλ Χαλίσκο Νέα Γενιά, 22 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ivan Villanueva)

Μεξικό: Φόβοι για αιματηρή κλιμάκωση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»

2 ώρες πριν
Ένας κουκαράς στην αποκριάτικη γιορτή του Δήμου Χαλανδρίου (φωτ.: Δήμος Χαλανδρίου)

Σήμερα, Σταχτοδευτέρα, κάθε ποντιακό σπίτι, κρεμά τον κουκαρά! Το ταπεινό φυλαχτό της Σαρακοστής στον Πόντο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign