pontosnews.gr
Κυριακή, 7/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με 100 σφαίρες σκόρπισαν την απόλυτη φρίκη σε δύο τεμένη (βίντεο)

15/03/2019 - 2:25μμ
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Με 100 σφαίρες σκόρπισαν την απόλυτη φρίκη σε δύο τεμένη (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοκ έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας από ομάδα εξτρεμιστών που άφησαν πίσω τους 49 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, και τουλάχιστον 50 τραυματίες, όλοι τους μουσουλμάνοι που προσεύχονταν. Αν και μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες, εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ένας από τους δράστες, ο 28χρονος Αυστραλός μακελάρης «Μπρέντον Τάραντ» που χτύπησε το τζαμί Μαστζίντ Αλ Νουρ και ανέβασε το έγκλημά του ζωντανά στο Facebook, είχε γράψει μανιφέστο 73 σελίδων όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν στην απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας.

Στο ένα από τα όπλα του 28χρονου που έχει συλληφθεί μαζί με ακόμα τρία άτομα, αναγραφόταν η λέξη τουρκοφάγος και τα ονόματα δραστών παλαιότερων, ανάλογων επιθέσεων.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άνδρας δεν διστάζει να δείξει το πρόσωπό του, αλλά και πριν βγει από το αυτοκίνητό του να πει κυνικά «Ας αρχίσει το πάρτι» και να προτρέψει τους θεατές να εγγραφούν στο κανάλι του γνωστού YouTuber PewDiePie.

 Ο 28χρονος άκουγε πολεμικά εμβατήρια ενώ οδηγούσε προς το τζαμί. Με το που μπήκε στην είσοδο του τζαμιού, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί με ψυχραιμία και δεν φαίνεται να τον σταματούν ούτε τα άψυχα σώματα των μουσουλμάνων που βρίσκονταν στο τζαμί για την προσευχή της Παρασκευής. Κάποιοι από τους ανθρώπους προσπαθούν να προστατευθούν αλλά εκείνος δεν σταματάει πουθενά και για να βεβαιωθεί ότι είναι όλοι νεκροί επιστρέφει ξανά-ξανά στην αίθουσα της προσευχής. Υπολογίζεται ότι έριξε περίπου 100 σφαίρες.

Δεν έχουμε Έλληνες θύματα παρά το ό,τι ζουν πολλοί στην περιοχή
Ίσως είναι η πιο μαύρη μέρα στη χώρα που ζούμε, στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία, Γιώργος Νεονάκης, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». Εάν μπορούμε να πούμε κάτι θετικό, είναι ότι «δεν υπάρχει ελληνικό όνομα ή επίθετο μέσα στη λίστα με τους πληγέντες. Είναι κάτι που είναι επιβεβαιωμένο. Αναφέρεται ότι δεν έχουμε κάτι τέτοιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον» τόνισε. Πάντως η κατάσταση που επικρατεί είναι συγκεχυμένη, οι πληροφορίες πολλές και διαφορετικές και μόνο η Αστυνομία γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.


Τον εαυτό του αλλά και για ποιους λόγους θα έκανε επίθεση περιέγραφε πριν από δύο μήνες ο 28χρονος μακελάρης – Απόσπασμα από το 73σέλιδο μανιφέστο του

Σε ερώτηση για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον δράστη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται, ο Γιώργος Νεονάκης είπε: «Η εικόνα αυτή που έχω –και μας έχει δώσει και η αστυνομία, αλλά και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία– είναι ότι το παιδί –ας το πούμε παιδί– είναι ένας ακροδεξιός 28 ετών. Ορισμένα πρακτορεία έχουν δώσει και το όνομά του, δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να το ξαναπούμε, έχει πει ότι είναι Αυστραλός. Πριν από δύο μέρες –αυτό βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί– είχε κάνει ένα μικρό βίντεο, το οποίο είχε αναρτήσει σε μία ιστοσελίδα, μέσα στο YouTube και έλεγε ακριβώς τι ήθελε να κάνει. Αυτό το οποίο είναι το λυπηρό, συγκλονιστικό, μπορώ να πω, είναι ότι όσο κυκλοφορούσε με τα όπλα είχε και μία φορητή κάμερα απάνω του και κατέγραφε ακριβώς όσα έκανε».


Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, την τρίτη σε μέγεθος της Νέας Ζηλανδίας (φωτ.: EPA / Martin Hunter)

Σχετικά με το αν ήταν θρησκευτικό το κίνητρο, δηλαδή αν πυροβόλησε αυτούς τους ανθρώπους λόγω της θρησκείας τους ή το ενδεχόμενο να ήταν παράφρονας, ο πρόξενος απάντησε: «Είπατε τη σωστή λέξη παράφρων. Από όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, από τα μέσα ενημέρωσης και από την ενημέρωση της αστυνομίας, είναι ακροδεξιός, είναι λευκός μέσα σε εισαγωγικά, ήταν εναντίον μουσουλμάνων. Και ας το πούμε αυτό που έκανε: μπήκε μέσα στο τέμενος, άρχισε να πυροβολεί και αφού τελείωσαν οι σφαίρες, η πρώτη δεσμίδα, γύρισε πίσω ξαναπήρε δεύτερο όπλο και άδειασε τη δεύτερη δεσμίδα. Μετά έφυγε από το πρώτο τέμενος, οδήγησε το αυτοκίνητό του από το ένα μέρος στο άλλο και άρχισε να πυροβολεί και στο δεύτερο τέμενος. Ξέρουμε και από τα βίντεο ότι δεν πυροβόλησε έξω από το τέμενος. Άρα, με το μυαλό μου λέω ότι στόχος του ήταν άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην ώρα της προσευχής».

Σε ερώτηση αν η σύλληψη του ατόμου έγινε αμέσως μετά την επίθεση στο δεύτερο τέμενος ή χρειάστηκε ανθρωποκυνηγητό, ο πρόξενος ανέφερε πως σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν, ο δράστης παραδόθηκε στην ουσία, χωρίς να υπάρχει αντίσταση.

Ο Γιώργος Νεονάκης επισήμανε ότι κατοικούν αρκετοί Έλληνες, γενικά στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και στη συγκεκριμένη περιοχή. Το Κράισττσερτς είναι η τρίτη μεγάλη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, με περίπου 300 με 350 χιλιάδες κατοίκους, μετά το Όκλαντ και το Ουέλινγκτον που είναι και η πρωτεύουσα. Το Κράισττσερτς έχει χαρακτηριστεί ως «το Εδιμβούργο του νότιου ημισφαιρίου» και ήταν μια πολύ όμορφη πόλη, όπως είπε, αλλά ο σεισμός πριν από 4 χρόνια την ισοπέδωσε σχεδόν. Καταλήγοντας, ο Έλληνας πρόξενος εξέφρασε την ευχή να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, λέγοντας: «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρά να ευχηθούμε και να προσευχηθούμε γι’ αυτό. Είναι, δυστυχώς, μια συγκλονιστική στιγμή».


Τα συνεργεία διάσωσης και οι αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα για να βοηθήσουν τον κόσμο

Αλληλέγγυα η Ελλάδα στο λαό και την κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας
Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Αποτροπιασμό εκφράζει, με tweet, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδίας που κάνει λόγο για «απόλυτη καταδίκη για την ειδεχθή πράξη βίας και μισαλλοδοξίας». «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο λαό και την κυβέρνηση της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρεται στο tweet.


Μουσουλμάνοι έξω από το τζαμί Μαστζίντ Αλ Νουρ στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας (φωτ.: EPA / Martin Hunter)

«Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομακτικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή @jacindaardern, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια» γράφει στο δικό του μήνυμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη στον λαό της Νέας Ζηλανδίας για το αποτρόπαιο έγκλημα στα μουσουλμανικά τεμένη στη χώρα. Αυτά τα εγκλήματα δείχνουν που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική – φασιστική ιδεολογία και μίσος. Αυτά πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί στη ρίζα τους, για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το σπίτι στα Πατήσια όπου διέμενε στην Αθήνα ο 37χρονος Παλαιστίνιος.  Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Χαμάς στην Κρήτη: Ο 37χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη στρατολόγησή του – Εξετάζεται σενάριο χτυπήματος σε ισραηλινό στόχο

7/06/2026 - 1:59μμ
Ο «διπλός» σεισμός της Εύβοιας και πού έγινε αισθητός (πηγή: Χ / EMSC)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στην Εύβοια – Στα 5,2 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση

7/06/2026 - 1:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα, αισθητός στην Αθήνα

7/06/2026 - 1:00μμ
Η μπροστινή είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αντιφάσεις, νέα στοιχεία και μια απολογία έξι ωρών πριν από την προφυλάκιση

7/06/2026 - 12:49μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαριές κατηγορίες, αλλά πολλά ερωτήματα μετά τη σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου

7/06/2026 - 12:01μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
Στιγμιότυπο από άσκηση της Αντιτρομοκρατικής 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμάς: Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη – Οι Αρχές εξετάζουν σχέδιο επίθεσης με χημική βόμβα

7/06/2026 - 8:20πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοδος της θερμοκρασίας και πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη

7/06/2026 - 8:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λάνθιμος σκέφτεται να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο; – «Δεν ξέρω αν θα κάνω άλλες ταινίες»

3 λεπτά πριν
Το σπίτι στα Πατήσια όπου διέμενε στην Αθήνα ο 37χρονος Παλαιστίνιος.  Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Υπόθεση Χαμάς στην Κρήτη: Ο 37χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη στρατολόγησή του – Εξετάζεται σενάριο χτυπήματος σε ισραηλινό στόχο

26 λεπτά πριν
Ο «διπλός» σεισμός της Εύβοιας και πού έγινε αισθητός (πηγή: Χ / EMSC)

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στην Εύβοια – Στα 5,2 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση

1 ώρα πριν
Η 93χρονη Άννα Παπαδοπούλου σκορπίζει χώμα από την Κεπέκλησα. Δευτέρα Αγίου Πνεύματος, 1 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)

Η 93χρονη Άννα Παπαδοπούλου και μια χούφτα χώμα από την Κεπέκλησα του Πόντου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)

Σεισμός τώρα, αισθητός στην Αθήνα

1 ώρα πριν
Η μπροστινή είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI)

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αντιφάσεις, νέα στοιχεία και μια απολογία έξι ωρών πριν από την προφυλάκιση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign