pontosnews.gr
Κυριακή, 19/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Boeing αναβαθμίζει το λογισμικό των 737 MAX 8 εντός «εβδομάδων» – Σε ποιες χώρες απαγορεύεται να πετούν τα αεροσκάφη

12/03/2019 - 12:31μμ
H Boeing προγραμματίζει δοκιμαστική πτήση πιστοποίησης του 737 MAX στα τέλη Ιουνίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αναβάθμιση του λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 προτίθεται να κάνει η αεροναυπηγική εταιρεία Boeing, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη της η απόφαση δεν συσχετίζεται με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή, στην Αιθιοπία. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) είχε ανακοινώσει πως θα ζητήσει από την Boeing να κάνει «αλλαγές στο σχεδιασμό του μοντέλου έως τον Απρίλιο».

Όσο για την αναβάθμιση, η Boeing διευκρίνισε ότι μετά την προηγούμενη συντριβή αεροπλάνου του τύπου που ανήκε στη Lion Air, στην Ινδονησία τον Οκτώβριο, αναπτύχθηκε μια «βελτίωση του λογισμικού ελέγχου» του 737 MAX, προκειμένου το μοντέλο να γίνει «ακόμη πιο ασφαλές».

Η αναβάθμιση του λογισμικού σε όλο τον στόλο θα γίνει «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», διαβεβαίωσε.

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη
Πάντως η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στην Ινδονησία, οδήγησε πολλές χώρες και εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος αυτό το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων. Σύμφωνα με το Flightglobal, σχεδόν το 40% των 371 Boeing 737 Max 8 που χρησιμοποιούνταν έχει καθηλωθεί στο έδαφος, περιλαμβανομένων 97 αεροσκαφών στην Κίνα. Οι χώρες που ανατέλλουν τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 είναι:

  1. Κίνα: Η Κινεζική Υπηρεσία Αεροπορίας ζήτησε από τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν τις πτήσεις μέχρι να υπάρξει επιβεβαίωση από τις αμερικανικές αρχές και την Boeing ότι έχουν ληφθεί μέτρα που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πτήσεων. Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που διαθέτουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους είναι οι Air China, Hainan Airlines και Shanghai Airlines. 
  2. Ινδονησία: Οι ινδονησιακές Αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν προσωρινά τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών που ανήκουν στις εταιρείες Lion Air και Garuda. 
  3. Αυστραλία: Η υπηρεσία ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας της Αυστραλίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς την χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX. Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει αυτό το μοντέλο στον στόλο της. 
  4. Βιετνάμ: Ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφάλειας πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ Ντιν Βιέτ Θανγκ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μοντέλο αεροσκάφους της Μπόινγκ. Ο ίδιος είπε ότι η Υπηρεσία αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια πτήσης σε Boeing 737 Max μέχρι να αποσαφηνιστεί η αιτία του δυστυχήματος και μέχρι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να ανακοινώσει ποιά μέτρα πρόκειται να λάβει. 
  5. Νότια Κορέα: Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την καθήλωση των αεροσκαφών της Easter μέχρι την πραγματοποίηση των αναγκαίων ελέγχων. 
  6. Μεξικό: Ο μεξικανικός αερομεταφορέας Aeroméxico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στον στόλο του ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines. 
  7. Αργεντινή: H αεροπορική εταιρεία της Αργεντινής Aeorlineas Argentinas ανακοίνωσε “την προσωρινή αναστολή της εμπορικής εκμετάλλευσης” των πέντε Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει. 
  8. Μογγολία: Οι αρχές απαγόρευσαν την πτήση του 737 MAX 8 της Mongolian Airlines 
  9. Ινδία: Οι αρχές έχουν επιβάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας στις ομάδες συντήρησης εδάφους και στο πλήρωμα των αεροσκαφών. Δύο ινδικές εταιρείες χρησιμοποιούν το Boeing 737 MAX 8: η Spicejet (12 αεροσκάφη) και η Jet Airways (5 αεροσκάφη), όμως η εταιρεία αυτή έχει διαβεβαιώσει ότι κανένα από τα συγκεκριμένα αεροπλάνα δεν είναι σε λειτουργία αυτή την περίοδο. 

Οι εταιρείες που ακινητοποιούν τα αεροσκάφη τους:

Ethiopian Airlines (Αιθιοπία) , Comair (Νότια Αφρική), Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν), Gol (Βραζιλία)

Η θέση της IATA
Την ίδια ώρα ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), δήλωσε πως χρειάζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται για την πολύνεκρη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή πριν να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για το δυστύχημα ή το αεροσκάφος.

«Η πιο σοβαρή και σθεναρή στάση είναι να ελέγχεις και να επαληθεύεις και να διαπιστώνεις τα γεγονότα. Ως προς αυτό το ζήτημα, η πάγια θέση μας είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας πριν να εξαγάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα» τόνισε ο Ντε Ζινιάκ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του κλάδου στη Σιγκαπούρη. 

Ο γενικός διευθυντής της IATA πρόσθεσε ότι κατέγραψε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Κίνας, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης να καθηλώσουν τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος μετά το δυστύχημα. Η IATA εκπροσωπεί περίπου 260 αερομεταφορείς παγκοσμίως.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Τουφάν Ερχιουρμάν με την γυναίκα ψηφίζουν στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα (φωτ.: EPA/Birol Bebek)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: Πάει σπίτι του ο εκλεκτός του Ερντογάν – Συντριπτική νίκη του Ερχιουρμάν και εκλογή από τον Α΄ γύρο

19/10/2025 - 9:10μμ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα (φωτ. αρχείου: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ξαναχτυπά τη Γάζα και διακόπτει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

19/10/2025 - 8:38μμ
Η πρόσοψη του (κλειστού) μουσείου (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Λούβρο: Εντοπίστηκε το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας – Ένα από τα αντικείμενα που εκλάπησαν το πρωί

19/10/2025 - 5:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια οχήματα εξαιρούνται

19/10/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 43χρονος για έκθεση ανηλίκου – Λιποθύμησε η κόρη του από το πολύ αλκοόλ

19/10/2025 - 3:05μμ
Μία από τις αίθουσες του Λούβρου (φωτ. αρχείου: Fred Romero / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Κλειστό το εμβληματικό Μουσείο του Λούβρου μετά από ληστεία – Εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας

19/10/2025 - 1:55μμ
(Πηγή: ΓΑΚ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιρμάνι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μήκους τριών μέτρων «μίλησε» μετά από 170 χρόνια

19/10/2025 - 1:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Ψευδείς οι χαρακτηρισμοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί παραβίασης της εκεχειρίας

19/10/2025 - 11:59πμ
Το «Harry S. Truman Building», τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Mike Theiler)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έχουμε πληροφορίες ότι η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα

19/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: pixabay.com/adamtepl)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα κεντρικά και νότια – Αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

19/10/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Τουφάν Ερχιουρμάν με την γυναίκα ψηφίζουν στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα (φωτ.: EPA/Birol Bebek)

Κατεχόμενα: Πάει σπίτι του ο εκλεκτός του Ερντογάν – Συντριπτική νίκη του Ερχιουρμάν και εκλογή από τον Α΄ γύρο

23 λεπτά πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα (φωτ. αρχείου: EPA/Haitham Imad)

Το Ισραήλ ξαναχτυπά τη Γάζα και διακόπτει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Ξάνθη: Στην τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας της Φλόγας της Αγάπης ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Ασλανίδης μπροστά στην αφίσα του βραβευμένου (και ίσως επίμαχου) ντοκιμαντέρ του «Η μπάντα» (πηγή: voria.gr)

Η ΕΣΗΕΜ-Θ για την απέλαση του Νίκου Ασλανίδη: «Μαρτυρεί την ανελεύθερη αντίληψη των τουρκικών Αρχών σχετικά με τη δημοσιογραφία»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ορθοδοξία: Χειροτονήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, Συμεών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Σάρωσε στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign