pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Boeing αναβαθμίζει το λογισμικό των 737 MAX 8 εντός «εβδομάδων» – Σε ποιες χώρες απαγορεύεται να πετούν τα αεροσκάφη

12/03/2019 - 12:31μμ
H Boeing προγραμματίζει δοκιμαστική πτήση πιστοποίησης του 737 MAX στα τέλη Ιουνίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 προτίθεται να κάνει η αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη της η απόφαση δεν συσχετίζεται με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή, στην Αιθιοπία. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσει από την Boeing να κάνει «αλλαγές στο σχεδιασμό του μοντέλου έως τον Απρίλιο».

Όσο για την αναβάθμιση, η Boeing διευκρίνισε ότι μετά την προηγούμενη συντριβή αεροπλάνου του τύπου που ανήκε στη Lion Air, στην Ινδονησία τον Οκτώβριο, αναπτύχθηκε μια «βελτίωση του λογισμικού ελέγχου» του 737 MAX, προκειμένου το μοντέλο να γίνει «ακόμη πιο ασφαλές».

Η αναβάθμιση του λογισμικού σε όλο τον στόλο θα γίνει «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», διαβεβαίωσε.

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη
Πάντως η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές χώρες και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων. Σύμφωνα με το Flightglobal, σχεδόν το 40% των 371 Boeing 737 Max 8 που χρησιμοποιούνταν έχει καθηλωθεί στο έδαφος, περιλαμβανομένων 97 αεροσκαφών στην Κίνα. Οι χώρες που ανατέλλουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 είναι:

  1. Κίνα: Η Κινεζική Υπηρεσία Αεροπορίας ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις μέχρι να υπάρξει επιβεβαίωση από τις αμερικανικές αρχές και την Boeing ότι έχουν ληφθεί μέτρα που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πτήσεων. Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που διαθέτουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους είναι οι Air China, Hainan Airlines και Shanghai Airlines. 
  2. Ινδονησία: Οι ινδονησιακές Αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών που ανήκουν στις εταιρείες Lion Air και Garuda. 
  3. Αυστραλία: Η υπηρεσία ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας της Αυστραλίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX. Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει αυτό το μοντέλο στον στόλο της. 
  4. Βιετνάμ: Ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ Ντιν Βιέτ Θανγκ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους της Μπόινγκ. Ο ίδιος είπε ότι η Υπηρεσία αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια πτήσης σε Boeing 737 Max μέχρι να αποσαφηνιστεί η αιτία του δυστυχήματος και μέχρι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να ανακοινώσει ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει. 
  5. Νότια Κορέα: Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την καθήλωση των αεροσκαφών της Easter μέχρι την πραγματοποίηση των αναγκαίων ελέγχων. 
  6. Μεξικό: Ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines. 
  7. Αργεντινή: H αεροπορική εταιρεία της Αργεντινής Aeorlineas Argentinas ανακοίνωσε “την προσωρινή αναστολή της εμπορικής εκμετάλλευσης” των πέντε Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει. 
  8. Μογγολία: Οι αρχές απαγόρευσαν την πτήση του 737 MAX 8 της Mongolian Airlines 
  9. Ινδία: Οι αρχές έχουν επιβάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις ομάδες συντήρησης εδάφους και στο πλήρωμα των αεροσκαφών. Δύο ινδικές εταιρείες χρησιμοποιούν το Boeing 737 MAX 8: η Spicejet (12 αεροσκάφη) και η Jet Airways (5 αεροσκάφη), όμως η εταιρεία αυτή έχει διαβεβαιώσει ότι κανένα από τα συγκεκριμένα αεροπλάνα δεν είναι σε λειτουργία αυτή την περίοδο. 

Οι εταιρείες που ακινητοποιούν τα αεροσκάφη τους:

Ethiopian Airlines (Αιθιοπία) , Comair (Νότια Αφρική), Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν), Gol (Βραζιλία)

Η θέση της IATA
Την ίδια ώρα ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), δήλωσε πως χρειάζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται για την πολύνεκρη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή πριν να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για το δυστύχημα ή το αεροσκάφος.

«Η πιο σοβαρή και σθεναρή στάση είναι να ελέγχεις και να επαληθεύεις και να διαπιστώνεις τα γεγονότα. Ως προς αυτό το ζήτημα, η πάγια θέση μας είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας πριν να εξαγάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα» τόνισε ο Ντε Ζινιάκ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του κλάδου στη Σιγκαπούρη. 

Ο γενικός διευθυντής της IATA πρόσθεσε ότι κατέγραψε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Κίνας, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης να καθηλώσουν τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος μετά το δυστύχημα. Η IATA εκπροσωπεί περίπου 260 αερομεταφορείς παγκοσμίως.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωποι περπατούν ανάμεσα στα ερείπια κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Δραματική αύξηση των νεκρών από τον διπλό σεισμό – Φόβοι για χιλιάδες θύματα

26/06/2026 - 5:10μμ
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμούζ: Νέα ένταση στα Στενά, αλλά οι αγορές βλέπουν φθηνότερο πετρέλαιο

26/06/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε καλά οργανωμένη σπείρα διαρρήξεων με λεία άνω των 585.000 ευρώ

26/06/2026 - 3:58μμ
Άνθρωποι δροσίζονται κάτω από εκνεφωτές που έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Κολοσσαίο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη «βράζει»: Δεκάδες νεκροί, θερμοκρασίες-ρεκόρ και απαγορεύσεις λόγω του ακραίου καύσωνα

26/06/2026 - 3:10μμ
Με ένα μαχητικό αεροσκάφος στο πέτο, δίπλα στην αμερικανική σημαία, υποδέχθηκε ο Τραμπ τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Δώρο» στην Τουρκία, με κινητήρες για το μαχητικό KAAN

26/06/2026 - 2:46μμ
Κάτοικοι λεηλατούν κατάστημα στην Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας, μία ημέρα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που έπληξαν τη χώρα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αγώνας δρόμου για επιζώντες μετά τον διπλό σεισμό – Στους 235 οι νεκροί, χιλιάδες οι άστεγοι

26/06/2026 - 1:09μμ
Συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 15χρονου στην Καλλιθέα οδηγούνται στον εισαγγελέα Ανηλίκων. Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους 7 συλληφθέντες – Το κυνηγητό και η μαχαιριά στο στήθος του 15χρονου

26/06/2026 - 12:45μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Πού αναμένεται άνοδος στις βάσεις – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο ρόλος της ΕΒΕ

26/06/2026 - 10:27πμ
(Φωτ.: EPA/Boris Vergara/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Εθνική τραγωδία μετά τον φονικό δίδυμο σεισμό – Στους 235 οι νεκροί, χιλιάδες αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια και μάχη με τον χρόνο για τα σωστικά συνεργεία

26/06/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bairyna-4585533/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και μελτέμια στο Αιγαίο – Πού θα σημειωθούν μπόρες

26/06/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνθρωποι περπατούν ανάμεσα στα ερείπια κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)

Βενεζουέλα: Δραματική αύξηση των νεκρών από τον διπλό σεισμό – Φόβοι για χιλιάδες θύματα

2 λεπτά πριν
Πατινάδα σε παλαιότερο αντάμωμα μικρασιατικών συλλόγων (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας)

Η Νέα Ιωνία μετρά αντίστροφα για το 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

25 λεπτά πριν
Ιρανοί ψαράδες πλέουν ανάμεσα σε πλοία που έχουν ακινητοποιηθεί στα Στενά του Ορμούζ, ανοιχτά του Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν, την 1η Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Amirhossein Khorgooei / ISNA News Agency)

Ορμούζ: Νέα ένταση στα Στενά, αλλά οι αγορές βλέπουν φθηνότερο πετρέλαιο

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε καλά οργανωμένη σπείρα διαρρήξεων με λεία άνω των 585.000 ευρώ

1 ώρα πριν
Από τη Λαμία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος)

Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας: Χορός στην Παναγία Σουμελά και επιστροφή στις ρίζες του Πόντου

2 ώρες πριν
Άνθρωποι δροσίζονται κάτω από εκνεφωτές που έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Κολοσσαίο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)

Η Ευρώπη «βράζει»: Δεκάδες νεκροί, θερμοκρασίες-ρεκόρ και απαγορεύσεις λόγω του ακραίου καύσωνα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign