pontosnews.gr
Κυριακή, 16/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απίστευτο: Ο Τραμπ αναμένεται να υποσχεθεί τον τερματισμό της επιδημίας του ιού HIV!

4/02/2019 - 2:05μμ
Τραμπ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει πολιτικά την αυριανή νύχτα του διαγγέλματός του για την Κατάσταση της Ένωσης, ώστε να υποσχεθεί τον τερματισμό της επιδημίας του ιού HIV στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται τέσσερις πηγές που γνωρίζουν για την προετοιμασία του. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη δεκαετή στρατηγική του προέδρου Τραμπ, τα στελέχη των υπηρεσιών υγείας θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις αμερικανικές κοινότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον ιό HIV, ενώ θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης των μολύνσεων μέχρι το 2030.

Την υλοποίηση της στρατηγικής αυτής προωθούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τον τομέα της υγείας. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών (HHS) Άλεξ Αζάρ, αλλά και ο διευθυντής των κέντρων υγειονομικής πρόληψης (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια του προέδρου Τραμπ για το αυριανό διάγγελμά του παραμένουν αδιευκρίνιστα, το HHS έχει ασκήσει πιέσεις στον Λευκό Οίκο προκειμένου να εξασφαλιστεί η προεδρική αναφορά στην στρατηγική αντιμετώπισης του ιού HIV, σύμφωνα με δηλώσεις δύο πηγών. Μία άλλη πηγή από τον Λευκό Οίκο γνωστοποίησε ότι το κείμενο της προεδρικής ομιλίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, το αρμόδιο υπουργείο προγραμματίζει την υλοποίηση μιας σειράς πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας, μέσα στην εβδομάδα. Ένας εκπρόσωπος του HHS παρέπεμψε για σχετικές ερωτήσεις στον Λευκό Οίκο, αλλά ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το περιεχόμενο του καθιερωμένου προεδρικού διαγγέλματος.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών κέντρων πρόληψης, ενώ περίπου 40.000 νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε χρόνο.

Το προεδρικό διάγγελμα για την Κατάσταση της Ένωσης είναι μια πλατφόρμα πολιτικής παράδοσης για τους προέδρους των ΗΠΑ αναφορικά με την πραγματοποίηση γενναίων εξαγγελιών για τον τομέα της υγείας. Αρκετές βέβαια από τις εξαγγελίες αυτές δεν στάθηκε δυνατό να υλοποιηθούν. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο τελευταίο προεδρικό διάγγελμά του, τον Ιανουάριο του 2016, αναφέρθηκε στην λήψη μέτρων για τον τερματισμό του καρκίνου. Παρά το γεγονός ότι οι δείκτες προσβολής από καρκίνο εξακολουθούν να μειώνονται, περισσότεροι από 600.000 κάτοικοι των ΗΠΑ εκτιμάται ότι πέθαναν από καρκίνο μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη στρατηγική του Τραμπ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού HIV, τα στελέχη των υπηρεσιών υγείας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους την πρώτη πενταετία στις κοινότητες περίπου 20 αμερικανικών πολιτειών, όπου κι έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα μολύνσεων από τον ιό HIV.

Ο κεντρικός στόχος εντοπίζεται στον τερματισμό των μολύνσεων μέσω σε διάστημα 10 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις δύο αξιωματούχων από τον τομέα της υγείας, ενώ η στρατηγική αυτή του προέδρου Τραμπ έχει κοινά σημεία με την στρατηγική για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των ουσιών οπίου που έχει παρουσιάσει έξαρση στις ΗΠΑ.

Τη στρατηγική αντιμετώπισης της εξάπλωσης του HIV έχει καταρτίσει ο Ρέντφιλντ που έχει διακριθεί για την έρευνά του αναφορικά με το AIDS, ενώ επιλέχθηκε για την διεύθυνση των κέντρων υγειονομικής πρόληψης την προηγούμενη χρονιά. Ο ίδιος υποστήριξε το 2018 ότι ο τερματισμός της εξάπλωσης του AIDS μέχρι το 2025 είναι πιθανός με τα υπάρχοντα υγειονομικά μέσα, αλλά και με την περαιτέρω διεύρυνση της χρήσης προφυλακτικών κατά την ερωτική πράξη.

Ο υφυπουργός Υγείας Μπρετ Τζουράιρ, που επιβλέπει τη στρατηγική της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των ουσιών οπίου, έχει επίσης ρόλο στην κατάρτιση της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού HIV.

Η κυβέρνηση Τραμπ από την πλευρά της έχει κατά καιρούς επιδεινώσει τις σχέσεις της με τα μέλη της κοινότητας των πασχόντων από HIV/AIDS. Ο πρόεδρος Τραμπ τον Ιανουάριο του 2018 απέλυσε χωρίς λόγο τη συμβουλευτική ομάδα που είχε για ζητήματα HIV/AIDS, ενώ τα νέα μέλη της δεν ορκίστηκαν παρά μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος προσπάθησε επίσης να κόψει το προεδρικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του AIDS (PEPFAR). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενεργοποίησε ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Από την πρωτοβουλία αυτή έχουν διασωθεί περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Τελικά ο Τραμπ υπέγραψε μια επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2018, που έλαβε δικομματική υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα, ακτιβιστές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση Τραμπ να καταργήσει προβλέψεις για τους ασθενείς στις κοινότητες των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών, που αποτελούν τα ⅔ των νέων κρουσμάτων εξάπλωσης των μολύνσεων από τον ιό HIV.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε πολίτες και διέπραττε κλοπές σε όλη την Ελλάδα – 45 συλλήψεις σε Αττική και Κορινθία

16/11/2025 - 12:22πμ
Καμαρωτές-καμαρωτές οι χήνες περπατούν σε δρόμο της Καστοριάς (πηγή: facebook.com/Alpha947/reels/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Όταν οι χήνες καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και κλέβουν την παράσταση

15/11/2025 - 11:30μμ
Από αριστερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Οκτώβριο του 2024 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κέντρο, Φιλοθέη και Χαλάνδρι λόγω της επίσκεψης του Β. Ζελένσκι

15/11/2025 - 9:48μμ
Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του κι έπεσε στο πλάι του δρόμου (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν για προσκύνημα και βρέθηκαν στο χαντάκι – Τροχαίο με 13 τραυματίες

15/11/2025 - 7:38μμ
Γονείς και συγγενείς των 63 θυμάτων της φωτιάς διαδηλώνουν στο κέντρο των Σκοπίων, ενόψει της δίκης που αρχίζει την Τετάρτη (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες διαδήλωσαν στα Σκόπια για τους νεκρούς του Κότσανι – «Δεν ζητάμε έλεος, αλλά αλήθεια και δικαιοσύνη»

15/11/2025 - 7:04μμ
Αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων το απόγευμα της Παρασκευής στο σημείο του δυστυχήματος (φωτ.: EPA/Henrik Montgomery/TT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στοκχόλμη: «Δυστύχημα» η φονική πρόσκρουση του λεωφορείου στη στάση

15/11/2025 - 5:52μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Ζημιές, ξυλοδαρμοί και τραυματίες

15/11/2025 - 4:06μμ
(Φωτ.: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ προχωρά σε αγωγή κατά του BBC, παρά τη συγγνώμη του βρετανικού δικτύου

15/11/2025 - 3:39μμ
Το λεωφορείο που προσέκρουσε στις μπάρες στο ύψος της Υλίκης (φωτ.: Lamiareport.gr / Δημήτρης Κωνσταντόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουριστικό λεωφορείο καρφώθηκε σε μπάρες στην Υλίκη – 6 τραυματίες

15/11/2025 - 2:25μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας σε Αθήνα και Ίλιον: Το ΕΚΠΑ αναλαμβάνει το συντονισμό

15/11/2025 - 1:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε πολίτες και διέπραττε κλοπές σε όλη την Ελλάδα – 45 συλλήψεις σε Αττική και Κορινθία

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Τα νιάτα της Εθνικής φρέναραν τη Σκωτία

1 ώρα πριν
Καμαρωτές-καμαρωτές οι χήνες περπατούν σε δρόμο της Καστοριάς (πηγή: facebook.com/Alpha947/reels/)

Καστοριά: Όταν οι χήνες καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και κλέβουν την παράσταση

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (φωτ.: ΔΕΘ-Helexpo)

ΔΕΘ-Helexpo: Σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη θα «ταξιδέψει» τον Δεκέμβριο η Philoxenia

2 ώρες πριν
Άποψη της Μεγάλης του Γένους Σχολής (πηγή: facebook.com/filoimgsx)

Η «Σπαρτιάτισσα» πρωταγωνιστεί σε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής

3 ώρες πριν
Από αριστερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Οκτώβριο του 2024 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Αθήνα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κέντρο, Φιλοθέη και Χαλάνδρι λόγω της επίσκεψης του Β. Ζελένσκι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign