pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Brexit: Την πιθανότητα αναβολής μέχρι τον Μάιο εξετάζουν οι ηγέτες της ΕΕ

21/03/2019 - 10:47μμ
Σε δύσκολη φάση οι εμπορικές συνομιλίες του Brexit
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν τις δυνατές επιλογές που έχουν σε ό,τι αφορά την αναβολή του Brexit, εξετάζοντας την πιθανότητα να δώσουν παράταση στη Βρετανία μέχρι τις 7 Μαΐου ή και μέχρι τα τέλη του έτους ή ακόμη και να αφήσουν ανοιχτή την ημερομηνία προς το παρόν, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ήθελε να δοθεί αναβολή μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή μία ημέρα πριν τις ευρωεκλογές (23-26 Μαΐου).

Προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν να εγκρίνει το βρετανικό Κοινοβούλιο τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα, όμως η Γαλλία δεν συμφώνησε και πλέον στο τραπέζι συζητείται η ημερομηνία της 7ης Μαΐου. Ωστόσο, λέγεται ότι η αναβολή αυτή «απλώς θα δώσει περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία ενός Brexit άνευ συμφωνίας».

Άλλοι ηγέτες πρότειναν να αφήσουν ανοιχτή την ημερομηνία ή να δώσουν πολύμηνη παράταση, μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διατύπωσε την πρόταση να δοθεί στον Ηνωμένο Βασίλειο παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου.

Κοινή επιστολή φορέων εργοδοτών και εργαζομένων στην Τερέζα Μέι για αλλαγή πλεύσης
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση κατέφυγαν από κοινού η Ένωση που εκπροσωπεί τις συνδικαλιστικές εργατικές ενώσεις της Βρετανίας (TUC) και του Οργανισμού των Εργοδοτών Βιομηχανιών (CBI), στέλνοντας ανοιχτή επιστολή προς την Τερέζα Μέι, στην οποία επισημαίνουν ότι πέρα από τη συμφωνία για την αποχώρηση ή την καθόλου συμφωνία, θα πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο σχέδιο, γιατί η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη ανάγκη» λόγω του Brexit.

«Μαζί εκπροσωπούμε εκατομμύρια εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εκ μέρους των οποίων σας γράφουμε για να σας ζητήσουμε να αλλάξετε την προσέγγισή σας στο Brexit», γράφουν στην κοινή επιστολή τους η γενική γραμματέας του TUC, Φράνσις Ο’Γκράντ και η γενική διευθύντρια του CBI, Κάρολιν Φέρμπερν.

Προειδοποιούν δε ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια εθνική έκτακτη ανάγκη και ότι το οικονομικό σοκ θα είναι αισθητό στις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, ζητούν από τη Μέι να προχωρήσει σε τρία μέτρα για να προστατέψει τις εργασίες, τα δικαιώματα και την καθημερινότητα των απλών εργαζόμενων: Την αποφυγή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, τη διασφάλιση παράτασης με διάρκεια αρκετή για να υπάρξει συμφωνία και ένα σχέδιο Β’ που να προστατεύει τους εργαζόμενους, την οικονομία και τα ανοιχτά ιρλανδικά σύνορα, που θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα είναι διαπραγματεύσιμη με την ΕΕ.

Τουλάχιστον 1 εκατ. υπογραφές η αίτηση για παραμονή στην ΕΕ
Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση στην ιστοσελίδα του βρετανικού Κοινοβουλίου που ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη γνωστοποίηση της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ και να παραμείνει στο μπλοκ. Η συγκέντρωση υπογραφών απογειώθηκε μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα της Μέι, η οποία επέκρινε τους βουλευτές που δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική εξόδου.


Η Τερέζα Μέι κατά το διάγγελμα της Τετάρτης (φωτ.: EPA /Chris J. Ratcliffe / Pool)

Το Κοινοβούλιο πρέπει να εξετάσει την περίπτωση διεξαγωγής συζήτησης για όλες τις αιτήσεις που συγκεντρώνουν πάνω από 100.000 υπογραφές. Οι υποστηρικτές έγραψαν στο Twitter ότι η αίτηση δείχνει πόσο έντονο είναι το κλίμα κατά της στρατηγικής της Μέι, ενώ οι υπέρμαχοι του Brexit δήλωσαν ότι προτού ληφθεί υπόψη η κίνηση αυτή θα πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές συγκριτικά με τους 17,4 εκατ. ανθρώπους που τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης πριν από τρία χρόνια.

Σε αντιατομικό καταφύγιο το κέντρο επιχειρήσεων για το Brexit χωρίς συμφωνία
Εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου υπουργείου είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας άνοιξε επιχειρησιακό κέντρο σε ένα καταφύγιο για προστασία από επίθεση με ατομικά όπλα στο κέντρο του Λονδίνου, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες υποδομές και διαθέτει «μια ομάδα έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση σε περίπτωση ανάγκης», εξήγησε ο ίδιος. Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Άμυνας στη συνοικία Ουάιτχολ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, και χρησιμοποιείται σε περίπτωση έκτακτης εθνικής ανάγκης. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το στρατιωτικό προσωπικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων, καυσίμων και άλλων εμπορευμάτων στην περίπτωση που καταγραφούν προβλήματα στα σύνορα.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιότερη εικόνα από το λιμάνι του Άντεν (φωτ. αρχείου: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Νέες εκρήξεις κοντά σε δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

4/10/2026 - 11:50μμ
(Φωτ.: Aldo Ciarrocchi/greenparty.org.uk/)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σάλος στη Βρετανία: «Ο σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού» αποφαίνονται οι Πράσινοι

4/10/2026 - 11:27μμ
Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)
ΕΛΛΑΔΑ

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

4/10/2026 - 11:00μμ
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες καταστροφές εξακολουθούν να καταγράφονται στην Κρήτη, μετά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ενεργοποίηση του Copernicus για τις καταστροφικές πλημμύρες – Στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο

4/10/2026 - 7:23μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Φωτιά στα Μεταξάτα

4/10/2026 - 6:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση σε 54χρονη οδηγό ταξί στη Νέα Ιωνία: Επιβάτης δάγκωσε το αυτί της!

4/10/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δ. Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026»: Περισσότεροι από 2.500 δρομείς τίμησαν τη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων του 1944

4/10/2026 - 5:16μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες Ουκρανούς στρατιώτες, κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Ουκρανία (φωτ.: Χ / 
Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί με κλιμάκωση – Πλήγμα στο Κίεβο κατά την επίσκεψη Μερτς

4/10/2026 - 2:01μμ
Κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να έχει από το 2027 – Η λίστα με τα 16 είδη

4/10/2026 - 1:38μμ
Φωτογραφία από drone εικονίζει πλημμυρισμένη έκταση στο Οροπέδιο Λασιθίου. Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Στο νερό ο κάμπος του Οροπεδίου – Νέες καθιζήσεις, κλειστοί δρόμοι, ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες

4/10/2026 - 12:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Nations League: Άντεξε την πίεση και παρέμεινε αήττητη η Ελλάδα

5 ώρες πριν
Παλαιότερη εικόνα από το λιμάνι του Άντεν (φωτ. αρχείου: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Υεμένη: Νέες εκρήξεις κοντά σε δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Aldo Ciarrocchi/greenparty.org.uk/)

Πολιτικός σάλος στη Βρετανία: «Ο σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού» αποφαίνονται οι Πράσινοι

5 ώρες πριν
Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas?locale=el_GR)

Καβάλα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941 στους Φιλίππους

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ArgonautesKilkis?locale=el_GR)

Ποντιακό θέατρο και γέλιο στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς από τους «Αργοναύτες»

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV