pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)

6/03/2019 - 9:26μμ
«Ζητείται ψεύτης» ταλαντούχος στο Θέατρο Παλλάς – Τι υποσχέθηκαν Αλέξης Γεωργούλης και Γιώργος Παρτσαλάκης (βίντεο, φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το καμάρι της Ελλάδας, ο κλώνος πολλών πολιτικών σε όλο τον πλανήτη, ο άνθρωπος που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, ο βουλευτής Θεόφιλος Φερέκης ανοίγει πολιτικό γραφείο, στις 15 Μαρτίου, στο Θέατρο Παλλάς. Εκεί, έχοντας στο πλευρό του τον Θεόδωρο Πάρλα που κάνει καριέρα ως «Ψευτοθόδωρος», θα υποδεχθεί όλους όσοι θέλουν να του ευχηθούν καλή επιτυχία, ενόψει των εκλογών. Μόνο ένα πρόβλημα υπάρχει: η σύζυγός του Τζένη Φέρεκη αντιπαθεί τον πολύτιμο συνεργάτη του και όπως όλα δείχνουν η προεκλογική εκστρατεία θα καταλήξει σε ναυάγιο. Μέχρι τις κάλπες όμως θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλα αυτά που έμελλε να ζήσει, όπως ακριβώς τα φαντάστηκε ο Πόντιος συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαθάς και τα αποτύπωσε στο έργο του Ζητείται ψεύτης.

Οι Θεατρικές Σκηνές του Γιάννη Κεντ και του Πάνου Κατσαρίδη φιλοξενούν για ακόμα μία χρονιά τον Δημήτρη Ψαθά στο θέατρό τους, με ένα έργο διαχρονικά σύγχρονο, μια πολιτική σάτιρα ταιριαστή σε κάθε εποχή.

Αλέξης Γεωργούλης (Ψευτοθόδωρος), Γιώργος Παρτσαλάκης (βουλευτής Φερέκης), Ναταλία Δραγούμη (Τζένη Φερέκη), Αργύρης Αγγέλου (Άγης), Αποστολία Ζώη (Πίτσα-Κίτσα) και μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών ανεβαίνουν στη σκηνή και δίνουν ζωή στους προσεκτικά δομημένους χαρακτήρες του Ψαθά, υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Πέτρου Ζούλια που μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές.


Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Κεντ, Μαρία Ψαθά, Πέτρος Ζούλιας και Αργύρης Αγγέλου (φωτ.: Λένα Νίτσου)

Οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης θεατρικής παράστασης εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου αποφασισμένοι να επαναλάβουν την επιτυχία του έργου που όποτε κι αν παίχτηκε στο θέατρο ή τον κινηματογράφο απλά έσπασε τα ταμεία. Έχοντας μπει ήδη στο πετσί του ρόλου και με απολαυστικό τρόπο ο Γιώργος Παρτσαλάκης υποσχέθηκε να σβήσει ακόμα και τα «κόκκινα δάνεια». Φυσικά και δεν μπορεί αλλά αυτό το ψέμα του ζήτησε να πει ο Αλέξης Γεωργούλης ενώπιον του Τύπου και για να κερδίσει… πόντους ενόψει εκλογών.

Την μπαγκέτα της εκδήλωσης πήρε, στη συνέχεια, η κόρη του Πόντιου συγγραφέα Μαρία Ψαθά και μίλησε για την ιστορία της διαχρονικής πολιτικής σάτιρας που θα δούμε στο Παλλάς, το πώς την υποδέχθηκαν κοινό και κριτικοί όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο ή αργότερα έγινε ταινία στο κινηματογράφο. Το Ζητείται ψεύτης, όπως είπε, έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα τουρκικά. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θερινό Θέατρο Σαμαρτζή και κατόπιν στο χειμερινό Κοτοπούλη-Ρεξ, με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο ως «Ψευτοθόδωρο», την Άννα Συνοδινού ως «Τζένη» και τον Παντελή Ζερβό ως «βουλευτή Φερέκη».

Ο Πέτρος Ζούλιας μίλησε με σεβασμό για το έργο του Δημήτρη Ψαθά, με αγάπη για τον θίασο που τον έχει κάνει περήφανο και επεσήμανε ότι οι Θεατρικές Σκηνές επένδυσαν πολλά για να γίνει αυτή η υπερπαραγωγή. Αναφέρθηκε σε ένα στοιχείο που είχε επισημάνει όταν πρωτοπαίχθηκε το έργο ο Άγγελος Τερζάκης, και το οποίο όπως είχε πει τότε δεν υπήρχε σε άλλο έργο, το στοιχείο «φαντεζί».

Ο Ψαθάς μέσα από αυτό το έργο, είχε πει τότε ο Τερζάκης, αναδεικνύει την ανάγκη της Ελλάδας να παραμυθιάσει και να παραμυθιαστεί, κάτι που συμβαίνει και σήμερα και ίσως συμβαίνει και στο μέλλον.


Άγγελος Τερζάκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Ψαθάς, Γιώργος Ασημακόπουλος (φωτ.: Αρχείο Λένας Νίτσου)

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για το ρόλο που του ανατέθηκε σχετικά πρόσφατα και τους συντελεστές που τον έκαναν να νιώσει πολύ όμορφα σε αυτή την ομάδα. Η Ναταλία Δραγούμη εξέφρασε τη χαρά της που είναι μέλος αυτού του θιάσου και αποκάλυψε ότι της είχε προταθεί και στο παρελθόν να παίξει την Τζένη Φερέκη αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε τότε. Ο Αργύρης Αγγέλου ευχαρίστησε τον Πέτρο Ζούλια και τις Θεατρικές Σκηνές που του έδωσαν την ευκαιρία να υπάρξει για ακόμα μία σεζόν σε έναν υπέροχο θίασο.

Συγκινημένη ήταν η Αποστολία Ζώη που πρώτη φορά συμμετέχει σε μια θεατρική δουλειά καθώς όπως είπε βρήκε στο πρόσωπο του Πέτρου Ζούλια έναν πατέρα και στο θίασο την οικογένεια που της έχει λείψει.

Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισαν με πολύ όμορφο τρόπο, οι ηθοποιοί που υπό τις οδηγίες του Άκη Δείξιμου τραγούδησαν την επιτυχία του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρης Λίντα «Λαός και Κολωνάκι». Είναι σαφές πως και αυτή η παράσταση των Θεατρικών Σκηνών θα γράψει ιστορία.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου, Αποστολία Ζώη και στον ρόλο του Ψεύτη ο Αλέξης Γεωργούλης.

Παίζουν αλφαβητικά:
Κορίνα Αλεξανδρίδου
Παναγιώτα Βιτετζάκη
Γιώργος Δεπάστας
Στεφανία Δράκου
Γεωργία Καλλέργη
Χρύσα Κλούβα
Βαγγέλης Κρανιώτης
Ιωάννης Κοντέλλης
Πατρίκιος Κωστής    
Βασίλης Λέμπερος
Δημήτρης Μακρής
Δημήτρης Μαχαίρας
Μάκης Πατέλης
Γιώργος Τσουρουνάκης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Μουσική: Γιώργος Ζαχαρίου
Μουσική επιμέλεια: Άκης Δείξιμος
Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης. 

  • Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στο viva.gr όπου θα βρείτε εισιτήρια από 10 έως 80 ευρώ.
  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Πόπη Παπαγεωργίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κλαυδία Παπαδοπούλου κατά τη δεύτερη τεχνική πρόβα (φωτ.: EBU / Alma Bengtsson & Sarah Louise Bennett)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κλαυδία στη Eurovision: Μια μικρή γεύση από την ελληνική εμφάνιση

8/05/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: facebook  / Βασίλης Δρογκάρης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης ακορντεονίστας και συνθέτης Βασίλης Δρογκάρης

8/05/2025 - 10:31πμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διοργάνωση (φωτ.: Μουσικό Σχολείο Καβάλας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καβάλα: «Άδοντες καί Ψάλλοντες εν τη καρδία…» για ένατη χρονιά, αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, τον Μίκη Θεοδωράκη και τις μητέρες

6/05/2025 - 1:40μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2025: Πετάει (για Ελβετία) η Κλαυδία!

4/05/2025 - 2:33μμ
(Φωτ.: ert.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2025: Η Κλαυδία ανυπομονεί να διαγωνιστεί – Τι είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη για τα γούρια της

29/04/2025 - 8:20μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2025: Η Κλαυδία απαντά και …σκίζει!

24/04/2025 - 5:15μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το πασχαλινό βίντεο της Φίνος Φιλμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλό Πάσχα με χαμόγελα από τη Φίνος Φιλμ

20/04/2025 - 1:56μμ
Τα πασχαλινά αερόστατα στο Λεωνίδιο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας: 2.000 αερόστατα στον ουρανό με το «Χριστός Ανέστη»

17/04/2025 - 3:05μμ
O Ναός της Παναγίας Αχειροποιήτου καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ναός της Παναγίας Αχειροποιήτου, ένα εξαίσιο μνημείο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης

17/04/2025 - 1:26μμ
Εικόνα από το βίντεο (πηγή: Santa Fe County Sheriff)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζιν Χάκμαν: Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν οι αστυνομικοί που βρήκαν τη σορό του – Στη δημοσιότητα βίντεο από την έπαυλη

16/04/2025 - 4:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Claudio Giovannini)

Τσέλσι και Μπέτις στον τελικό του Conference League – Ο στόχος των «μπλε»

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Αγγλική υπόθεση το Europa League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ στον τελικό

7 ώρες πριν
Tο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στο Άλσος Μεζούρλου (φωτ.: Facebook / 
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας)

Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου (πηγή: naftemporiki.gr)

Οικουμενικός Πατριάρχης: Τον Σεπτέμβριο του 2026 ανοίγει η Χάλκη

8 ώρες πριν
Ο Μπιλ Γκέιτς (φωτ.: EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark out)

Μπιλ Γκέιτς: Θα δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του μέχρι το 2045

9 ώρες πριν
Το G, πρώτο γράμμα της λέξης «γενοκτονία» στα αγγλικά (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign