pontosnews.gr
Τρίτη, 31/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ήγειρε ο Πάνος Καμμένος

21/01/2019 - 6:52μμ
Τι λέει ο Πάνος Καμμένος για την καταγγελία ότι ζήτησε από τον Παπαγγελόπουλο τη δίωξη εκδότη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και επί της διαδικασίας ήγειρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που συζητά τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν μπορεί να δέχεται οδηγίες από την κυβέρνηση. Η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη, όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές. Η διαδικασία που ακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής είναι εκτός Κανονισμού της Βουλής.

»Σήμερα το πρωί διαλύθηκε η ΚΟ ενός κόμματος εξαιτίας της σύνθεσης της Επιτροπής και κινδυνεύουν και άλλα κόμματα, διότι γίνονται μεταγραφές για να περάσει ή να μην περάσει η Συμφωνία.

»Δεν μπορεί να ξεκινάμε έτσι μια σοβαρή συζήτηση. Η διαδικασία ορισμού των ανεξάρτητων βουλευτών είναι παράνομη. Έπρεπε να έχει σταλεί επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές και εκείνοι να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές εκλέγουν εκείνους που θα εκπροσωπούνται, αν δεν μπορούν να ορίσουν τότε γίνεται κλήρωση, όχι όπως έγινε κλήρωση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Ως προς τη ΔΗΣΥ, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι μειώνεται κατά ένα μέλος η εκπροσώπησή της. Στη θέση του διαγραφέντος Θανάση Θεοχαρόπουλου παρίσταται ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά δεν θα μετέχει στο τέλος της συνεδρίασης, δηλαδή δεν θα είναι στην ψηφοφορία, διότι μειώνεται κατά ένα μέλος η εκπροσώπηση του κόμματος. «Η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής υποκρύπτει μεθόδευση και για ένα τέτοιο θέμα δεν επιτρέπεται να ξεκινάμε με υπόνοιες μεθοδεύσεων», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αφού ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της συνθέσεως της Επιτροπής, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι «υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας που προκύπτει, διότι το κείμενο που καλείται να συζητήσει η Βουλή δεν περιλαμβάνει τις συνταγματικές αλλαγές και το τελικό κείμενο με τις συνταγματικές αλλαγές και το τελικό κείμενο της ίδιας της συμβάσεως, κείμενο που πρέπει να έχει καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός πριν τη σύγκληση της επιτροπής. Επίσης, μεταξύ των κειμένων στις δύο γλώσσες υπάρχουν σημαντικές διαφορές».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής που θα έπρεπε να υπογράφεται από τουλάχιστον δύο καθηγητές, για να μπορέσει η Βουλή να μπει στην ουσία της συζήτησης επί της συμβάσεως. Εξάλλου, όπως είπε, «παραβιάζεται το άρθρο 74 του Συντάγματος για το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του σχεδίου νόμου και τη διαδικασία εισαγωγής σχεδίου νόμου σε συζήτηση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την εισαγωγή της Συμφωνίας στην Ολομέλεια, αν δεν λάβει την πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέγνωσε δήλωση του καθηγητή συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απαράδεκτη «γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Β.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Ο πρωθυπουργός δεν ακούει καν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

28/03/2026 - 12:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

27/03/2026 - 7:11μμ
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ευρωπαϊκή Ένωσηα/Pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρό ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη αν δεχτεί επίθεση στο έδαφος της

22/03/2026 - 11:35πμ
(Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet η επαλήθευση της ηλικίας – Στόχος και η προστασία των ανηλίκων

21/03/2026 - 12:20μμ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το εξώφυλλο του βιβλίου (φωτ.: Εκδόσεις Κυριακίδη)

«Ηλιαχτίδα μέσα από τα χαλάσματα»: Παρουσίαση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

24 λεπτά πριν
Ο Καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα τελεί δέηση για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων, στην Ιερουσαλήμ, μετά την ακύρωση της παραδοσιακής πομπής της Κυριακής των Βαΐων από το Όρος των Ελαιών (φωτ.: . EPA/Ammar Awad/Pool)

Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός του Πάσχα στον Πανάγιο Τάφο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΠΟ)

Ιστορική πρόκριση στο Μουντιάλ U17 η Εθνική παίδων

2 ώρες πριν
Το Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Πολυκάστρου (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Το Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Πολυκάστρου: Η τελευταία κατοικία των συμμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Μακεδονικό Μέτωπο στις μάχες του Μεγάλου Πολέμου

2 ώρες πριν
Η στιγμή που κτήριο στη Βηρυτό δέχεται επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις (φωτ.: glomex)

Σχέδιο πέντε σημείων από Κίνα και Πακιστάν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

3 ώρες πριν
Συγκεντρωμένος κόσμος έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τα Τέμπη – Περισσότερα καθίσματα στην αίθουσα πώς θα εισέλθουν δικηγόροι, κατηγορούμενοι, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφοι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign