pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κάθειρξη 22 ετών στον Γιάννη Σμπώκο για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των TOR M1

12/12/2018 - 7:04μμ
Κάθειρξη 22 ετών στον Γιάννη Σμπώκο για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των TOR M1
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποινή κάθειρξης 22 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον άλλοτε επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο, τον οποίο κήρυξε ένοχο για δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων στην υπόθεση προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Κάμαρη, ιδρυτή της off shore εταιρίας Clavis, μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρήματα προκειμένου να ανατεθεί η προμήθεια στην ρωσική ANTEY, καθώς και τον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη.

Στους τελευταίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Γιώργου Κάμαρη, ενώ η ποινή του Πέτρου Χριστοδουλίδη ορίστηκε να είναι εξαγοράσιμη.

Με την απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν αθώοι ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, καθώς και ο αδελφός του χρηματιστή Γιώργος Χρυστοδουλίδης, που μαζί με τον αδελφό του φέρονται να διαχειρίζονταν την επίμαχη εξωχώρια εταιρεία.

Και στους τρεις καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, γεγονός που λειτούργησε ευνοϊκά για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και είχε αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την επιβολή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον Γιάννη Σμπώκο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη, ενώ στους άλλους δύο καταδικασθέντες αυτά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην Clavis φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν ποσά ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ, που κατά την ανακριτική έρευνα αποτελούσαν «αμοιβή» του Γιάννη Σμπώκου από τα περίπου 90 εκατ. που φέρεται να δόθηκαν συνολικά ως «δώρα» για τα ρωσικά όπλα.

Λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει για τα ελαφρυντικά, ο Γιάννης Σμπώκος έλαβε τον λόγο και ζήτησε από τους δικαστές να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά: «Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Με καταδικάσατε, αλλά μη μου πάρετε τη ζωή. Δώστε μου ένα όραμα, μια ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας εκτενή αναφορά στην πορεία του σε θέσεις ευθύνης.

Ανέφερε μάλιστα πως «αυτήν τη θέση», εννοώντας τη γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, «την αρνιόμουν έναν χρόνο». Ο Γιάννης Σμπώκος έχει καταδικαστεί σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης και για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

27/05/2026 - 3:28μμ
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

27/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

26/05/2026 - 10:04μμ
Συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παράταση στην επιδότηση diesel και 150 ευρώ ανά παιδί – «Πολιτική Βαβέλ» βλέπει στην αντιπολίτευση

26/05/2026 - 12:30μμ
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας – Σήκωσε το Conference League!

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

«Συζητώντας το ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία του Πόντου» με τον ιστορικό και ερευνητή Βλάση Αγτζίδη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jacquelyn Martin)

Σκληρή γραμμή Τραμπ απέναντι στο Ιράν με επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ: «Αν δεν είναι μια εξαιρετική συμφωνία, δεν θα την κάνουμε»»

8 ώρες πριν
Ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: Facebook / Ecumenical Patriarchate)

«Ιστορικό ράπισμα» στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign