pontosnews.gr
Κυριακή, 7/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας από Σαμοθράκη για τα Θεοφάνεια: Θα υπερασπιστώ ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο

6/01/2019 - 2:28μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στίχους από ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ που ύμνησε την ειρήνη απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στη Σμύρνη απήγγειλε στίχους που απειλούν τους Έλληνες.

«Χθες είδα στα δελτία των ειδήσεων ότι ο φίλος πρόεδρος Ερντογάν απευθυνόμενος στον λαό της Σμύρνης, σε πολίτες της Σμύρνης, θέλησε να τους διαβάσει στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, που ακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Εγώ σήμερα εδώ, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη, και κυρίως απευθυνόμενος σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και στις δύο ακτές του Αιγαίου, δεν θα θυμηθώ στίχους του πολέμου, αλλά στίχους ενός ποιητή που ύμνησε την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη χειραφέτηση. Του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που έγραψε τα εξής:

‘Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει, έχει όμως ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται’.

»Απευθύνω λοιπόν το μήνυμα σε όλους -και στις δύο πλευρές του Αιγαίου- που ξέρουν να σκέφτονται και κυρίως γνωρίζουν την ιστορία. Οι δυο λαοί βρέθηκαν στο διάβα της ιστορίας και σε στιγμές συγκρούσεων, δράματος, αλλά και σε στιγμές ειρήνης. Και σε στιγμές πολέμου, αλλά και σε στιγμές ειρηνικής διαβίωσης.

»Εμείς, γνωρίζοντας αυτή την ιστορία και ως χώρα συμβολίζοντας πάντοτε την προσπάθεια για την ειρήνη, τις μεγάλες αξίες της λευτεριάς και της πανανθρώπινης δικαιοσύνης, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό έχουμε τη σιγουριά των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που είναι ετοιμοπόλεμες, ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και θα την υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματος μας, όπως θα υπερασπιστούμε και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας».

Μετά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και συνεχάρη τους πέντε κατοίκους του χιονισμένου νησιού που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.

Μηνύματα εντός και εκτός χώρας
Η τελετή για την ανακήρυξη του πρωθυπουργού ως επίτιμου δημότη από το Δήμο Σαμοθράκης, πραγματοποιήθηκε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο. «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.

»Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε.

«Από το νησί της Νίκης στέλνουμε μήνυμα νίκης για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω, θα προχωρήσει μπροστά, γιατί ο ελληνικός λαός που πέρασε δύσκολα και άντεξε κρατά το μέλλον σφιχτά στα διά του χέρια», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το 2019 θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα ανοίξει πανιά προς τα εμπρός. Με οδηγούς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που αγαπούν τον τόπο τους, οι οποίοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και σήμερα βλέπουν ξανά προοπτική επιτέλους. Με εφόδια την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και τη σκληρή δουλειά, αλλά και τη δημιουργικότητα, το πείσμα, θα προχωρήσουμε μπροστά. Αφήνοντας πίσω οριστικά τις μαύρες μνήμες των προηγούμενων χρόνων της χρεοκοπίας, της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Kώστα Τασούλα, Τέταρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η «Ελλάδα του 2030» περνά από αλλαγές σε Σύνταγμα, Δημόσιο και πανεπιστήμια

7/06/2026 - 11:16πμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI /  Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος λέει «δίπλα» στον Τσίπρα, ο Πολάκης ζητά αυτόνομη πορεία

6/06/2026 - 1:39μμ
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός και δημοσκοπήσεις: Τα δύο «μηνύματα» που διαβάζει το Μαξίμου – Ο ρόλος Κυρανάκη και τα σενάρια μετακινήσεων

6/06/2026 - 12:03μμ
(Φωτ.: EUROKINSSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σουφλιάς – Η πολιτική διαδρομή του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας

5/06/2026 - 8:07μμ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης στο μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή για εκλογή Γραμματέα – Πρόταση Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

5/06/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρικάκια έξω από το σπίτι του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου στη Θεσσαλονίκη

4/06/2026 - 11:08μμ
Η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή (φωτ.: αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος η Νέα Αριστερά από τη Βουλή: Μαζικές αποχωρήσεις στην Ολομέλεια – 39 οι ανεξάρτητοι βουλευτές

4/06/2026 - 12:03μμ
Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα της Ελλάδας στην Ουκρανία για το μη επανδρωμένο σκάφος που βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

3/06/2026 - 4:37μμ
Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Η ΝΔ ανοίγει τη συζήτηση για 30 άρθρα – Στο επίκεντρο Δημόσιο, Δικαιοσύνη και μη κρατικά πανεπιστήμια

2/06/2026 - 10:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Αποχώρησαν 150 στελέχη, μεταξύ των οποίων 7 βουλευτές – Η Έφη Αχτσιόγλου παραιτήθηκε και από το βουλευτικό αξίωμα

2/06/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Φανάρι η υπουργός Πολιτισμού – Στο επίκεντρο η προστασία των χριστιανικών μνημείων και η πολιτιστική συνεργασία

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)

Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Αχαΐα: Χειροπέδες σε καταζητούμενο για ανθρωποκτονία – Ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα και αναζητούνταν από την Interpol

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Bo Amstrup)

Κατέρρευσε ξανά ο Έρικσεν!

2 ώρες πριν
Ο Τέλλος Άγρας (δεύτερος από αριστερά) στη λίμνη των Γιαννιτσών (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ι Φωτογραφικό Αρχείο – © Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)

Ιούνιος 1907: Οι Μακεδονομάχοι στον «Βάλτο», ο θάνατος του Τέλλου Άγρα και η Πηνελόπη Δέλτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Ο Ζβέρεφ «βασιλιάς» του Roland Garros

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign