pontosnews.gr
Πέμπτη, 1/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζάκερμπεργκ: Το Facebook θα δώσει έμφαση στην ιδιωτικότητα στο μέλλον

7/03/2019 - 12:31μμ
Ζάκερμπεργκ: Το Facebook θα δώσει έμφαση στην ιδιωτικότητα στο μέλλον
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος παρουσίασε το νέο φιλόδοξο όραμά του για το μέλλον, είπε πως θέλει το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δώσει πια έμφαση όχι τόσο στη λειτουργία του ως ανοιχτής πλατφόρμας, αλλά στην ιδιωτικότητα και στην ανταλλαγή ασφαλών και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες. Η νέα στρατηγική (για την οποία δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, αλλά «θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια») έρχεται προφανώς μετά τα απανωτά σκάνδαλα και τις κριτικές που έχει δεχθεί το Facebook και ο ίδιος προσωπικά ως διευθύνων σύμβουλος για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, την παραπληροφόρησή τους και την έκθεση τους σε κάθε είδους εγχώρια και ξένη προπαγάνδα.

Σύμφωνα με μερικούς αναλυτές, ο Ζάκερμπεργκ θέλει να προκαταλάβει τις επερχόμενες ρυθμίσεις που ετοιμάζονται να επιβάλουν ορισμένες κυβερνήσεις στο Facebook.

Στόχος του είναι η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών να είναι πια δυνατή ανάμεσα σε μικρές ιδιωτικές ομάδες, ενώ και τα δεδομένα των χρηστών δεν θα διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Facebook προωθεί την ενοποίηση και συμβατότητα του Instagram, του Messenger και του WhatsApp, ώστε να μην υπάρχουν «τείχη» μεταξύ τους και οι χρήστες τους να μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα. Έτσι π.χ. ένας χρήστης του Facebook με λογαριασμό μόνο στο Messenger θα μπορεί να επικοινωνεί με έναν χρήστη του WhatsApp και αντίστροφα, κάτι που σήμερα δεν είναι εφικτό.

Με εκτενές κείμενό του σε ιστολόγιο, ο Ζάκερμπεργκ περιγράφει το σχέδιό του για τη μεταμόρφωση του Facebook σε μια «πλατφόρμα εστιασμένη στην ιδιωτικότητα». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το Facebook και το Instagram έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν με φίλους, κοινότητες και ενδιαφέροντα, αποτελώντας το ψηφιακό ισοδύναμο μιας πλατείας.

»Όμως οι άνθρωποι ολοένα και περισσότερο θέλουν επίσης να συνδέονται ιδιωτικά, αποτελώντας το ψηφιακό ισοδύναμο ενός σαλονιού».

Όπως λέει, «θα πρέπει να εργαστούμε για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μιλάνε ιδιωτικά και να ζουν ξέροντας ότι τις πληροφορίες τους θα τις δουν μόνο εκείνοι που οι ίδιοι θέλουν και δεν θα μένουν διαθέσιμες ολόγυρα για πάντα».

Μεταξύ άλλων, ο Ζάκερμπεργκ υπόσχεται ότι το Facebook «δεν θα αποθηκεύει ευαίσθητα δεδομένα σε χώρες με ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η ιδιωτικότητα και η ελευθερία της έκφρασης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι υπηρεσίες μας μπορεί να μπλοκαριστούν σε μερικές χώρες ή να μην μπορέσουμε να αποκτήσουμε παρουσία σε άλλες, αλλά αυτό είναι ένα τίμημα που είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε».

Παραδέχεται, επίσης, ότι η έμφαση στην ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων θα έχει και την κερδοφόρα πλευρά της, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για νέες υπηρεσίες μέσω του Facebook, όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από την άλλη, η νέα στρατηγική περί κρυπτογραφημένων ιδιωτικών ανταλλαγών του Facebook μπορεί να εκνευρίσει χειρότερα τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ και άλλων χωρών, που θα δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να παρακολουθούν τους χρήστες-στόχους. Παράλληλα μπορεί να δυσκολέψει τους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους να «σερβίρουν» στους χρήστες εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το Facebook έχει 2,32 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες (που το χρησιμοποιούν έστω μία φορά το μήνα). Οι υπηρεσίες WhatsApp, Messenger και Instagram, που του ανήκουν, χρησιμοποιούνται η καθεμία από τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρήστες, και από αυτές σήμερα μόνο το WhatsApp παρέχει ασφαλή κρυπτογράφηση μηνυμάτων.

Το νέο όραμα του Ζάκερμπεργκ εν συντομία:

  1. Ιδιωτική επικοινωνία: Οι άνθρωποι πρέπει να διαθέτουν απλά ιδιωτικά μέρη όπου θα έχουν ξεκάθαρο έλεγχο πάνω στο ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους, καθώς και εμπιστοσύνη ότι κανένας άλλος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό που μοιράζονται.
  2. Κρυπτογράφηση: Οι ιδιωτικές επικοινωνίες των ανθρώπων πρέπει να είναι ασφαλείς. Η πλήρης κρυπτογράφηση θα εμποδίζει τον οποιονδήποτε –ακόμη κι εμάς [σ.σ.: το Facebook]– να βλέπουμε τι μοιράζονται οι άνθρωποι μέσω των υπηρεσιών μας.
  3. Μείωση της μονιμότητας: Οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και δεν πρέπει να ανησυχούν ότι αυτό που μοιράζονται τώρα, αργότερα θα επιστρέψει για να τους βλάψει. Έτσι δεν θα κρατούμε τα μηνύματα ή τις ιστορίες για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται για να προσφέρουμε την υπηρεσία μας, ή περισσότερο από όσο οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν.
  4. Ασφάλεια: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλείς τους ανθρώπους στις υπηρεσίες μας, εντός του πλαισίου τού τι είναι δυνατό σε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία.
  5. Διαλειτουργικότητα: Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε από τις εφαρμογές μας για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους διαμέσου των δικτύων μας, εύκολα και με ασφάλεια.
  6. Ασφαλής αποθήκευση δεδομένων: Δεν θα αποθηκεύουμε ευαίσθητα δεδομένα σε χώρες με ισχνό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να προστατεύουμε τα δεδομένα από το να αποκτήσει κάποιος ανεπιθύμητη πρόσβαση σε αυτά.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κρανίο του αρχαίου ρινόκερου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ηράκλειο: Ρινόκερος ηλικίας 8 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε στο Γεωπάρκο της Σητείας

29/09/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: Sergei Tokmakov / Pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυστραλία: Πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI διείσδυσε σε κυβερνητικό ιστότοπο

24/09/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Social media: Αύξηση της προβληματικής χρήσης από εφήβους – Από 36,1% το 2015, στο 48% το 2024

23/09/2026 - 6:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυτταρική γήρανση: Τα «γερασμένα» κύτταρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης

22/09/2026 - 4:30μμ
(Φωτ.: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΜΠ: Σε λειτουργία ο νέος υπερυπολογιστής «ICARUS» – Ο ισχυρότερος σε ελληνικό πανεπιστήμιο

19/09/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: City of Hope/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα εξέταση αίματος εντοπίζει τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο και δίνει ελπίδα

19/09/2026 - 10:38πμ
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αττική έως το 2060: «Πολύ υψηλός» κίνδυνος καύσωνα από την Αθήνα έως τα Μέγαρα

12/09/2026 - 11:49πμ
Ο έναστρος ουρανός πάνω από την Κρήτη (φωτ.: Unsplash / Evgeni Tcherkasski).
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέντε πλανήτες και η «Πανσέληνος της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

11/09/2026 - 4:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έμβρυο που είχε κρυοσυντηρηθεί για 22 χρόνια οδήγησε στη γέννηση ενός υγιέστατου κοριτσιού

9/09/2026 - 3:42μμ
Ο Κρόνος και, δεξιά, πολική προβολή του νότιου πόλου του. Το περίγραμμα αναδεικνύει τη δεκάπλευρη ατμοσφαιρική κυματομορφή που κατέγραψε το Hubble στις 29 Αυγούστου 2025 (φωτ.: NASA, ESA, STScI / Agustín Sánchez-Lavega, Amy Simon, Michael Wong – επεξεργασία εικόνας: Alyssa Pagan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κρόνος: Το Hubble κατέγραψε ένα γιγάντιο «δεκάγωνο» στον νότιο πόλο

7/09/2026 - 9:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπo από πρατήριo καυσίμων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσιμα: Νέα επιδότηση από σήμερα – Τι αλλάζει σε ντίζελ και βενζίνη

25 λεπτά πριν
Φθινοπωρινός καιρός, με αυξημένες νεφώσεις  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, έντονα φαινόμενα στην Κρήτη

52 λεπτά πριν
Ο ναός της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό της επαρχίας Λάρνακας (φωτ.: Facebook / Charalambos Iordanous)

Κύπρος: Εγκαίνια για την Παναγία Σουμελά στο Αλεθρικό – Το αναλυτικό πρόγραμμα

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, άνετα τη Βιλερμπάν

10 ώρες πριν
Η Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια τον Μάιο του 2012 στη Σύρο, καλεσμένη του τοπικού συλλόγου Ποντίων (φωτ.: Facebook / Rania Pantazidou)

Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια: Η γυναίκα που κράτησε τον Πόντο στις μικρές ιστορίες του

10 ώρες πριν
Περαστικοί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, στις 29 Απριλίου 2025 (φωτ. αρχείου: EPA / Afolabi Sotunde)

Νιγηρία: Η ανύπαρκτη υπηρεσία που απέκτησε διευθυντή, γραφεία και… προϋπολογισμό

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV