pontosnews.gr
Σάββατο, 19/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Νίκος Βούτσης για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και την παραίτηση Κοτζιά

18/10/2018 - 2:29μμ
Ο Βούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών τον Μάιο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με φανερή διάθεση να συμβάλλει στη διαχείριση της ενδοκυβερνητικής κρίσης που έχει προκύψει μετά την παραίτηση Κοτζιά αλλά και πριν από αυτή, σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για όλα όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα για την ύπαρξη «μυστικών κονδυλίων» σε κάποια από τα υπουργεία.

«Η Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους και του κοινοβουλευτισμού, έχει μπει στη διαδικασία ελέγχου των απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών» είπε, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα έξι φορές έχει γίνει έλεγχος για δαπάνες μεγαλύτερες των 25.000 ευρώ.

Επί χρόνια το ζήτημα του ελέγχου των απορρήτων δαπανών, τόνισε, «ήταν ζήτημα που προκαλούσε εντάσεις και ερωτηματικά, και στην κοινή γνώμη. Πριν αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση, το 2013 και το 2014, με πρωτοβουλία του μετέπειτα πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, είχε τεθεί αυτό το ζήτημα, ανοιχτά και δημοσίως, για την ανάγκη ελέγχου, γνώσης, που θα πρέπει να έχει η Βουλή, το κοινοβουλευτικό σύστημα, για τη διάθεση απορρήτων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών». 

«Δεν έχουν άλλα υπουργεία μυστικά κονδύλια»
Ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση για μυστικά κονδύλια σε άλλα υπουργεία, ο Νίκος Βούτσης είπε: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο υπουργείο καθεστώς απορρήτων δαπανών για εθνικούς σκοπούς. Για τις ειδικές δαπάνες του ΥΠΕΞ, η Βουλή λαμβάνει γνώση»! Η απάντησή του έρχεται σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα για μυστικά κονδύλια επίσης στα υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και εκ των πραγμάτων αποτελεί έμμεση στήριξη στον Πάνο Κάμμενο.

«Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν άλλες απόρρητες δαπάνες υπουργείων. Ίσως για τα εξοπλιστικά προγράμματα να γίνονται κάποιες συζητήσεις, μερικές φορές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά αυτές δεν αφορούν σε απόρρητα κονδύλια, αφορούν σε προαποφασισμένες ή σε υπό έγκριση αποφάσεις που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες της χώρας. Πάντως δεν γνωρίζω να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλον τομέα της κυβερνητικής πολιτικής» πρόσθεσε. 

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στην παραίτηση Κοτζιά. Είπε ότι η χθεσινή δεν ήταν μια καλή εξέλιξη, όμως με την εξέλιξη αυτή διευκρινίστηκε σε όλους τους τόνους και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στη μεγάλη επιλογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία με μεγάλη συνέπεια θα την υπηρετήσει, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών. Η διαχείριση του θέματος, σημείωσε, «έχει προκαλέσει μια ακόμη μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι να προχωρήσει και να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον βέβαια εξαντληθεί ο οδικός χάρτης από τη γείτονα χώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει. Η χθεσινή εξέλιξη δεν ήταν μια καλή εξέλιξη. Όμως διευκρινίστηκε σε όλους τους τόνους, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στη μεγάλη αυτή επιλογή και με μεγάλη συνέπεια θα την υπηρετήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών». 

Σε ερώτηση αν οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν γνώση για τις ειδικές δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι οι αντιπρόεδροι έχουν δυνατότητα να τους ενημερώνουν. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

To 60ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση Viper. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: EAB - Lockheed Martin)
ΑΜΥΝΑ

Στην Πολεμική Αεροπορία το 60ό F-16 Viper – Πού βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης

16/09/2026 - 9:57μμ
Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

15/09/2026 - 4:37μμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
Αεροπλάνο έπεσε στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια της Athens Flying Week 2026 (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τανάγρα: Πτώση Phantom στην Athens Flying Week

5/09/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», στο Τελ Αβίβ. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Υπεγράφη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Θόλος 3,035 δισ. ευρώ απέναντι σε πυραύλους και drones

31/08/2026 - 12:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα της αφίσας του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού Πιερίας

2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Πιερίας: Τριήμερο αφηγήσεων και πολιτισμού στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

28 λεπτά πριν
Τα Καλάβρυτα από ψηλά... με φόντο τον Ερύμανθο: ένα μυθικό βουνό (φωτ.: facebook.com/DiscoverKalavritaGR)

Δήμος Καλαβρύτων: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών

55 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: City of Hope/ΑΠΕ ΜΠΕ)

Νέα εξέταση αίματος εντοπίζει τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο και δίνει ελπίδα

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/ Samuel Corum/ POOL)

Σφραγίζουν την Αρκτική ΗΠΑ και Δανία: Στρατιωτικό μπλόκο σε Ρωσία και Κίνα στη Γροιλανδία

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο» 
(φωτ. αρχείου: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: «Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο» για 24 ώρες – Τι αλλάζει

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV