pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστήμιου των ΗΠΑ μαθαίνει στους φοιτητές της να αγαπούν την Ελλάδα

17/03/2019 - 8:39πμ
Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστήμιου των ΗΠΑ μαθαίνει στους φοιτητές της να αγαπούν την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σχεδόν επί μια δεκαετία, από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κάθε άνοιξη 24 φοιτητές και μεταπτυχιακοί του πανεπιστήμιου της Ιντιάνα χωρίζονται σε ομάδες και μελετούν το πολιτικό, πολιτισμικό, νομικό και οικονομικό πλαίσιο της Ελλάδας, μαθαίνουν για την κουλτούρα της χώρας, παρατηρούν τις συνήθειες των Ελλήνων και ζουν την καθημερινότητά τους για δέκα μέρες, αλλά κυρίως δίνουν λύσεις και επαγγελματικές συμβουλές σε Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν άνοιγμα στην ξένη αγορά. Η πρώτη επαφή τους με την ιστορία, πολιτική, οικονομική, νομική εικόνα της Ελλάδας γίνεται στην τάξη τους τον Ιανουάριο και τον Μάιο, επισκέπτονται την Αθήνα, καθώς και άλλες πόλεις και νησιά.

Η έρευνα των φοιτητών και μεταπτυχιακών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Business Culture Greece, εμπνεύστρια και «ψυχή» του οποίου είναι μια φανατική Ελληνίδα, αξιόλογη ακαδημαϊκός και μια δυναμική γυναίκα.

Η Τατιάνα Κολοβού είναι ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ με εξειδίκευση στο Business Communication στο Kelley School of Business (το οποίο θεωρείται το 10ο καλύτερο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ) και εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σκεπτικό και την ιδέα του εν λόγω προγράμματος. «Όλα άρχισαν όταν πήγα το 1984, πριν από 35 χρόνια, στην Ιντιάνα για να σπουδάσω και τελικά έμεινα μόνιμα, έκανα οικογένεια και τώρα διδάσκω εγώ εκεί. Κυρίως έχω εξειδίκευση στο cross cultural communication, δηλαδή διαπολιτισμική επικοινωνία» δηλώνει η Τ. Κολοβού.

«Η ιδέα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέκυψε σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2009 όταν ο πρύτανης με πείραξε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τότε του απάντησα ότι δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αλλά αφορά και την Ευρώπη και άρα οι φοιτητές θα πρέπει να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι, το 2011 ήρθα στην Ελλάδα με 20 φοιτητές και μια βοηθό και επέστρεψαν όλοι ενθουσιασμένοι. Από τότε έρχομαι κάθε χρόνο μια ή και δυο φορές τον χρόνο, άλλοτε με 24 φοιτητές κι άλλοτε με 24 μεταπτυχιακούς ξεχωριστά».

Μέχρι σήμερα η Τατιάνα Κολοβού έχει έρθει με πάνω από 300 φοιτητές της και τους έχει γνωρίσει την Ελλάδα.

«Να πούμε ότι πρόκειται για ακαδημαϊκό ταξίδι με επαγγελματικές συναντήσεις και δεν είναι αμιγώς τουριστικό. Υπάρχουν αρχικά γύρω 8 με 9 επαγγελματικές επισκέψεις που κάνουμε, ενώ πηγαίνουμε και σε μουσεία, κάνουμε βόλτες στην πόλη ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, φέτος, θα πάμε στην Αίγινα σε μια επίσκεψη στον συνεταιρισμό φιστικοπαραγωγών όπου θα πάνε τα παιδιά στα χωράφια και θα μάθουν για την παραγωγή μέχρι και την εξαγωγή του βασικού προϊόντος του νησιού. Όλη αυτή η έρευνα που κάνουν οι φοιτητές είναι η εργασία τους. Στο τέλος, θα εξεταστούν πάνω σε θέμα σχετικά με την πολιτική, την οικονομική, τα νομικά, την ιστορία της Ελλάδας αλλά και σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τ. Κολοβού και επισημαίνει ότι βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να μάθουν πόσο ενεργή και επιχειρηματικά δραστήρια είναι η Ελλάδα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τ. Κολοβού)

«Ήθελα να αλλάξω νοοτροπία σε Αμερικανούς που πίστευαν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω να φανεί το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μου. Για αυτό και το άρχισα και φυσικά θα το συνεχίσω. Εξάλλου, αυτό που επιδιώκω και θέλω κάθε φορά που επιστρέφω στην Αμερική από την Ελλάδα, είναι οι φοιτητές μου να πούνε στον περίγυρό τους ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό νόμιζες. Πολλοί μάλιστα λένε ότι αυτό το ταξίδι τους άλλαξε τη ζωή. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για νέα παιδιά 19 ετών που μπορεί να μην έχουν βγει και εκτός Αμερικής. Διαπιστώσουν ότι η οποιαδήποτε εικόνα που τους μεταφέρεται πολλές φορές μέσα από τον Τύπο, την τηλεόραση είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που βλέπουν εδώ. Ανοίγει το μυαλό τους, βλέπουν κάτι άλλο και αγαπάνε την Ελλάδα» τονίζει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Παπαδοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

9/12/2025 - 9:39μμ
Ο Κρις Καλιφατίδης με τα παιδιά του (φωτ.: NeosKosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: «Έφυγε» ο Κρις Καλιφατίδης, ένας από τους «κυανόλευκους» της Μελβούρνης

9/12/2025 - 8:29μμ
Οι τρόφιμοι του «Fronditha Care» μαζί με τα παιδιά του προγράμματος «Ε.L.A.» (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ηλικιωμένοι ομογενείς ήρθαν κοντά με τα παιδιά της παροικίας ενόψει των Χριστουγέννων

8/12/2025 - 3:12μμ
Η Michaela Loukas με το βραβείο της ανά χείρας (φωτ.: LinkedIn)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νέα Επιστήμονας της Χρονιάς η ομογενής Michaela Loukas

8/12/2025 - 8:33πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

8/12/2025 - 12:01πμ
Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων κρατούν την εικόνα του Αγίου Νικολάου (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρών ο Πόντος στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Σίδνεϊ

7/12/2025 - 6:26μμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Αχ, η Ξενιτιά»: Η Κρήτη ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη με μια παράσταση για τον πόνο και τη δύναμη της μετανάστευσης

7/12/2025 - 4:32μμ
Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής στο Κόμπουργκ (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαζική κινητοποίηση για τη διάσωση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης

7/12/2025 - 9:00πμ
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

5/12/2025 - 10:18μμ
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3/12/2025 - 11:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας συμπαραστέκεται στους αγρότες

18 λεπτά πριν
Αναπληρώτρια εισαγγελέας για τη νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις κατηγορίες εναντίον της Γκισλέιν Μάξγουελ το 2020 (φωτ.: EPA/Jason Szenes)

Υπόθεση Έπστιν: Θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα από τη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ

50 λεπτά πριν
Τρακτέρ και φορτηγά αγροτών και κτηνοτρόφων στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Οικονόμου)

Αγρότες: Λουκέτο και κλούβες της ΕΛΑΣ στο λιμάνι του Βόλου – Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία

1 ώρα πριν
Οι αδελφοί Λειχούδη μπροστά από το Ναό Θεοφανίων, κοντά στην Κόκκινη Πλατεία (πηγή: Ιστορική Ρωσική Βιβλιοθήκη)

Αδελφοί Λειχούδη: Οι Κεφαλονίτες μοναχοί που θεμελίωσαν την ανώτατη εκπαίδευση στη Ρωσία

2 ώρες πριν
Ο Freddie Scappaticci φέρεται να ήταν ο διαβόητος «Stakeknife» (φωτ.: itv.com)

Stakeknife: Ο διπλός πράκτορας του IRA και της MI5 – Εξαφάνιζε προδότες και πληροφοριοδότες

3 ώρες πριν
Προϋπόθεση για την εφαρμογή του πορτοκαλί τιμολογίου θα είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Έρχεται το πορτοκαλί τιμολόγιο στο ρεύμα – Ποιες ώρες θα συμφέρει περισσότερο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign