pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κιλκίς: Διαρρήκτες έκλεψαν εκατοντάδες φιάλες κρασιού στη Γουμένισσα!

21/03/2019 - 2:13μμ
Κιλκίς: Διαρρήκτες έκλεψαν εκατοντάδες φιάλες κρασιού στη Γουμένισσα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ήταν… μερακλήδες, ή στοχευμένα εκτέλεσαν μια εντολή; Ο λόγος για τους αγνώστους που τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης διέρρηξαν στη Γουμένισσα του Κιλκίς οινοποιείο που παράγει βιολογικό κρασί, και φέρεται να πήραν 300 πολύτιμες –καθώς δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά– φιάλες κρασιού που χρονολογούνται από το 1996, αλλά και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο. Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), λέει πως οι φιάλες των κρασιών που εκλάπησαν σχημάτιζαν ένα παζλ της ιστορικής διαδρομής του οινοποιείου, «από το οποίο αφαιρέθηκαν κάποια κομμάτια του και πλέον είναι ελλιπές. Πραγματικά το γεγονός μάς έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, όχι τόσο για την αξία των κρασιών όσο για την ιστορία μας.

»Έχουν σημαντική χρηματική αξία αυτές οι φιάλες, αλλά πολύ μεγαλύτερη αξία έχουν για εμάς, διότι είναι το αρχείο μας, με αυτή την κλοπή χάνουμε μέρος της ιστορίας μας.

»Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν ήρθαμε, είδαμε το οινοποιείο μας ανοιχτό και ανακαλύψαμε ότι είχαν κλέψει όλα τα παλιά μας κρασιά, το αρχείο μας. Είναι όλες οι παλιές χρονιές μας, του 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 μέχρι το 2007, και Ξινόμαυρο-Cabernet 2009», μας λέει, και περιγράφει τον τρόπο που έδρασαν λέγοντας ότι «όπως φαίνεται κόψανε τα λουκέτα από τις εξώπορτες, μπήκαν μέσα με το αυτοκίνητο, έφτασαν μέχρι το χώρο έξω από το κελάρι, με κλοτσιές έριξαν τα τζάμια διότι είναι αλεξίσφαιρα, πέρασαν μέσα και πήραν με κλούβες περίπου 300 επιλεγμένες φιάλες. Τις φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Βρήκαμε σπασμένα μπουκάλια και στο δρόμο».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να ερμηνεύσει ο ίδιος τους λόγους αυτής της καταγγελθείσας ιδιαίτερης κλοπής, αναφέρει ότι «ίσως έγινε κατ’ εντολή κάποιου να κλαπούν οι παλιές μας χρονιές. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε πια [μέσα από τις φιάλες] πότε γεννήθηκε το οινοποιείο, πώς ξεκίνησε. Αυτά είναι τα δείγματα των κρασιών που θέλαμε να κρατήσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο».

Όπως υπογραμμίζει ο Β. Χατζηβαρύτης, οι συγκεκριμένες φιάλες βιολογικού κρασιού «δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, έχουν εξαντληθεί», και γι’ αυτόν το λόγο έκανε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν κάποιος εντοπίσει κάποιο κρασί με τις συγκεκριμένες χρονολογίες, να ενημερώσει άμεσα.

Εκτός από τις 300 φιάλες κρασιού και τα προϊόντα κρέατος, οι δράστες φέρεται να έκλεψαν και κάποια εργαλεία από το οινοποιείο. Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο δύσκολα θα εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών καθώς φαίνεται πως φορούσαν γάντια και δεν άφησαν τα αποτυπώματα τους.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μυστηριώδη τη συγκεκριμένη διάρρηξη, βέβαια το γεγονός ότι πήραν φεύγοντας και τα προϊόντα κρέατος που υπήρχαν στο ψυγείο, ίσως να δημιουργεί την εντύπωση ότι οι δράστες εκτός από το εκλεπτυσμένο γούστο στο κρασί, ήταν και πεινασμένοι. Ο ιδιοκτήτης πάντως σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι «Όταν μπαίνει κλέφτης στο σπίτι σου, είναι γρουσουζιά».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ταμπέλα στην Κυψέλη, κοντά στο εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: «Χειρότερο και από σεισμό» οι ρωγμές μετά τον Μετροπόντικα

16/07/2026 - 9:15μμ
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεσσηνία, στο Βλαχόπουλο – Μήνυμα από το 112

16/07/2026 - 5:50μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: apohxos.gr / Χρήστος Στρατουλάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών-Πύργου: Πόσο μειώνονται τα διόδια από τη Βάρδα – Οι νέες χρεώσεις

16/07/2026 - 5:28μμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης/Facebook)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Βυζαντινά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες στην πλατεία Αλώνια

16/07/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα Βίλια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον οικισμό Αγίας Παρασκευής

16/07/2026 - 3:07μμ
Εμφάνιση ρωγμών σε πολυκατοικίες στη Κυψέλη, στη περιοχή γύρω από το εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026    (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία στην Κυψέλη για τις ρωγμές σε κατοικίες – Τι λένε κυβέρνηση, ειδικοί και δήμος Αθηναίων

16/07/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τέταρτη σύλληψη για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα – Νέα εξέλιξη στην έρευνα

16/07/2026 - 12:29μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μάχη για τη ζωή δίνει η 7χρονη μετά την οικογενειακή τραγωδία – Συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου

16/07/2026 - 11:08πμ
Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Λήγει το βράδυ της Πέμπτης η προθεσμία για την υποβολή Μηχανογραφικού – Πότε αναμένονται οι βάσεις

16/07/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 38 βαθμούς – Ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

16/07/2026 - 8:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

8 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

9 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign