pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κιλκίς: Διαρρήκτες έκλεψαν εκατοντάδες φιάλες κρασιού στη Γουμένισσα!

21/03/2019 - 2:13μμ
Κιλκίς: Διαρρήκτες έκλεψαν εκατοντάδες φιάλες κρασιού στη Γουμένισσα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ήταν… μερακλήδες, ή στοχευμένα εκτέλεσαν μια εντολή; Ο λόγος για τους αγνώστους που τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης διέρρηξαν στη Γουμένισσα του Κιλκίς οινοποιείο που παράγει βιολογικό κρασί, και φέρεται να πήραν 300 πολύτιμες –καθώς δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά– φιάλες κρασιού που χρονολογούνται από το 1996, αλλά και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο. Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λέει πως οι φιάλες των κρασιών που εκλάπησαν σχημάτιζαν ένα παζλ της ιστορικής διαδρομής του οινοποιείου, «από το οποίο αφαιρέθηκαν κάποια κομμάτια του και πλέον είναι ελλιπές. Πραγματικά το γεγονός μάς έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, όχι τόσο για την αξία των κρασιών όσο για την ιστορία μας.

»Έχουν σημαντική χρηματική αξία αυτές οι φιάλες, αλλά πολύ μεγαλύτερη αξία έχουν για εμάς, διότι είναι το αρχείο μας, με αυτή την κλοπή χάνουμε μέρος της ιστορίας μας.

»Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν ήρθαμε, είδαμε το οινοποιείο μας ανοιχτό και ανακαλύψαμε ότι είχαν κλέψει όλα τα παλιά μας κρασιά, το αρχείο μας. Είναι όλες οι παλιές χρονιές μας, του 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 μέχρι το 2007, και Ξινόμαυρο-Cabernet 2009», μας λέει, και περιγράφει τον τρόπο που έδρασαν λέγοντας ότι «όπως φαίνεται κόψανε τα λουκέτα από τις εξώπορτες, μπήκαν μέσα με το αυτοκίνητο, έφτασαν μέχρι το χώρο έξω από το κελάρι, με κλοτσιές έριξαν τα τζάμια διότι είναι αλεξίσφαιρα, πέρασαν μέσα και πήραν με κλούβες περίπου 300 επιλεγμένες φιάλες. Τις φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Βρήκαμε σπασμένα μπουκάλια και στο δρόμο».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ερμηνεύσει ο ίδιος τους λόγους αυτής της καταγγελθείσας ιδιαίτερης κλοπής, αναφέρει ότι «ίσως έγινε κατ’ εντολή κάποιου να κλαπούν οι παλιές μας χρονιές. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε πια [μέσα από τις φιάλες] πότε γεννήθηκε το οινοποιείο, πώς ξεκίνησε. Αυτά είναι τα δείγματα των κρασιών που θέλαμε να κρατήσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο».

Όπως υπογραμμίζει ο Β. Χατζηβαρύτης, οι συγκεκριμένες φιάλες βιολογικού κρασιού «δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, έχουν εξαντληθεί», και γι’ αυτόν το λόγο έκανε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν κάποιος εντοπίσει κάποιο κρασί με τις συγκεκριμένες χρονολογίες, να ενημερώσει άμεσα.

Εκτός από τις 300 φιάλες κρασιού και τα προϊόντα κρέατος, οι δράστες φέρεται να έκλεψαν και κάποια εργαλεία από το οινοποιείο. Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο δύσκολα θα εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών καθώς φαίνεται πως φορούσαν γάντια και δεν άφησαν τα αποτυπώματα τους.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μυστηριώδη τη συγκεκριμένη διάρρηξη, βέβαια το γεγονός ότι πήραν φεύγοντας και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο, ίσως να δημιουργεί την εντύπωση ότι οι δράστες εκτός από το εκλεπτυσμένο γούστο στο κρασί, ήταν και πεινασμένοι. Ο ιδιοκτήτης πάντως σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι «Όταν μπαίνει κλέφτης στο σπίτι σου, είναι γρουσουζιά».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Self test για κορονοϊό και γρίπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης: Ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας – Προσοχή στα παιδιά

25/01/2026 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Σορός 80χρονου στο πορτμπαγκάζ – Ο γιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία

25/01/2026 - 9:29πμ
(Φωτ.: pexels.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ήπιος καιρός σήμερα, με νοτιάδες, νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά

25/01/2026 - 8:11πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μακάβριο εύρημα στη Σουβάλα της Αίγινας: Εντοπίστηκε σορός σε αποσύνθεση σε βραχώδη ακτή

24/01/2026 - 11:18μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο ασφαλείας που δείχνει την παράσυρση της υπαλλήλου των ΕΛΤΑ (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση των ΕΛΤΑ για την παράσυρση εργαζόμενης από όχημα πελάτη

24/01/2026 - 7:24μμ
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκόπετρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας με ποντιακό γλέντι για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκόπετρας

24/01/2026 - 4:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή – Παρέμβαση του υπ. Παιδείας

24/01/2026 - 3:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Συνελήφθη καθηγήτρια Γυμνασίου που φέρεται να φίμωσε μαθητή με μονωτική ταινία

24/01/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: e-vrilissia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Βριλήσσια: Άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του υπάλληλο των ΕΛΤΑ

24/01/2026 - 11:26πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

24/01/2026 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Self test για κορονοϊό και γρίπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης: Ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας – Προσοχή στα παιδιά

15 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την περσινή γιορτή για την  κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Φορέα «Κιβωτός του Πόντου» (φωτ.: facebook.com/Κιβωτός του Πόντου - Ηλίας Υφαντίδης)

«Από τη Βηθλεέμ στην Αιωνιότητα!» με όχημα την «Κιβωτού του Πόντου – Ηλίας Υφαντίδης»

39 λεπτά πριν
ΤΑ παιδιά των ακαδημιών του Απόλλωνα έδωσαν το πιο φωτεινό μήνυμα. Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Απόλλων Καλαμαριάς: 100 χρόνια ιστορίας και μνήμης στην επετειακή εκδήλωση στο Δημαρχείο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Γλυφάδα: Σορός 80χρονου στο πορτμπαγκάζ – Ο γιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία

2 ώρες πριν
Καλόπυργος Μάνης, ναός Αγια-Σωτήρας. Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, λεπτομέρεια τοιχογραφίας (πηγή: Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία)

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ένας φιλόσοφος του χριστιανισμού και του ελληνισμού

2 ώρες πριν
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign