Με… φόρα έρχεται η «Σοφία» στην Ελλάδα, το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι από σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Απόψε χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, και από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα χιονίζει σε όλα τα ορεινά.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των κατά τόπους αστυνομικών Διευθύνσεων, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού έχει κλείσει η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ. Στην Ευρυτανία κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό, οι επαρχιακές οδοί στις θέσεις Βράχος και Ζαχαράκη και οι επαρχιακές οδοί Καστανιάς-Πρόδρομου-Ροσκάς, Σαρκίνης-Καταβόθρας, Δομνίστας-Μεσοκώμης και Χόχλιας-Βράχα. Αποκλεισμένοι είναι οι οικισμοί Πρόδρομος, Ροσκά, Καταβόθρα, Μεσοκώμη και ο Δήμος Καρπενησίου.
Στη Μαγνησία κλειστά είναι τμήματα της επαρχιακής οδού Χανίων-Κισσού, στην Αχαΐα τμήμα της επαρχιακής οδού Καλαβρύτων-Βραχανίου-Σουβάρδου, και στην Αρκαδία τμήματα των επαρχιακών οδών Τριπόλεως-Καστρίου – Αγίου Πέτρου – Άστρους, Λεωνιδίου-Κοσμά-Γερακίου και το οδικό δίκτυο του Μαινάλου.
Πού χρειάζονται αλυσίδες
Αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας-Λιβαδίων στο Κιλκίς, στην Αρναία Χαλκιδικής στην παλαιά Εθνική Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, στη δασική οδό από Πολύγυρο προς Ταξιάρχη και από Ταξιάρχη προς Παλαιοχώρα.
Μόνο με αλυσίδες είναι δυνατή η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμάκτσαλαν, στον Παρνασσό και στη Βασιλίτσα.
Στη Φλώρινα με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, στα Γρεβενά στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών-Σαμαρίνας και Γρεβενών-Πριονίων-Κρανιάς, στη Λάρισα στην επαρχιακή οδό Γόννων-Καλλιπεύκης, στην Καρδίτσα στις θέσεις Τύμπανος, Στροφές Πευκόφυτου, Κρυοπηγή και Κερασία και στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα.
Στα Τρίκαλα αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Τρικάλων-Άρτης και Πύλης-Μεσοχώρας και στο επαρχιακό δίκτυο Ασπροποτάμου. Στη Μαγνησία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς, στην Αιτωλία στις επαρχιακές οδούς στις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Πλατάνου, Λιμνίτσας, Άνω Χώρας, Ελευθέριανης και Αγίας Κυριακής, και στην Ακαρνανία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού. Στην Ευρυτανία με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στη Ράχη Τυμφρηστού, στην επαρχιακή οδό Αγράφων-Τροβάτου-Βραγγιανών και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.
Στη Βοιωτία αλυσίδες είναι απαραίτητες στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Ανάληψη, Ελικώνα, Κυριάκι και Αγία Άννα, στη Φωκίδα στις επαρχιακές οδούς Καλοσκοπής-Πυρών-Μαυρολιθαρίου-Καστριώτισσα, Καλοσκοπής-Πανουργιά-Στρόμης, Συκιάς -Αθανασίου Διάκου και Πενταγιών-Αρτοτίνας, και στην Κορινθία σε τμήματα των επαρχιακών οδών Ξυλοκάστρου-Τρικάλων και Τρικάλων-Καρυάς.
- Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποιες επαρχιακές οδοί είναι κλειστές και πού χρειάζονται αλυσίδες.
















