Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν έλαβε άδεια να συναντηθεί σήμερα (12/1) με τον αδελφό του στο νησί-φυλακή Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησής του από φυλακισμένη βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
Ο Οτζαλάν συνάντησε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τον αδελφό του Μεμέτ, ανακοίνωσε στο Twitter η Περβίν Μπολντάν, συμπροεδρεύουσα του HDP. Ο ιστορικός ηγέτης του PKK βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε η ίδια.
Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον βουλευτή ανιψιό του Οτζαλάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο θείος του παραμένει σε απομόνωση στη φυλακή του Ιμραλί. «Ως οικογένεια ζητούμε ο Οτζαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατούμενους…έχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα», είπε.
Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν, που κρατείται από τον Ιανούαριο 2018, άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης του Οτζαλάν. Η Γκιουβέν συνελήφθη επειδή κατήγγειλε την τουρκική επίθεση κατά του θύλακα του Αφρίν στην βόρεια Συρία, που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη.
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
















