pontosnews.gr
Τετάρτη, 27/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

8/11/2018 - 8:27πμ
Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία τιμά τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Εκκλησία γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπόλοιπων Ασώματων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους, και ιδιαίτερα με τους επικεφαλής των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Συγκεκριμένα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίστηκε στον Αβραάμ για να σώσει τον Ισαάκ, τον οποίο ήταν έτοιμος να θυσιάσει κατ’ εντολή του Θεού, που θέλησε να δοκιμάσει έτσι την πίστη του δούλου του Αβραάμ.

Εμφανίστηκε και στον Λωτ για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα, στον Πατριάρχη Ιακώβ, στον μάντη Βαρλαάμ, στον Ιησού του Ναυή. Επίσης, ο Μιχαήλ ήταν αυτός που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Οι Γραφές αναφέρουν ακόμη πολλά θαύματα τα οποία επιτέλεσε ο αρχιστράτηγος Μιχαήλ. Ο δε Γαβριήλ ήταν αυτός που ανήγγειλε στην Παρθένο Μαρία το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα του κόσμου. Και σε άλλα σημεία της Αγίας Γραφής συναντάμε τους αγγέλους να μεταφέρουν στους ευσεβείς ανθρώπους το θέλημα του Θεού, που αποβλέπει πάντα στην προστασία και στη λύτρωσή μας.

Ο κόσμος των Αγγέλων ήταν η πρώτη δημιουργική πράξη του Θεού. Οι άγιοι Άγγελοι είναι άυλα πνεύματα και αεικίνητα. Οι Άγγελοι είναι ελεύθερα και αυτεξούσια πνεύματα, είχαν την απόλυτη ελευθερία, εάν ήθελαν, να μείνουν σταθεροί στην αγιότητα ή να στραφούν προς το κακό, όπως συνέβη με τον Εωσφόρο που επινόησε το κακό, και όλους τους αγγέλους που τον ακολούθησαν και έπεσαν. Οι Άγγελοι είναι ασώματοι και υπηρετούν τον Θεό δοξολογώντας ακατάπαυστα την αγιότητα και την άπειρη δύναμή Του. Ο Θεός δημιούργησε τους Αγγέλους από την αρχή αθανάτους και ξένους προς τη φθορά. Είναι όμως τρεπτοί ως προς τη φύση και τη γνώμη τους, δηλαδή έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη φύση τους και από το καλό να μεταπηδήσουν στο κακό. Τη δόξα και τη λαμπρότητά τους την λαμβάνουν από τον Θεό. Οι Άγγελοι είναι περιγραπτοί, δεν παρευρίσκονται παντού, όπως συμβαίνει με τον Θεό.

Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, οι Άγγελοι διαιρούνται σε τρεις Τάξεις και εννέα ουράνια Τάγματα. Η πρώτη Τάξη περιλαμβάνει τα εξαπτέρυγα Σεραφείμ, τα πολυόμματα Χερουβείμ και τους Θρόνους. Η δεύτερη Τάξη έχει τις Κυριότητες, τις Δυνάμεις και τις Εξουσίες, και η τρίτη Τάξη τις Αρχές, τους Αρχαγγέλους και τους Αγγέλους.

Σύναξη σημαίνει συνάθροιση, συγκέντρωση.

Γιατί γιορτάζουμε τη Σύναξη των Αρχαγγέλων και όλων των επουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων; Ο Θεός, όταν δημιούργησε τους Αγγέλους, τους έδωσε να έχουν την απόλυτη ελεύθερη γνώμη. Έπρεπε όμως να αποδείξουν ότι ήταν άξιοι της τιμής με την οποία τους κόσμησε. Κάποια στιγμή δοκιμάστηκε η πίστη τους. Ένας απ’ αυτούς, ο Εωσφόρος, που ήταν ο πρώτος όλων των αγγελικών Ταγμάτων, αυτός που ήταν ο ωραιότερος, δυνατότερος και λαμπρότερος, υπερηφανεύθηκε και πίστεψε ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Θεό και να στήσει τον θρόνο του υπεράνω του Θεού. Αυτό ήταν το αμάρτημά του. Υπερηφανεύθηκε! Επαναστάτησε εναντίον του Θεού και μαζί του παρέσυρε μεγάλο αριθμό Αγγέλων, που με την πτώση τους μετατράπηκαν από φωτεινούς Αγγέλους σε σκοτεινούς, και από αγίους σε πονηρούς.

Όταν έπεσαν οι πονηροί άγγελοι, που ονομάζονται δαίμονες, συγκεντρώθηκαν όλα τα επουράνια Τάγματα και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε στο κέντρο και αναφώνησε: «Πρόσχωμεν! Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού», και αμέσως οι άγιοι Άγγελοι στάθηκαν πιστοί προς τον Θεό και δεν ακολούθησαν την πονηρή σκέψη του Εωσφόρου. Αυτό λοιπόν το γεγονός γιορτάζουμε σήμερα. Δεν γιορτάζομε την πτώση του Εωσφόρου και των πονηρών πνευμάτων του, αλλά τη συνάθροιση των αγίων Αγγέλων που έδειξαν πίστη ορθή και ακλόνητη στον αληθινό Θεό. Συναθροίστηκαν οι άγιοι Άγγελοι για να εκφράσουν την πίστη τους στον Δημιουργό τους και από τότε παρέμειναν σταθεροί στην αγιότητα και στο καλό.

Επιμέλεια: Ρένος Κωνσταντίνου.

  • Πηγή: imconstantias.org.cy.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά με δύο μέτωπα στην Ηλεία, στα Καλύβια Ήλιδας

27/08/2025 - 7:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτικός υπάλληλος κατηγορείται για 4 εμπρησμούς στην Παλλήνη

27/08/2025 - 6:54μμ
Ο Χρυσόστομος Καλαφάτης με φόντο τη φλεγόμενη Σμύρνη. Σε πρώτο πλάνο η αρχιερατική υπογραφή του ως μητροπολίτη Δράμας (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

27 Αυγούστου 1922: Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος βαδίζει προς τον μαρτυρικό θάνατο

27/08/2025 - 5:18μμ
Τρόλεϊ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρανάκης: Τέλος τα τρόλεϊ σε δύο στάδια – Από τον ΟΣΕ η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

27/08/2025 - 4:29μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Θορικό Λαυρίου (φωτ.: Facebook / Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Την πρόλαβαν τη φωτιά στο Λαύριο – Μεγάλη κινητοποίηση

27/08/2025 - 4:05μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της εφαρμογής MyStreet κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

MyStreet, η νέα εφαρμογή για την προστασία του δημόσιου χώρου

27/08/2025 - 3:16μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Θορικό Λαυρίου (φωτ.: Facebook / Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Λαυρεωτική, στην Παλιοκαμάριζα

27/08/2025 - 2:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας – Κανονικά αύριο οι πτήσεις

27/08/2025 - 10:57πμ
Τα παπαγαλάκια του Εθνικού Κήπου δροσίζονται (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος καιρός και σήμερα, με λίγο βοριαδάκι και καλές θερμοκρασίες

27/08/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος του Δήμου Παλλήνης συνελήφθη για τέσσερις εμπρησμούς – Έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα ή πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα

26/08/2025 - 9:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το καθολικό σχολείο στη Μινεάπολη όπου ένας νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ στοχεύοντας παιδιά (φωτ.: EPA / Craig Lassig)

ΗΠΑ: Μακελειό στη Μινεάπολη με θύματα παιδιά καθολικού σχολείου – Ο δράστης μισούσε τους χριστιανούς

17 λεπτά πριν
Μέλη των AHEPA με τον Νικήτα Κακλαμάνη (φωτ.: Βουλή των Ελλήνων / Αλίκη Ελευθερίου)

ΑΗΕΡΑ σε Κακλαμάνη: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνδέεται με τις εθνικές επιδιώξεις

47 λεπτά πριν
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά με δύο μέτωπα στην Ηλεία, στα Καλύβια Ήλιδας

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δημοτικός υπάλληλος κατηγορείται για 4 εμπρησμούς στην Παλλήνη

2 ώρες πριν
Αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο Καθολικό Σχολείο Ευαγγελισμού στη Μινεάπολη (φωτ.:  KMSP)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε καθολικό σχολείο στη Μινεάπολη – Τρεις νεκροί, 20 τραυματίες

2 ώρες πριν
Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στις Αχαρνές (φωτ.: Facebook / Ιερός Ναός Παναγία Σουμελά Αχαρνών)

Γιορτάζει η Παναγία Σουμελά Αχαρνών – Επίκεντρο για χιλιάδες πιστούς από κάθε γωνιά της Αττικής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign