pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων που οδήγησαν στην παραίτηση Κοτζιά

18/10/2018 - 11:12πμ
Τι είναι τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων που οδήγησαν στην παραίτηση Κοτζιά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών και η αποδοχή της από τον πρωθυπουργό που ανέλαβε και τα καθήκοντα του ΥΠΕΞ, έχει φέρει στο φως το θέμα των μυστικών κονδυλίων στα υπουργεία το οποίο φαίνεται να είναι η αφορμή του καυγά του πρώην υπουργού με τον υπουργό Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Τα υπουργεία που έχουν τέτοια κονδύλια είναι το Άμυνας, το Εξωτερικών και το Δημόσιας Τάξης.

Στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, ο Κοτζιάς κάλεσε τον Καμμένο να φτιάξει μια επιτροπή ελέγχου του πώς χρησιμοποιούνται τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας, σαν αυτή που ήδη υπάρχει στο ΥΠΕΞ, γεγονός που εξόργισε τον Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Άμυνας τον κατηγόρησε ότι έχει χρηματιστεί από τον Τζορτζ Σόρος με 50 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει σε πέρας τη Συμφωνία των Πρεσπών, πως εμπλέκεται με κυκλώματα σχετικά με τις βίζες και το κερασάκι πως γίνεται κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Τι είναι όμως τα μυστικά κονδύλια;
Σε γενικές γραμμές μυστικά κονδύλια χαρακτηρίζονται ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας και οι υπουργοί του κάθε υπουργείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, χωρίς να καταθέτουν έγγραφα για το πώς έγινε η διαχείρισή τους. Με αυτά τα κονδύλια και μεταξύ άλλων αμείβονται φορείς και πρόσωπα στο εξωτερικό, στην περίπτωση του ΥΠΕΞ, προκειμένου να ενισχύσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Στο παρελθόν, και όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση είχε ζητήσει ενημέρωση για το πού διατίθενται αυτά τα κονδύλια, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν απάντησε.

Ο Νίκος Κοτζιάς, όταν ανέλαβε το 2015, ζήτησε να ανατεθεί ελεγκτικός ρόλος στη Βουλή ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Το 2017 επανήλθε ζητώντας η Βουλή να πάρει τον έλεγχο του 90% αυτών των ποσών. 

Τον έλεγχο έχει αναλάβει η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και γίνεται για ποσά άνω των 25.000 ευρώ.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας huffingtonpost.gr, αναφέρει πως πριν την παραίτησή του ο Νίκος Κοτζιάς είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων. Ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας που υπογράφει το άρθρο σημειώνει «Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ.Κοτζιάς ζήτησε επίμονα κατά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης από τον πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν “απόρρητα κονδύλια”».

Τα όσα λέγονται για τα μυστικά κονδύλια φαίνεται ότι βρίσκονται πίσω από την απόφαση για έκτακτη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο Πρόεδρος ενημερώνει σήμερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά, ωστόσο ήδη από κυβερνητικές πηγές έχει λεχθεί πως δεν υπάρχει θέμα τέτοιου τύπου με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

7/12/2025 - 1:46μμ
Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

7/12/2025 - 10:57πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

3/12/2025 - 10:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

2/12/2025 - 11:54μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

2/12/2025 - 7:55μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)

Βραδιά νεολαίας στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού

23 λεπτά πριν
Εικόνα από την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΥΠΟΙΚ: Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ, διαγραφή οφειλών και άλλες ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα

52 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη φετινή Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου 1919, στην Αθήνα (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

9η Δεκεμβρίου: Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στέλνουν μήνυμα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εξάλειψη του ειδεχθούς εγκλήματος

1 ώρα πριν
Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

2 ώρες πριν
Μωμόγεροι εν δράσει, στα 7α «Διογένεια» (φωτ.: KosTV)

Κως: Αντίστροφη μέτρηση για τα 8α «Διογένεια» του «Ξενιτέα» – Περισσότεροι από 170 χορευτές θα ενώσουν τα χέρια στην τελετή έναρξης

2 ώρες πριν
Το βυθισμένο αρχαίο πλοιάριο (φωτ.: Ηilti Foundation/Franck Goddio)

Αλεξάνδρεια: Βρέθηκε αρχαίο πλοιάριο αναψυχής – Το χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign