pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπρος: Κανόνι από την αεροπορική εταιρεία Cobalt

18/10/2018 - 12:24μμ
Κύπρος: Κανόνι από την αεροπορική εταιρεία Cobalt
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας σήμερα μετά το «κανόνι» της κινεζικών συμφερόντων αεροπορικής εταιρείας Cobalt που λειτουργούσε εδώ και 25 μήνες αφήνοντας στον αέρα όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και χιλιάδες επιβάτες από διάφορες χώρες.

Η εταιρεία ανέστειλε όλες τις πτήσεις της λόγω «ζημιών περίπου 100 εκατ. ευρώ και αδυναμίας άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης».

Η Cobalt εξέφρασε λύπη προς το επιβατικό κοινό και ανακοίνωσε ότι μελλοντικές πτήσεις ή εργασίες θα ακυρώνονται και δεν θα διεκπεραιώνονται. Η εταιρεία καλεί τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια, να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας «ή σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο σήμερα, καθώς οι πτήσεις δεν θα γίνουν, ενώ κανένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας δεν θα είναι παρόν. Για αποζημιώσεις, καλούνται οι επιβάτες να επικοινωνήσουν με τον πάροχο πιστωτικής κάρτας ή το ταξιδιωτικό γραφείο.

«Αυτοί που έχουν εισιτήρια για διάφορους προορισμούς θα καθοδηγηθούν ως προς το πώς θα αποζημιωθούν, είτε από την εταιρεία εάν υπάρχει διαθέσιμο χρήμα, είτε θα εξετάσουμε άλλους τρόπους. Θα ξεκαθαρίσουν όλα σήμερα και θα επαναπατριστούν όλοι οι επιβάτες», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης. Επεσήμανε επίσης ότι μεταξύ των επιβατών της Cobalt Αir, που επηρεάζονται, είναι και αρκετοί τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο νησί και θα έπρεπε να γίνουν από τώρα όλες οι διευθετήσεις για τον πιο ομαλό επαναπατρισμό τους.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται ότι θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ που αφορούν κόστος ναύλων για τον επαναπατρισμό όλων των επηρεαζόμενων επιβατών της Cobalt Air.

Η τελευταία πτήση της Cobalt, πραγματοποιήθηκε από το Heathrow του Λονδίνου προς την Κύπρο και αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 00:20. Οι πρώτες πτήσεις της εταιρείας προς το εξωτερικό που ακυρώθηκαν, είχαν προορισμό το Άμπου Ντάμπι, την Αθήνα, το Ντίσελντορφ, το Παρίσι και το Λονδίνο καθώς και εισερχόμενες πτήσεις από Τελ-Αβίβ, Βηρυτό και Αθήνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Τι ισχύει για το φόρο σε δωρεές, χαρτζιλίκια και μεταφορές χρημάτων μεταξύ συγγενών μέσω IRIS

13/08/2026 - 6:11μμ
Πολυκατοικίες στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Στο «καλάθι» ακίνητα και ενοίκια – Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται

13/08/2026 - 10:20πμ
Η υπογραφή της συμφωνίας για την είσοδο της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στον Great Sea Interconnector, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Great Sea Interconnector: Διακομματική παρέμβαση στο αμερικανικό Κογκρέσο – Ζητούν προτεραιότητα για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

12/08/2026 - 10:08μμ
(Φωτ.: pixabay.com /users/startupstockphotos-690514/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία: Νέα κρίση στην απασχόληση των νέων σε παγκόσμια κλίμακα

12/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

6 ώρες πριν
Τα τείχη της Τραπεζούντας σε χαρακτικό (πηγή: antiqueprintsandmaps /commons.wikimedia.org)

«Η Τραπεζούντα ‘πάρθεν» – Οι συγκλονιστικοί στίχοι του Δ.Κ. Παπαδόπουλου (Σταυριώτη) για την άλωση της Τραπεζούντας, το 1461

7 ώρες πριν
Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο, στα Σελλιά. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (πηγή: iraklionews.gr)

Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στα Σελλιά – Δεν έχει οριοθετηθεί το μέτωπο

7 ώρες πριν
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

7 ώρες πριν
Στο μέσο η Λίζα Κουτσαπλή, στην εκδήλωση που έγινε στο χωριό της, τα  Τσιμάνδρια Λήμνου (φωτ.: limnosfm100.gr)

Από την Αυστραλία στη Λήμνο: Η ομογενής που σώζει τις φωτογραφίες ενός ολόκληρου νησιού

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Σινσινάτι Όπεν: Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ροαγέ ο Τσιτσιπάς

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV