pontosnews.gr
Τετάρτη, 23/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Σαουδική Αραβία απειλεί με αντίποινα για την υπόθεση Κασόγκι

14/10/2018 - 6:08μμ
Η Σαουδική Αραβία απειλεί με αντίποινα για την υπόθεση Κασόγκι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Σαουδική Αραβία απείλησε σήμερα ότι θα προβεί σε αντίποινα στην περίπτωση που της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις από άλλες χώρες με αφορμή την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι, μετέδωσε το πρακτορείο SPA επικαλούμενο μια επίσημη πηγή.

Όπως ανέφερε, το βασίλειο θα απαντήσει σε τυχόν μέτρα λαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερα, ενώ τόνισε ότι «η σαουδαραβική οικονομία έχει ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία».

Το Ριάντ δέχεται πιέσεις μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Λίγο νωρίτερα, το Χρηματιστήριο του Ριάντ κατέγραψε πτώση άνω του 6%. Με το άνοιγμα, ο δείκτης Tasi υποχώρησε κατά περισσότερες από 500 μονάδες, χάνοντας όλα τα κέρδη του από τις αρχές του έτους. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές αντέδρασαν με πανικό στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε να «τιμωρήσει αυστηρά» τη Σαουδική Αραβία εφόσον αποδειχθεί ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόθυμος να διακόψει τις συμβάσεις πώλησης όπλων στο Ριάντ, για να μην χαθούν θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία.

Στη Βρετανία, η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών Έμιλι Θόρνμπερι, είπε σήμερα ότι το κόμμα της θα σταματούσε τις πωλήσεις όπλων αν ήταν στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία» υποδηλώνουν ότι η Σαουδική Αραβία σκότωσε τον Κασόγκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ έχει ζητήσει επίσης από το Ριάντ να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη στον Κασόγκι.

Εξάλλου, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ ενδέχεται να αρνηθούν να παραστούν στο φόρουμ Future Investment Initiative, που θα φιλοξενήσει το Ριάντ στα τέλη Οκτωβρίου. Πολλοί χορηγοί αυτού του συνεδρίου, όπως οι όμιλοι των μέσων ενημέρωσης Financial Times, CNBC, New York Times, CNN και Bloomberg, έχουν ήδη αποσυρθεί.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι οι σαουδαραβικές αρχές δεν συνεργάζονται στην έρευνα που διεξάγει η τουρκική αστυνομία για την εξαφάνιση του Κασόγκι και πως δεν επιτρέπουν στους Τούρκους εισαγγελείς να ερευνήσουν το κτίριο του προξενείου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση για το Ιράν που φιλοξένησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Τουρκική Προεδρία)
ΚΟΣΜΟΣ

Η «αρμονία» Τραμπ-Ερντογάν και το γεωπολιτικό στοίχημα των ΗΠΑ στην Τουρκία

23/09/2026 - 10:56μμ
Ο Μανσούρ Γιαβ'ας με τον Εκρέμ Ιμάμογλου το 2023 (φωτ.: EPA / Manuel de Almeida)
ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Παραιτήθηκε από το CHP ο Μανσούρ Γιαβάς και συνεχίζει ως ανεξάρτητος δήμαρχος

23/09/2026 - 5:13μμ
Σημείωμα ενημερώνει τους επισκέπτες του Κολοσσαίου για το θάνατο του εργάτη (φωτ.: EPA / Federico Perruolo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το Κολοσσαίο 

23/09/2026 - 4:17μμ
Άνδρας των Ενόπλων Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (φωτ.: Никита Цицаги/ NEWS.ru)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Ρωσική επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Οδησσό με έναν νεκρό – Σοβαρές ζημιές στις υποδομές του λιμανιού

23/09/2026 - 12:49μμ
Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη (φωτ.: instagram.com/delcyrodriguezv/?hl=el)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Άτυπη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με την Ντέλσι Ροντρίγκεζ στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

23/09/2026 - 9:46πμ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί (φωτ. αρχείου: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο Αραγτσί παρουσίασε στον Γουίτκοφ τους τρεις όρους της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

23/09/2026 - 12:04πμ
(Πηγή: YouTube/United Nations)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι τουρκικές αξιώσεις για Αιγαίο, Κύπρο και η πρόκληση για την Ευρώπη

22/09/2026 - 10:50μμ
H Ντέινα Μασόιαν Γουόλραθ στο στούντιο της (φωτ.: Harvard University Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρυμμένη σε ένα πιθάρι σώθηκε κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η εγγονή της γράφει για 10 γενοκτονίες

22/09/2026 - 8:42μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά ημέρες προτείνει η Τεχεράνη

22/09/2026 - 4:09μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, λίγο προτού ανέβει στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης. 25 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το δύσκολο παζάρι για ενεργειακή εκεχειρία – Διυλιστήρια, Patriot και drones στο τραπέζι

22/09/2026 - 2:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση για το Ιράν που φιλοξένησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Τουρκική Προεδρία)

Η «αρμονία» Τραμπ-Ερντογάν και το γεωπολιτικό στοίχημα των ΗΠΑ στην Τουρκία

19 λεπτά πριν
Στην ειδική αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πάγωσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου

44 λεπτά πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

1 ώρα πριν
Η προτομή του Νίκου Καπετανίδη (φωτ.: Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Καπετανίδεια 2026: Η Δραπετσώνα τίμησε τον εθνομάρτυρα δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη

1 ώρα πριν
Καλλιτέχνες εργάζονται στους χώρους της Παναγίας Θεοσκεπάστου (φωτ.: Δήμος Τραπεζούντας)

Η Παναγία Θεοσκέπαστος της Τραπεζούντας γεμίζει χρώματα – 20 καλλιτέχνες από οκτώ χώρες

2 ώρες πριν
Ο 44χρονος που  οπλισμένος κρατούσε όμηρο τη σύντροφο του. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νίκαια: Αίσιο τέλος στην πολύωρη ομηρία – Ασφαλής η 44χρονη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV