pontosnews.gr
Κυριακή, 21/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σάλος με δήλωση Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο «δεν ανήκει στο Αιγαίο» (βίντεο)

22/03/2019 - 9:58μμ
Και φέτος το Πάσχα η νονά του Καστελόριζου θα ταξιδέψει από την Ορεστιάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο, αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος 7», ο πρώην υπουργός (αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Συνεχίζοντας είπε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του Γ. Τσιρώνη:

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι “η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν” τι ακριβώς εννοεί; Εννοεί και στα Ίμια; Στις δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο; Εννοεί την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας; Επιπλέον, οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας αλλά και οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη».

Ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος, μιλώντας στο newsit.gr, είπε: «Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Στέγη, περιουσία και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των προτάσεων της ΝΔ

18/06/2026 - 10:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/dimitrisvetsikas1969-1857980/)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με διευρυμένα κριτήρια – Πού δίνεται έμφαση

16/06/2026 - 3:48μμ
Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) και ο Ελβετός ομοσπονδιακός σύμβουλος Ινάτσιο Κάσις κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών, 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία: Ο Λίβανος στο επίκεντρο των συνομιλιών – Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

22 λεπτά πριν
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

46 λεπτά πριν
Μικρή βοηθός στα «Ποντιακά Φιλέματα Λαχανά», Σάββατο 20 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)

Στον Λαχανά Θεσσαλονίκης σέρβιραν γεύσεις του Πόντου και μοίρασαν τις συνταγές τους

1 ώρα πριν
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)

Κιρ Στάρμερ: Οι πιο κρίσιμες ώρες για τον Βρετανό πρωθυπουργό – Τα σενάρια αποχώρησης και ο παράγοντας Μπέρναμ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Πάλη: Τριπλή επιτυχία στη Γερμανία

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού: Εκλογές σήμερα για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign