pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

60 χρόνια ΟΠΑΠ: Φιλανθρωπικό gala για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

19/12/2018 - 3:44μμ
60 χρόνια ΟΠΑΠ: Φιλανθρωπικό gala για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μια λαμπερή εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά γιόρτασε ο ΟΠΑΠ τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησε φιλανθρωπικό gala για τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Τη νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη ο επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος, που έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση και ενίσχυσαν οικονομικά το έργο των δύο φορέων.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού gala του ΟΠΑΠ θα κατευθυνθούν για τη στήριξη του προγράμματος «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ, και του προγράμματος «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ πέρασε πολλές αλλαγές στις έξι δεκαετίες της ιστορίας του. Όλα αυτά τα χρόνια, ο ΟΠΑΠ αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε μαζί με την Ελλάδα και ήταν πάντα δίπλα στη χώρα και τους ανθρώπους της, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές. Ο ΟΠΑΠ κατάφερνε πάντα να θέτει τον πήχη ψηλά και να τον ανεβάζει ακόμα ψηλότερα, χτίζοντας ένα εμβληματικό ελληνικό brand. Σήμερα, μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνεισφορά, με τεράστια διεθνή αναγνώριση. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σημαντικές επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για την εταιρεία μας, τους ανθρώπους μας και την οικονομία συνολικά. Επίσης, είμαστε διαχρονικά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη συμβολή στα δημόσια έσοδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ υπογράμμισε: «Αυτό που κάνει τον ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εταιρείας: μέτοχοι, εργαζόμενοι, πράκτορες, συνεργάτες και πολλοί άλλοι φορείς. Όλοι τους –ατομικά και συλλογικά– διαμορφώνουν το χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, καθιστώντας την εταιρεία πραγματικά μοναδική. Για όλους εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτή η επέτειος δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να θυμηθούμε την εντυπωσιακή μας κληρονομιά, αλλά και να κοιτάξουμε μπροστά, να επικεντρωθούμε στο μέλλον και στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας.

»Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται εν μέσω μιας ιδιαιτέρως απαιτητικής και συναρπαστικής περιόδου. Με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αφοσίωση, πραγματοποιούμε μαζί μια σειρά από επενδύσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της υλοποίησης του Οράματος 2020 και του μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ σε μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης».

Όπως δήλωσε ο α΄ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ Σπύρος Φωκάς, «O ΟΠΑΠ έχει εξελιχθεί σε έναν ηγετικό επιχειρηματικό όμιλο, με παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο, με μεγάλο εύρος προϊόντων και υπηρεσιών και θετικό ρόλο στις προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας. Είμαστε δίπλα στο ελληνικό επιχειρείν με την πρωτοβουλία ΟΠΑΠ Forward, η οποία έχει συμβάλει στη δημιουργία 3.600 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας εδώ και δύο χρόνια.

»Επίσης, φροντίζουμε για το μέλλον του αθλητισμού μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο στηρίζει περισσότερους από 13.000 μικρούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Και βεβαίως, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το φιλόδοξο έργο της εκ βάθρων ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, που έχει ήδη εξασφαλίσει καλύτερες υποδομές και συνθήκες θεραπείας για περισσότερα από 180.000 παιδιά».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου ευχαρίστησε θερμά τον ΟΠΑΠ για τη στήριξή του, επισημαίνοντας: «60 Χρόνια ΟΠΑΠ, 80 χρόνια ΕΛΕΠΑΠ. Γιορτάζουμε μαζί και αισθανόμαστε τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας στη δύσκολη, μακρά αυτή πορεία μας για την αποκατάσταση περισσότερων από 100.000 βρεφών, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία».

Η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου σημείωσε: «Φέτος βοηθήσαμε περισσότερα από 35.000 παιδιά να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους με τη βοήθεια των χορηγών και των πολύτιμων εθελοντών μας. Έχοντας εσάς δίπλα μας, ελπίζουμε τη χρονιά που μας έρχεται να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά».

Την εκδήλωση για τα 60 χρόνια ΟΠΑΠ παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς. Μαζί του επί σκηνής βρέθηκαν οι Στέλιος Ρόκκος, Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας και Τάμτα, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Οι προσκεκλημένοι, εκτός από πλούσιο θέαμα, απόλαυσαν και πολλές εκπλήξεις, ενώ συμμετείχαν σε ειδική κλήρωση του ΟΠΑΠ και κέρδισαν μοναδικά δώρα και συλλεκτικά αθλητικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ
Η ΕΛΕΠΑΠ παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα. Μέσω του προγράμματος «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» –στο οποίο θα κατευθυνθεί μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο gala–, ιδιώτες και εταιρείες αναλαμβάνουν το κόστος για τη συμμετοχή παιδιών στο Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, στη Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ. Στόχος είναι η γνωστική, κοινωνικοσυναισθηματική, ψυχοκινητική και αισθητική ανάπτυξη των παιδιών, και η εύρεση του κατάλληλου για αυτά εκπαιδευτικού πλαισίου ώστε να ενταχθούν στη γενική εκπαίδευση.

Κάθε χρόνο, σχεδόν το 70% των παιδιών που φοιτούν στην τελευταία τάξη του προγράμματος επιτυγχάνει να ενταχθεί στο Δημοτικό Σχολείο γενικής εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» –στο οποίο επίσης θα κατευθυνθεί μέρος των εσόδων του gala– έχει σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση φορέων που εξυπηρετούν παιδιά και άπορες οικογένειες. Το πρόγραμμα συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, ορφανοτροφεία, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα υποδοχής μεταναστών κ.ά., παρέχοντας στήριξη σε περισσότερα από 20.000 άτομα ετησίως.

Θερμές ευχαριστίες από τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσω των δωρεών τους: Aegean Oil, Alpha Bank, Copelouzos Group, CORE, CQS, Deloitte, Dixons South-East Europe, DPG Media, Eurobank, EY, Hellasnet, Hertz, IGT Greece, Inform Lykos, Inspired Entertainment, Intralot, Korn Ferry, Ma. Con. Struction, Media2Day, Metlife, MSPS, Neurosoft, Palladian, Playtech BGT, Public, PWC, Scientific Games, Signal, Space Hellas, Stoiximan, SYNOT, Technicomer, Tempo OMD, The Νewtons Laboratory, The Research HIVE, TORA, V+O, Vermantia, Εθνική Τράπεζα, Η Καθημερινή, ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Όμιλος ΟΤΕ, ΟΠΑΠ Sports, ΟΠΑΠ Κύπρου, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΠΑΟ, Πολυμηχανική, Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ, Το Ποντίκι, Τράπεζα Πειραιώς και Χαϊδεμένος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Έρευνα σε όλα τα αιολικά πάρκα της χώρας με εισαγγελική παραγγελία

10/08/2026 - 8:14μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Καλογερόπουλος: Την Τετάρτη η πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

10/08/2026 - 7:44μμ
Εικόνα από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει φωτιά στον δήμο Παγγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον δήμο Παγγαίου: Ανάμεσα σε Κοκκινόχωμα και Ελευθερούπολη

10/08/2026 - 7:10μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο και πυροσβεστικό όχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη – Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

10/08/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Ράμφος: Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος στοχαστής

10/08/2026 - 2:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο δύο γυναίκες με σχεδόν 4.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στις αποσκευές τους

10/08/2026 - 12:52μμ
Η ομάδα των Γάλλων πυροσβεστών στη μάχη με τις φλόγες στον Κουβαρά (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Κουβαρά: Βελτιωμένη η εικόνα – Καταστράφηκε πτηνοτροφική μονάδα

10/08/2026 - 12:15μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκκενώνεται ο Άγιος Στυλιανός – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

10/08/2026 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

10/08/2026 - 9:06πμ
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Κουβαρά Αττικής – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και μήνυμα του 112 για ετοιμότητα

10/08/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

5 λεπτά πριν
Έφηβοι της ομογένειας που συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στη Μελβούρνη για την 205η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση. Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: SBS Greek)

Απογραφή στην Αυστραλία: Η λέξη «Greek» μετρά περισσότερο από έναν αριθμό

29 λεπτά πριν
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

53 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

1 ώρα πριν
Η έδρα της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στη Στοκχόλμη (φωτ.: sakerhetspolisen.se/)

Μπλόκο της Säpo σε ρωσικό δίκτυο κατασκοπίας στη Σουηδία

2 ώρες πριν
Το μνημειακό μαρμάρινο άγαλμα νεαρού άνδρα, ύψους 2,2 μέτρων, που αποκαλύφθηκε στις αρχαίες Σάρδεις και χρονολογείται στο 470-450 π.Χ. (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Σάρδεις: Το άγαλμα των 2.500 ετών που σώθηκε επειδή έγινε… πλακόστρωτο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign