pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστήμιου των ΗΠΑ μαθαίνει στους φοιτητές της να αγαπούν την Ελλάδα

17/03/2019 - 8:39πμ
Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστήμιου των ΗΠΑ μαθαίνει στους φοιτητές της να αγαπούν την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σχεδόν επί μια δεκαετία, από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κάθε άνοιξη 24 φοιτητές και μεταπτυχιακοί του πανεπιστήμιου της Ιντιάνα χωρίζονται σε ομάδες και μελετούν το πολιτικό, πολιτισμικό, νομικό και οικονομικό πλαίσιο της Ελλάδας, μαθαίνουν για την κουλτούρα της χώρας, παρατηρούν τις συνήθειες των Ελλήνων και ζουν την καθημερινότητά τους για δέκα μέρες, αλλά κυρίως δίνουν λύσεις και επαγγελματικές συμβουλές σε Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν άνοιγμα στην ξένη αγορά. Η πρώτη επαφή τους με την ιστορία, πολιτική, οικονομική, νομική εικόνα της Ελλάδας γίνεται στην τάξη τους τον Ιανουάριο και τον Μάιο, επισκέπτονται την Αθήνα, καθώς και άλλες πόλεις και νησιά.

Η έρευνα των φοιτητών και μεταπτυχιακών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Business Culture Greece, εμπνεύστρια και «ψυχή» του οποίου είναι μια φανατική Ελληνίδα, αξιόλογη ακαδημαϊκός και μια δυναμική γυναίκα.

Η Τατιάνα Κολοβού είναι ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ με εξειδίκευση στο Business Communication στο Kelley School of Business (το οποίο θεωρείται το 10ο καλύτερο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ) και εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σκεπτικό και την ιδέα του εν λόγω προγράμματος. «Όλα άρχισαν όταν πήγα το 1984, πριν από 35 χρόνια, στην Ιντιάνα για να σπουδάσω και τελικά έμεινα μόνιμα, έκανα οικογένεια και τώρα διδάσκω εγώ εκεί. Κυρίως έχω εξειδίκευση στο cross cultural communication, δηλαδή διαπολιτισμική επικοινωνία» δηλώνει η Τ. Κολοβού.

«Η ιδέα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέκυψε σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2009 όταν ο πρύτανης με πείραξε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τότε του απάντησα ότι δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αλλά αφορά και την Ευρώπη και άρα οι φοιτητές θα πρέπει να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι, το 2011 ήρθα στην Ελλάδα με 20 φοιτητές και μια βοηθό και επέστρεψαν όλοι ενθουσιασμένοι. Από τότε έρχομαι κάθε χρόνο μια ή και δυο φορές τον χρόνο, άλλοτε με 24 φοιτητές κι άλλοτε με 24 μεταπτυχιακούς ξεχωριστά».

Μέχρι σήμερα η Τατιάνα Κολοβού έχει έρθει με πάνω από 300 φοιτητές της και τους έχει γνωρίσει την Ελλάδα.

«Να πούμε ότι πρόκειται για ακαδημαϊκό ταξίδι με επαγγελματικές συναντήσεις και δεν είναι αμιγώς τουριστικό. Υπάρχουν αρχικά γύρω 8 με 9 επαγγελματικές επισκέψεις που κάνουμε, ενώ πηγαίνουμε και σε μουσεία, κάνουμε βόλτες στην πόλη ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Για παράδειγμα, φέτος, θα πάμε στην Αίγινα σε μια επίσκεψη στον συνεταιρισμό φιστικοπαραγωγών όπου θα πάνε τα παιδιά στα χωράφια και θα μάθουν για την παραγωγή μέχρι και την εξαγωγή του βασικού προϊόντος του νησιού. Όλη αυτή η έρευνα που κάνουν οι φοιτητές είναι η εργασία τους. Στο τέλος, θα εξεταστούν πάνω σε θέμα σχετικά με την πολιτική, την οικονομική, τα νομικά, την ιστορία της Ελλάδας αλλά και σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τ. Κολοβού και επισημαίνει ότι βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να μάθουν πόσο ενεργή και επιχειρηματικά δραστήρια είναι η Ελλάδα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τ. Κολοβού)

«Ήθελα να αλλάξω νοοτροπία σε Αμερικανούς που πίστευαν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω να φανεί το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μου. Για αυτό και το άρχισα και φυσικά θα το συνεχίσω. Εξάλλου, αυτό που επιδιώκω και θέλω κάθε φορά που επιστρέφω στην Αμερική από την Ελλάδα, είναι οι φοιτητές μου να πούνε στον περίγυρό τους ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό νόμιζες. Πολλοί μάλιστα λένε ότι αυτό το ταξίδι τους άλλαξε τη ζωή. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για νέα παιδιά 19 ετών που μπορεί να μην έχουν βγει και εκτός Αμερικής. Διαπιστώσουν ότι η οποιαδήποτε εικόνα που τους μεταφέρεται πολλές φορές μέσα από τον Τύπο, την τηλεόραση είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που βλέπουν εδώ. Ανοίγει το μυαλό τους, βλέπουν κάτι άλλο και αγαπάνε την Ελλάδα» τονίζει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Παπαδοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: tsahouridismatthaios/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πιατιγκόρσκ: Η ελληνική ψυχή «ξεχείλισε» στη Ρωσία – Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αποθεώθηκε από την ομογένεια

3/11/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: Nostos Argentina/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αργεντινή: Η ελληνική Ομογένεια συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία στο 16ο Συνέδριο «Νόστος»

2/11/2026 - 8:04μμ
(Φωτ.: Pan-Macedonian Association of Western Australia/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Περθ: Τα Δημήτρια ένωσαν την ελληνική Ομογένεια της Δυτικής Αυστραλίας

2/11/2026 - 5:41μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κωνσταντινούπολη: Έξι ελληνικές οικογένειες κρατούν ζωντανή την Ευαγγελίστρια των Ταταούλων

2/11/2026 - 2:13μμ
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Ελληνικό γλέντι και παράδοση στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο St Marys – Η λιτάνευση της ιερής εικόνας και το μήνυμα ενότητας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

2/11/2026 - 10:18πμ
Αριστερά: Η Αιμιλία Κεραμίδα με τη μητέρα της. Δεξιά: Η μεγάλη γιορτή για τα 100ά γενέθλιά της (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αιμιλία Κεραμίδα: Η Ελληνίδα που από ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956, γιόρτασε έναν αιώνα ζωής

1/11/2026 - 10:35μμ
«Από την Ημέρα του ΟΧΙ στην Ημέρα της Νίκης» στο Κρασνοντάρ 
(πηγή: Telegram «Έλληνες της Ρωσίας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Ρωσίας κρατά ψηλά τη γαλανόλευκη: Λαμπροί εορτασμοί για την επέτειο του «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 5:07μμ
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ με μέλη της ελληνικής παροικίας και πιστούς στη Λουάντα, όπου τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγκόλα: Η μικρή ελληνική παροικία της Λουάντα τίμησε το «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 4:41μμ
Ο Αχιλλέας Αλφιεράκη, το1882, σε ηλικία 36 ετών (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Akhilles-Alferaki.jpg)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αχιλλέας Αλφιεράκη (1846-1919): Ο Έλληνας αριστοκράτης που έγινε δήμαρχος Ταϊγανίου και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

31/10/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: Greek Street Fair Burwood - Saturday 14 November 2026/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ποντοξενιτέας συμμετέχει δυναμικά στο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού στο Σίδνεϊ με ποντιακά τραγούδια και χορούς

30/10/2026 - 9:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Οκτώ μέτρα για τους δήμους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Διπλασιάζεται η επιχορήγηση για τα σχολεία

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ-Αρχείου)

Κατερίνη: Ελεύθεροι έξι μηχανικοί για την υπόθεση με τα «γρηγορόσημα» στην Πολεοδομία

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Γαλλία: Χιλιάδες στους δρόμους με αιτήματα για μισθούς και συντάξεις – Νέα δοκιμασία για την κυβέρνηση

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)

Ιός του Δυτικού Νείλου: 53 θάνατοι και 462 κρούσματα στην Ελλάδα – Πέντε νέες διαγνώσεις σε μία εβδομάδα

1 ώρα πριν
Μέρος της αφίσας της εκδήλωσης (φωτ.: app.thessaly.gov.gr)

Τρίκαλα: Με μουσική, χορό και ποντιακές μελωδίες η επέτειος των 30 χρόνων της Ευξείνου Λέσχης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 58χρονου καθηγητή που κατηγορείται για επίθεση σε 16χρονη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV