pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη, Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου

14/11/2018 - 3:04μμ
Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη, Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, μελών της οικογένειας του και δύο μελών της κυβέρνησης του 2003 ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, όπως επιβεβαιώνεται από την ίδια την Αρχή αλλά και από τραπεζικές πηγές. Σύμφωνα με Τα Νέα, στην κατάθεση του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Thales Μισέλ Ζοσράν (η εταιρεία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού) υπάρχουν αναφορές στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό και σε άλλους τότε κυβερνητικούς παράγοντες.

Τα στελέχη της κυβέρνησης του 2003 είναι ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Μαλέσιος.

Παράλληλα, έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στην Ελλάδα και στη Γερμανία ο Σπύρος Σημίτης. Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, κατά τα δημοσιεύματα, φέρεται να ελέγχεται για ένα έμβασμα 800.000 ευρώ για το οποίο ήδη διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Στο δικαστικό κάδρο μπαίνει και η Δάφνη Σημίτη.

Από το 2005 ο Γάλλος Μισέλ Ζοσράν έχει καταθέσει στις γαλλικές δικαστικές Αρχές σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας από την Thales. Μάλιστα, επικαλούμενος συζητήσεις με άλλο πρόσωπο είχε τονίσει ότι οι Αμερικανοί κέρδισαν το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί «στόχευσαν ψηλά», δηλαδή στην τότε πολιτική ηγεσία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε κατηγορηματικά ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και έκανε λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. Ακόμα υποστήριξε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και ότι βασίζονται στην κατάθεση του Γάλλου για το C4I ο οποίος καταδικάστηκε γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Για την υπόθεση των φρεγατών έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Οι ανακριτές Διαφθοράς έχουν ζητήσει από τις γαλλικές Αρχές να εξετάσουν και οι ίδιοι τον Μισέλ Ζοσράν, ο οποίος στη χώρα του έχει κατηγορηθεί για υπόθεση διαφθοράς και συμφώνησε να συνεργαστεί προκειμένου να αποκαλύψει τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας που της έδιναν έργα σε διάφορες χώρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Δήλωση για τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών

19/09/2025 - 11:29πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ-Ελλάδα: Έρχεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Επικυρώθηκε ο διορισμός της από τη Γερουσία

19/09/2025 - 9:05πμ
Από αριστερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2024 (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

18/09/2025 - 8:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι πρώτοι μάρτυρες

18/09/2025 - 5:51μμ
Ο Γιώργος Φλωρίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης κατά Χαρίτση: Το 2015 δεν αναγνωρίζατε τη Γενοκτονία των Ποντίων, τώρα μιλάτε για τη Γάζα

18/09/2025 - 4:51μμ
Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

17/09/2025 - 8:16μμ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ποντιακή διάλεκτος: Τα τοπικά ιδιώματα σύμφωνα με τον Μάτσκαλη φιλόλογο Νικόλαο Λαπαρίδη

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Το σκληρό δίλημμα της Άγκυρας

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Το ντουέτο με τον Λευτέρη Πετρούνια και η πατητή στον Έρλινγκ Χάαλαντ

1 ώρα πριν
(Πηγή φωτ.: youtube.com/@SKAIgr)

Χαλκιδική: «Επικήρυξαν» τον μοναχικό λύκο που επιτέθηκε και δάγκωσε παιδάκι στον Νέο Μαρμαρά

2 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: kozanimedia.gr)

Κοζάνη: Έκρηξη φιάλης οξυγόνου σε μάντρα – Δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Η απόλυτη εμπειρία Formula 1 στα Ιωάννινα αυτό το Σαββατοκύριακο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign