pontosnews.gr
Κυριακή, 18/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Παυλόπουλου-Μέρκελ: Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων

11/01/2019 - 12:27μμ
Συνάντηση Παυλόπουλου-Μέρκελ: Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ευκαιρία να ανταποδώσει στην Άνγκελα Μέρκελ τη φιλοξενία που του επεφύλαξε στο Βερολίνο το 2016 είχε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Προεδρικό Μέγαρο. «Τότε συνέβη κάτι σημαντικό, διαλύθηκαν κάποιες παρανοήσεις για την ήδη ειλημμένη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Έκτοτε κάναμε πολλές θυσίες, κάτι που αναγνωρίσατε και εσείς ακόμη, και για λάθη που δεν θα μπορούσαν να μας αποδοθούν», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παυλόπουλος: Η στήριξη της Ελλάδας ήταν κάτι καλό και για την Γερμανία αλλά τόνωσε και τη δική σας ηγετική φυσιογνωμία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η τότε υπεράσπιση της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας ήταν και υπεράσπιση, γενικότερα, της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Επίσης επέμεινε για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι τόσο οι αποζημιώσεις όσο και το κατοχικό δάνειο πρέπει να λυθούν στο αρμόδιο δικαστικό φόρουμ με βάση τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από μορφώματα λαϊκισμού που βάλλουν κατά του οικοδομήματος, και ολοκλήρωσε με τη διαπίστωση ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Στην αντιφώνησή της η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και να είναι ισχυρό μέλος της. «Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε σε διμερές επίπεδο», τόνισε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι σημαντικός τόπος επενδύσεων.

Μέρκελ: Φυσικά ο κόσμος πέρασε πολύ δύσκολες εποχές, και ελπίζουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη η οποία υπάρχει πλέον να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες.

Σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και ενιαία Ευρώπη και σημείωσε ότι συμμερίζεται την ελληνική θέση στο θέμα των προσφύγων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι ακόμη και σήμερα είναι τεταμένη η κατάσταση σε πολλά νησιά, γι’ αυτό θα στηρίξουμε μια κοινή πολιτική ασύλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι καλό να υπάρχει μια ειρηνική εξέλιξη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων. «Αναλαμβάνουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική μας υποχρέωση και ευθύνη. Ξέρουμε για τα εγκλήματα των Εθνικοσοσιαλιστών στην Ελλάδα, γι’ αυτό είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος και των δύο κρατών», κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα ηνία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ανέλαβε ο ταξίαρχος Ματθαίος Σαββίδης

16/01/2026 - 6:48μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Δελτίο απογραφής πρέπει να καταθέσουν όσοι γεννήθηκαν το 2008-2009 και είναι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029-2030

15/01/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ιστορικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό η ένταξη της FDI HN Belharra «Κίμων» στις δυνάμεις του

15/01/2026 - 2:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/POOL/Γιάννης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δείτε ζωντανά την υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 11:13πμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Νέα εποχή στο Πολεμικό Ναυτικό με την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 8:35πμ
H φρεγάτα «Κίμων» εν πλω στη Μεσόγειο, 14 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Στην Ελλάδα η φρεγάτα «Κίμων»: Επίσημη εν πλω υποδοχή, παρουσία Τασούλα, Μητσοτάκη και Δένδια

14/01/2026 - 7:41μμ
Το έργο του γλύπτη αρχιτέκτονα Κώστα Βαρώτσου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του έργου της βιοκλιματικής πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Έτους 2026-2027 – Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

13/01/2026 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

11/01/2026 - 10:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό

10/01/2026 - 12:20μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στις στρατιωτικές δυνάμεις της Σάμου (φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα ουδένα απειλεί, αλλά είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

26/12/2025 - 4:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ERTNEWS/Glomex)

Ταΰγετος: Σε πλήρη εξέλιξη η διάσωση των εγκλωβισμένων ορειβατών

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο, Δευτέρα, λόγω εκτέλεσης εργασιών

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Απόγονοι Μικρασιατών / Melina Iliadou)

Μια εικόνα στο facebook ξυπνά μνήμες, γεύσεις και αρώματα Μικρασίας

1 ώρα πριν

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης αποχαιρετά με θλίψη τον Θανάση Μουσόπουλο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Greek Basketball League: Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός – Σημαντικό διπλό ο Κολοσσός

2 ώρες πριν
Δεξιά, ο επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας προΐσταται της κοπής της βασιλόπιτας, με τη βοήθεια του πατέρα Ευαγόρα Κωνσταντινίδη και παρουσία του προέδρου της Παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία της Νέας Υόρκης 2026, Λου Κάτσου (αριστερά) κατά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μεγάλης Νέας Υόρκης (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας/Ελένη Σακέλλη)

Ομογένεια: Επανεκκίνηση με βασιλόπιτα για τις προετοιμασίες της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign