pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άρωμα Ελλάδας στον Λίβανο με μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ το καλοκαίρι

28/02/2019 - 9:17πμ
Άρωμα Ελλάδας στον Λίβανο με μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ το καλοκαίρι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις μέρες θα χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, φέτος τον Ιούνιο, στην πανάρχαια πόλη Βύβλο (Τζουμπάιλ) του Λιβάνου, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο ελληνικό φεστιβάλ. Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, ντόπιοι και επισκέπτες της Βύβλου που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν φαγητά, να χορέψουν χορούς και να ακούσουν μουσική από την Ελλάδα.

Την ιδέα είχε ο Τζορτζ Ιντ , γνωστός δημοσιογράφος του Λιβάνου, που έχει ρίζες επίσης στη Σάμο και τη Σμύρνη ενώ τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε με τους Μικρασιάτες γονείς της μητέρας του.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ καθώς στο παρελθόν, πριν από τον (εμφύλιο) πόλεμο του 1975, είχαμε ένα μικρό φολκλορικό φεστιβάλ, συνήθως σε κάποιο κλειστό χώρο ή κάποια αίθουσα ξενοδοχείου, αλλά ποτέ ένα μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζορτζ Ιντ που διευθύνει και το όλο εγχείρημα. Πολύτιμος αρωγός που συμβάλλει τα μέγιστα για να επιτύχει η διοργάνωση είναι ο Έλληνας πρέσβης στον Λίβανο Φραγκίσκος Βέρρος.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζορτζ Ιντ)

Στην ιδέα διοργάνωσης του Ελληνικού Φεστιβάλ τον οδήγησε ο στόχος του να διατηρήσει ζωντανή την ελληνική κοινότητα του Λιβάνου αλλά και να κάνει γνωστό οτιδήποτε ελληνικό σε αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής. Εκτός του Έλληνα πρέσβη στο πλευρό του βρίσκεται και το υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου που έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του.

«Θα φέρουμε στο φεστιβάλ τους δύο εναπομείναντες Ελληνολιβανέζους μουσικούς, στον Λίβανο, να τραγουδήσουν ελληνικά και αραβικά τραγούδια, θα προσφέρουμε δωρεάν μαθήματα χορού σε όλους τους επισκέπτες και θα προβάλλουμε τρεις ελληνικές ταινίες, με αγγλικούς υπότιτλους, σε ένα υπαίθριο σινεμά που θα στήσουμε», αποκάλυψε.

«Είμαστε σε επαφή με επιχειρήσεις, από τομείς όπως αυτός του τουρισμού, αλλά και με δήμους από την Ελλάδα, που θα θελήσουν να έρθουν εδώ και να προωθήσουν τουριστικά τις περιοχές τους. Οι περισσότεροι Λιβανέζοι ξέρουν τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, αλλά η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα, με πάρα πολλές ομορφιές. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να δείξουμε και να προβάλλουμε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης», πρόσθεσε ο Τζορτζ Ιντ που είναι και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «KalimeraMenBeirut» (Καλημέρα από Βηρυτό).

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαδοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας σε αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πατριωτικά ποιήματα και «Η Μάνα του ΄40» ζωντάνεψαν την 28η Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ

30/10/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. (φωτ.: neoskosmos.com/Claire Gazis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τίμησε την ημέρα του «Όχι» στο ελληνoαυστραλιανό μνημείο

29/10/2025 - 5:11μμ
Γιορτή στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου για την 28η Οκτωβρίου, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Κάιρο η Ελλάδα συνεχίζει να ζει και να αναπνέει – Τιμή στο παρελθόν, με μηνύματα για το μέλλον

29/10/2025 - 12:44μμ
Με ποιήματα και θεατρικά, τραγούδια και χορούς οι μαθητές του Education Program του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου 1940 (φωτ.: Εθνικός Κήρυξ/Ηλίας Νεοφυτίδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια ΗΠΑ: Μικροί μαθητές ύμνησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28/10/2025 - 9:04μμ
Μέλη του «Ποντοξενιτέα» υποδέχονται το κοινό με κεράσματα και λύρα (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με τον «Ποντοξενιτέα» η προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Σίδνεϊ – «Τι σημαίνει για εσένα ο Καζαντζίδης;»

28/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι: Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, 100 χρόνια μουσικής μαγείας

27/10/2025 - 7:59μμ
Η γαλανόλευκη δίπλα στην αστερόεσσα, ανάμεσα στα κτήρια του Μανχάταν (φωτ.: facebook/Archbishop Elpidophoros of America)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Με το βλέμμα στη νεολαία οι εκδηλώσεις της παρέλασης στην Αστόρια

27/10/2025 - 5:28μμ
O Κωνσταντίνος Αργυρός και η Κλαυδία βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στην Αυστραλία (Φωτ.: instagram argiros_konstantinos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή με ποντιακή λύρα για την Κλαυδία και τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Σίδνεϊ

27/10/2025 - 4:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Isaac Fontana)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραζιλία: Νεκρός από σφαίρες ληστών έπεσε 18χρονος Ροδίτης

26/10/2025 - 5:09μμ
Το μέλλον της ελληνικής νεολαίας στη Ρωσία (πηγή: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρωσία: Οι ομογενείς κρατούν τα λάβαρα ψηλά – Το πλούσιο έργο του Συμβουλίου Ελληνικής Νεολαίας

25/10/2025 - 9:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αρχική εικόνα της ιστοσελίδας-«μαϊμού»

Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία για ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί παραπλανητικά το όνομα του δήμου

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ηράκλειο: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή

5 ώρες πριν
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

5 ώρες πριν
Η έπαυλη Royal Lodge, την οποία καλείται να εγκαταλείψει ο πρίγκιπας Άντριου (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)

Βρετανία: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες – Και ειδικά για τον Άντριου

6 ώρες πριν

Σύλλογος Ποντίων Νέστου: Πλησιάζει η ώρα για τον χειμερινό χορό

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 72χρονη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign