pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόντιοι της Γερμανίας πρόσφεραν αίμα για το κουρδικό Κομπάνι

10/03/2019 - 4:12μμ
Πόντιοι της Γερμανίας πρόσφεραν αίμα για το κουρδικό Κομπάνι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η ομάδα εργασίας για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΗΣ» των ποντιακών συλλόγων της Βάδης Βυδεμβέργης έκανε γνωστό ότι, μετά το κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία και με σύνθημα: «Εμείς δεν θέλουμε το αίμα μας πίσω – εμείς δίνουμε το αίμα μας για τη ζωή», υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ο στόχος για οικονομική υποστήριξη του κέντρου υγείας στο Κομπάνι της Συρίας κατά ένα μέρος εκπληρώθηκε.

«Έτσι και εμείς στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και πιο αιματηρής φάσης του μεγάλου εκγλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων 1919-2019, και της κοινωνικής προσφοράς μας, συμβάλουμε στην εξόφληση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο υγείας για την παραγωγή ρεύματος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της ανθρωπιστικής δράσης.

Όπως εξηγούν, στόχος είναι να μπορεί η γυναικολογική κλινική του Κομπάνι στη βόρεια Συρία να λειτουργεί «χωρίς τον φόβο ότι η Τουρκία θα κόψει το ρεύμα, η οποία παραβιάζει κάθε διεθνή νόμο κόβοντας το νερό του Ευφράτη, ακόμη ένα έγκλημα πολέμου από τη γείτονα η οποία χρησιμοποιεί ως όπλο το νερό». Η ομάδα εργασίας επισημαίνει ακόμη ότι για άλλη μια φορά η ποντιακή νεολαία της Βάδης Βυδεμβέργης έδειξε «συνέπεια και επιβεβαίωσε με την παρουσία της τα πολύ ψηλά επίπεδα αλτρουισμού και κοινωνικής ευαισθησίας για τα οποία φημίζεται».


(Φωτ.: Ελένη Σιδηροπούλου)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANF, δώδεκα σύλλογοι Ποντίων από την γερμανική επαρχία Βάδης Βυδεμβέργης, με αφορμή την 8η Μαρτίου και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οργάνωσαν την εθελοντική αιμοδοσία. Η Πόντια Ελένη Σ. μιλώντας εκ μέρους των γυναικών είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε το αίμα μας πίσω, θέλουμε να δώσουμε ζωή με το αίμα μας. Με αυτή την αιμοδοσία θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς το Κέντρο Υγείας του Κομπάνι στην Βόρεια Συρία. Εμείς κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δίναμε αίμα στον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Φέτος, πάλι οργανώσαμε αιμοδοσία. Τα έσοδα από την αιμοδοσία θα τα χαρίσουμε στο κέντρο υγείας του Κομπάνι, διότι εκεί πέρα υπάρχει μία εν εξελίξει επανάσταση με τις γυναίκες σε ρόλο μπροστάρη. Εμείς για πολλά χρόνια χάσαμε αίμα και τώρα στην Ροζάβα υπάρχει μία αιμορραγία. Εκεί λοιπόν θέλουμε να παράσχουμε την στήριξή μας».

Ένας από τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα είναι ο Γιάννης Μπουρσανίδης, παλιό στέλεχος ποντιακού συλλόγου στην Ευρώπη. Ο ίδιος δήλωσε ότι «σήμερα βρίσκομαι εδώ και δεν βρίσκω λόγια να εκφραστώ, εμείς χάσαμε πολύ αίμα και για αυτό το να δωρίζω αίμα για το Κομπάνι αποτελεί για μένα τιμή». Η Μαργαρίτα, ποντιακής καταγωγής, σημείωσε: «Εμείς οι Πόντιες επί πολλά χρόνια χάσαμε πολύ αίμα. Σήμερα με το αίμα μας θέλουμε να καταστούμε μια πηγή νέας ζωής». Η Περβίν Αγιλντίζ ανέφερε τα εξής: «Το να παίρνω μέρος στις 8 Μαρτίου στην εκδήλωση του ποντιακού συλλόγου είναι για μένα ιδιαίτερα πολύτιμο ως μία Κούρδισα που ζω στην Ευρώπη. Είναι ιδιαίτερα πολύτιμο να συμβάλλω και εγώ στους ομογενείς μου που αντιστέκονται στην Ροζάβα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: tsahouridismatthaios/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πιατιγκόρσκ: Η ελληνική ψυχή «ξεχείλισε» στη Ρωσία – Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης αποθεώθηκε από την ομογένεια

3/11/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: Nostos Argentina/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αργεντινή: Η ελληνική Ομογένεια συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία στο 16ο Συνέδριο «Νόστος»

2/11/2026 - 8:04μμ
(Φωτ.: Pan-Macedonian Association of Western Australia/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Περθ: Τα Δημήτρια ένωσαν την ελληνική Ομογένεια της Δυτικής Αυστραλίας

2/11/2026 - 5:41μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κωνσταντινούπολη: Έξι ελληνικές οικογένειες κρατούν ζωντανή την Ευαγγελίστρια των Ταταούλων

2/11/2026 - 2:13μμ
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Ελληνικό γλέντι και παράδοση στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο St Marys – Η λιτάνευση της ιερής εικόνας και το μήνυμα ενότητας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

2/11/2026 - 10:18πμ
Αριστερά: Η Αιμιλία Κεραμίδα με τη μητέρα της. Δεξιά: Η μεγάλη γιορτή για τα 100ά γενέθλιά της (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αιμιλία Κεραμίδα: Η Ελληνίδα που από ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956, γιόρτασε έναν αιώνα ζωής

1/11/2026 - 10:35μμ
«Από την Ημέρα του ΟΧΙ στην Ημέρα της Νίκης» στο Κρασνοντάρ 
(πηγή: Telegram «Έλληνες της Ρωσίας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια της Ρωσίας κρατά ψηλά τη γαλανόλευκη: Λαμπροί εορτασμοί για την επέτειο του «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 5:07μμ
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ με μέλη της ελληνικής παροικίας και πιστούς στη Λουάντα, όπου τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγκόλα: Η μικρή ελληνική παροικία της Λουάντα τίμησε το «ΟΧΙ»

31/10/2026 - 4:41μμ
Ο Αχιλλέας Αλφιεράκη, το1882, σε ηλικία 36 ετών (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Akhilles-Alferaki.jpg)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αχιλλέας Αλφιεράκη (1846-1919): Ο Έλληνας αριστοκράτης που έγινε δήμαρχος Ταϊγανίου και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

31/10/2026 - 10:38πμ
(Φωτ.: Greek Street Fair Burwood - Saturday 14 November 2026/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ποντοξενιτέας συμμετέχει δυναμικά στο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού στο Σίδνεϊ με ποντιακά τραγούδια και χορούς

30/10/2026 - 9:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κωστής Παλαμάς μπροστά στο βιβλιοπωλείο Κάουφμαν στην Αθήνα, πριν από το 1941 (φωτ.: Δημήτριος Γιαγκόγλου / Wikimedia Commons)

Παλαμάς και πρόσφυγες του 1922 – «Μια στάλα αγάπη» για όσους έχασαν τα πάντα

39 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Με νέα τμήματα εμπλουτίζει τις δράσεις του ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

28 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ραφήνα: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έχασε το υποπολυβόλο MP5 από σκισμένη σακούλα σουπερμάρκετ

55 λεπτά πριν
(Πηγή: alexpolis.gr)

«Ρίζα μ’ και στερέα μ’»: Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Μικρά Ασία μέσω Αλεξανδρούπολης

1 ώρα πριν
Γιγαντοαφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Λικούντ, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μαχητικά αεροσκάφη, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)

Ντόναλντ Τραμπ: Τέλος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ έως το τέλος του 2026

2 ώρες πριν
(Φωτ.: shipspotting.com)

Σύρος: Συναγερμός για απειλή για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV