pontosnews.gr
Τρίτη, 17/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Λεμπιδάκη: «Αυλαία» με βαριές ποινές στους 12 κατηγορούμενους στο Ηράκλειο

14/02/2019 - 7:14μμ
Δίκη Λεμπιδάκη: «Αυλαία» με βαριές ποινές στους 12 κατηγορούμενους στο Ηράκλειο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, που έκρινε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ένοχους και τους 12 κατηγορούμενους, ανακοίνωσε τις ποινές:

  1. Ο 44χρονος ιδιοκτήτης μάντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, έχοντας κριθεί ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  2. Ο 41 ετών κατηγορούμενος από τη Θεσσαλονίκη, που αποκαλούνταν και «Σκοπιανός» καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  3. Ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών και 4 μηνών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή πολεμικού όπλου.
  4. Σε ποινή φυλάκισης 25 ετών καταδικάστηκε ο 23χρονος Σφακιανός που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  5. Ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης λεγόμενος και «παππούς», καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 επίσης ετών, έχοντας κριθεί ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  6. Ο 62χρονος μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  7. Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και πρώην μέλος του ΣΑΟΡ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.
  8. Σε 26 έτη και 4 μήνες με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καταδικάστηκε ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος εκτός από το ότι κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού και για κατοχή πολεμικού όπλου, κρίθηκε ένοχος επίσης για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
  9. Ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος» που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών.
  10. Ο 39χρονος από την Αθήνα που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με απλή συνεργεία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών.
  11. Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών που κρίθηκε ένοχος για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έντεκα έτη.
  12. Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 25 ετών καταδικάστηκε ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας της δίκης, δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος από την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube)
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στα Σπάτα: Άνδρας πυροβόλησε στον αέρα και «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι του

17/02/2026 - 12:04πμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για «Καποδίστρια»: Ένα έργο–ορόσημο για την ελληνική ταυτότητα

17/02/2026 - 12:01πμ
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – «Μας αφήνει πανάκριβη κληρονομιά, το έργο και τις σκέψεις της»

16/02/2026 - 10:37μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα, ο Βούλγαρος βαρυποινίτης μετά το αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού

16/02/2026 - 9:41μμ
Ο Σήφης Βαλυράκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Βαλυράκη: Στο μικροσκόπιο η κατάθεση που αντικρούει το άλλοθι των δύο κατηγορούμενων ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα

16/02/2026 - 7:47μμ
Η πρώτη ταυτοποίηση έγινε και αφορά τον ψηλό άνδρα με το λευκό πουκάμισο: Θεωρείται ότι είναι ο Βασίλης Παπαδήμας από την Πύλο
ΕΛΛΑΔΑ

Καισαριανή: Εμπειρογνώμονες του ΥΠΠΟ μεταβαίνουν στο Βέλγιο για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών

16/02/2026 - 5:58μμ
Φοιτητές και αστυνομικοί έξω από το ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

16/02/2026 - 4:46μμ
Πλημμυρισμένος δρόμος στην Ηλεία, στις αρχές Φεβρουαρίου όταν εκδηλώθηκε η προηγούμενη κακοκαιρία (φωτ.: IleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα κακοκαιρία – Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού αύριο Πελοπόννησος, Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα

16/02/2026 - 2:58μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ψωμιάδη: Την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας για τα «45άρια» της περιόδου 2005-2010

16/02/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δήμος Κατερίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Αίτημα του δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

16/02/2026 - 12:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube)

Αναστάτωση στα Σπάτα: Άνδρας πυροβόλησε στον αέρα και «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι του

8 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για «Καποδίστρια»: Ένα έργο–ορόσημο για την ελληνική ταυτότητα

8 ώρες πριν
Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (φωτ.: glomex)

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διανοούμενη που δεν ξέχασε ποτέ τη μικρασιατική καταγωγή της

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείου EPA/SARAH WILSON)

Μακελειό στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ: Στο εδώλιο μέσω βιντεοκλήσης ο Ναβίντ Ακράμ

9 ώρες πριν
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – «Μας αφήνει πανάκριβη κληρονομιά, το έργο και τις σκέψεις της»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων)

Με ενότητα και ισχυρές παρουσίες η κοπή βασιλόπιτας της ΠΟΠΣ

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign