pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκφοβισμό καταγγέλουν οι Βορειοηπειρώτες που συνελήφθησαν ενώ πήγαιναν στην κηδεία του Κατσίφα

9/11/2018 - 8:57πμ
Με την ελληνική σημαία θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (βίντεο, φωτο) - Media Gallery
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολλές ώρες μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο μειονοτικό χωριό του δήμου Δρόπολης, αφέθηκαν ελεύθερα στελέχη της ομογένειας της Β.Ηπείρου που είχαν προσαχθεί για ανάκριση στο Α.Τ. Αργυροκάστρου. Οι προσαχθέντες που κατήγγειλαν προσπάθεια εκφοβισμού από τις αλβανικές Αρχές έφυγαν από το αστυνομικό τμήμα στις τρεις τα ξημερώματα. Ανάμεσα στους 12 προσαχθέντες ήταν ο πρώην έπαρχος της Άνω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ο σύμβουλος δήμου Ηλιούπολης Ανδρέας Κούρτης, ο Θωμάς Στέφος, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επίσης είχε προσαχθεί, είχε αφεθεί ελεύθερος λίγα λεπτά μετά την προσαγωγή με την επισήμανση ότι «ήταν παρεξήγηση».

Ο Χρήστος Ντούτσης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 δήλωσε πως «Μας πήραν τον καθέναν σε άλλο αμάξι και στο τμήμα που μας πήγαν μας έβαλαν τον καθέναν ξεχωριστά». Αρχικά ήταν τέσσερα άτομα και έπειτα προσήγαγαν ακόμα επτά-οκτώ. «Μας κράτησαν 7 ώρες, ήταν εκφοβισμός, ένα μήνυμα προς τους άλλους. Το θέμα είναι ότι αρχικά ήταν αστυνομικοί και μετά έφεραν ειδικές δυνάμεις μέσα στο τμήμα. Δεν είχαν κάτι να μας αποδώσουν και μας άφησαν ελεύθερους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, επιβεβαίωσε πως «Ουσιαστικά ήταν σπάσιμο νεύρων». Εξάλλου όπως είπε «Δεν μας είχαν πει τι ακριβώς θέλουν. Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα, ότι θα μας δικάσουν. Αυτή είναι η πορεία της χώρας που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή».

Αναφερόμενος στις προσαγωγές ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες είπε πως τα άτομα αυτά προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Antipodean Palette 2026»: Μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού των Ελλήνων της Αυστραλίας

8/06/2026 - 11:24πμ
Η Χριστίνα Κίτσος κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων της ως δήμαρχος της Γενεύης, στις 3 Ιουνίου 2026. Η κόρη Ελλήνων μεταναστών θα βρίσκεται στην προεδρία της δημοτικής αρχής της ελβετικής πόλης έως τον Μάιο του 2027 (φωτ.: Magali Girardin)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η νέα δήμαρχος της Γενεύης είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών και εγγονή Μικρασιατών προσφύγων

7/06/2026 - 11:40πμ
(Φωτ.: Αναμνήσεις/Δημήτρης Τσάκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή παράδοση ζωντάνεψε στη Νέα Υόρκη μέσα από τη νέα γενιά

7/06/2026 - 12:10πμ
(Φωτ,: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Η πορεία ενός Ελληνοαυστραλού ομογενή από τα θρανία Ελληνορθόδοξου Κολεγίου στην πρωτοπορία της ιατρικής έρευνας

6/06/2026 - 11:17μμ
Ο διακεκριμένος Έλληνας της Μολδαβίας Παντελεήμων Συναδηνός, και χάρτης της χώρας στα τέλη του 18ου αι. (πηγή: Н.Н. Ольшанский, «3-й созыв Государственной Думы: портреты, биографии, автографы» — это историко-биографический альбом, изданный Н. Н. Ольшанским в Санкт-Петербурге в 1910, commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μολδαβία: Μια χώρα με ισχυρή ελληνική παρουσία, από τον καιρό της Τουρκοκρατίας

6/06/2026 - 10:27πμ
Ο γάμος του Ηρακλή (Eric) Μάνγκου και της Φανής (Faye) Νίτσου, Μελβούρνη, 2 Ιουνίου 1968 (φωτ.: Museums Victoria/Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γνωρίστηκαν στο πλοίο «Πατρίς» με προορισμό την Αυστραλία και έγραψαν τη δική τους ιστορία αγάπης στην ομογένεια

5/06/2026 - 8:35μμ
(Φωτ.: greek.vema.com.au.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τιμή στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών του Ζαππείου Εκπαιδευτηρίου στην Κωνσταντινούπολη

5/06/2026 - 6:45μμ
(Φωτ.: Facebook/Pontian Association Of Whittlesea "Panagia Soumela")
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

4/06/2026 - 11:36μμ
Στιγμιότυπο από την παράλληλη εκδήλωση «Η φωνή της κοινότητας: Οι Έλληνες της Ουκρανίας για τον εαυτό τους». Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Федерація грецьких товариств України)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο στο Κίεβο: Οι Έλληνες της Ουκρανίας μιλούν για τις ρίζες και το μέλλον τους

4/06/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: dimitrismpasis/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τραγούδησε Μίμη Πλέσσα: Θερμή ανταπόκριση στο μουσικό αφιέρωμα με τον Δημήτρη Μπάση

4/06/2026 - 7:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πολεοδομίες Αττικής: Κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ για αυθαίρετα, άδειες και πρόστιμα

31 λεπτά πριν
Συνάντηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Θεόφιλο Γ' στο Μέγαρο Μαξίμου.   Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μητσοτάκης – Θεόφιλος Γ΄: Στο επίκεντρο οι Άγιοι Τόποι και η προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή

55 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης, Σάββατο 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Νίκος Ασλανίδης)

Με τη «Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων στο Λονδίνο

1 ώρα πριν
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

2 ώρες πριν
Στον εισαγγελέα ο 37χρονος παλαιστίνιος που φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς και κατηγορείται για τρομοκρατία. Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χρυσοχοΐδης για τον Παλαιστίνιο της Χαμάς: Εξετάζουμε αν υπάρχουν ανάλογες απόπειρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Λουτράκι, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Iraklis Nikolaidis)

Φωτιά στο Λουτράκι: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ίσως ξεκίνησε από χορτοκοπτικό μηχάνημα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign