pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαβρόγλου για Πανελλήνιες: Ορθολογικό το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

16/03/2019 - 9:58πμ
Μέχρι τον Οκτώβριο το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Το σύστημα είναι πολύ ορθολογικό και πολύ ενισχυμένη η παιδαγωγική του διάσταση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη νέα Γ’ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εγκύκλιες σπουδές ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου και η γενική παιδεία συνεχίζεται και στη Γ’ Λυκείου, αλλά συνεχίζεται σε ένα πλαίσιο προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο», επισήμανε.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΟΛΜΕ για το αδιάβλητο των ενδοσχολικών εξετάσεων απολυτηρίου, ο υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον σημερινό τρόπο που οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο, καθώς και να δηλώσει δημόσια εάν δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με τη συμπλήρωση -τον Οκτώβριο- των πρώτων μηχανογραφικών, μέσα από τα οποία θα προκύψουν τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, διαβεβαίωσε πως έπειτα από «πάρα πολλές συζητήσεις με σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες», η διαδικασία που ανακοινώθηκε δεν έχει δυσκολίες ως προς την κατανόηση και δεν επιφέρει επιπρόσθετη πίεση στους μαθητές.

Σε ό,τι αφορά τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της αναδιάταξης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημείωσε ότι τον δρόμο της Βουλής παίρνουν άμεσα οι συνέργειες των Ιδρυμάτων στη Δυτική Μακεδονία και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποίησε δε πως σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η συζήτηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου υπάρχει μία πρόταση για τη Σχολή Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να γίνει Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα και τα υπόλοιπα τμήματα να πάνε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου θα ιδρυθεί Νομικό Τμήμα, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Εξήγησε επίσης ότι με τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία και ξεκινά ένας νέος κύκλος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, ο υπουργός «έκλεισε» οριστικά τη συζήτηση, η οποία είχε ανοίξει τις τελευταίες μέρες μέσα από εισηγήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων για τη δυνατότητα προαιρετικής αφυπηρέτησης των μελών ΔΕΠ στα 70 έτη, γνωστοποιώντας ότι στη σημερινή σύνοδο των πρυτάνεων προτίθεται να ανακοινώσει νέες θέσεις καθηγητών.

Για τον προγραμματισμό των μόνιμων διορισμών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διευκρίνισε ότι για τις 4.500 προσλήψεις που έχουν προϋπολογιστεί για το 2019, σε λίγες μέρες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην προκήρυξη και το άνοιγμα του συστήματος για αιτήσεις και αμέσως θα εκδοθεί η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό των 5.250 διορισμών, για το 2020.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Ιεραρχίας, την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχιστεί ο διάλογος και για τα θέματα μισθοδοσίας, για τα οποία η Ιεραρχία έχει δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η φρεγάτα «Κίμων» κατά τον κατάπλου της στην Πάρο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (πηγή: Glomex / Parianos Typos)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Η φρεγάτα «Κίμων» απέδωσε τιμές στην Παναγία Εκατονταπυλιανή – Δείτε βίντεο

14/08/2026 - 6:57μμ
Κάτοικοι της Ρούσσας συμμετέχουν εθελοντικά στην ανέγερση κατοικίας για νεαρό ζευγάρι του χωριού (Πηγή: Facebook / Παναγιώτης Καλακίκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρούσσα Έβρου: Ένα ολόκληρο χωριό χτίζει σπίτι για νεαρό ζευγάρι

14/08/2026 - 5:19μμ
Ένα από τα ΙΧ που ενεπλάκησαν στο τροχαίο στην είσοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: onprevezanews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Άκτιο: Νταλίκα έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένα ΙΧ – Οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά

14/08/2026 - 4:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Σε ισχύ και τον Δεκαπενταύγουστο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

14/08/2026 - 3:39μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα & Λαύριο: Άρση απαγορευτικού από τις 16:00 – Πρόσθετα και τροποποιημένα δρομολόγια

14/08/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: MOTION TEAM Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 59χρονος που έβαζε φωτιές στη Σίνδο

14/08/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμός Marfin: Προσφυγή κατά της προφυλάκισής της κατέθεσε η 46χρονη

14/08/2026 - 1:33μμ
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φλέβες: Ημιβύθιση καταμαράν σε θαλάσσια περιοχή – Διασώθηκαν οι 10 επιβαίνοντες

14/08/2026 - 12:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ και τραμ

14/08/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής: Βελτιωμένη η εικόνα χωρίς ενεργό μέτωπο

14/08/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φρεγάτα «Κίμων» κατά τον κατάπλου της στην Πάρο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (πηγή: Glomex / Parianos Typos)

Πάρος: Η φρεγάτα «Κίμων» απέδωσε τιμές στην Παναγία Εκατονταπυλιανή – Δείτε βίντεο

3 λεπτά πριν
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

27 λεπτά πριν
Επιγραφές στους τοίχους του βουλευτηρίου της αρχαίας Στρατονίκειας, στην Καρία. Τα νέα θραύσματα βοήθησαν τους ερευνητές να συμπληρώσουν το διάταγμα του 480 μ.Χ. για το φορολογικό σκάνδαλο (φωτ.: Paweł Nowakowski)

Μικρά Ασία: Το φορολογικό σκάνδαλο 1.500 ετών που ήταν γραμμένο στην πέτρα

50 λεπτά πριν
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

1 ώρα πριν
Κάτοικοι της Ρούσσας συμμετέχουν εθελοντικά στην ανέγερση κατοικίας για νεαρό ζευγάρι του χωριού (Πηγή: Facebook / Παναγιώτης Καλακίκος)

Ρούσσα Έβρου: Ένα ολόκληρο χωριό χτίζει σπίτι για νεαρό ζευγάρι

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV