pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών

11/01/2019 - 10:17μμ
Κινητικότητα Μέρκελ με τηλεφωνήματα σε Ερντογάν-Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το ονοματολογικό των Σκοπίων, το Μεταναστευτικό, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα (11/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας. Συζητήσαμε για τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται.

»Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. Συζητήσαμε επίσης για το Μεταναστευτικό όπου τόνισα ξανά τη θέση μου υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και επεσήμανα την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας. Τόνισα επίσης, την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

»Εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει. Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι’ αυτό και ευχαριστώ την καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

7/12/2025 - 1:46μμ
Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

7/12/2025 - 10:57πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

3/12/2025 - 10:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

2/12/2025 - 11:54μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

2/12/2025 - 7:55μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερά κειμήλια από τον Πόντο μεταφέρθηκαν στη νέα Μονή στο Ροδοχώρι (φωτ.: Αρχείο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

60 χρόνια «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» στο Ροδοχώρι Νάουσας – Μεγάλη επετειακή εκδήλωση από το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)

Super League: Ο Παναιτωλικός βύθισε τον Πανσερραϊκό

57 λεπτά πριν
Ο ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)

Αποκαθίσταται ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία στην ομαδική ιστιοπλοΐα στο ILCA 4

2 ώρες πριν
Σύνθεση εικόνων από την εκδήλωση για την 9η Δεκεμβρίου στη Ρόδο (πηγή: facebook.com/
groups/Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»)

Πόντιοι, Κύπριοι και Αρμένιοι στη Ρόδο έκαναν για ακόμα μία χρονιά το χρέος τους τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος της γενοκτονίας

3 ώρες πριν
Αγρότες διακρίνονται στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αγρότες: Αποχώρησαν από την πίστα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο – Αύριο το πρώτο μπλόκο μαζί με μελισσοκόμους στη Χαλκιδική

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign