pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Με πάθος για την ποντιακή παράδοση, ο ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης ετοιμάζεται να καταπλήξει τους θεατές

6/10/2018 - 8:31πμ
15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φρόντισε από πολύ νωρίς να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και μερίμνησε για κάθε λεπτομέρεια ώστε οι πρόβες των χορευτών ανά νομό για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών να γίνουν συντονισμένα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Μετά χαράς σας μεταφέρω ότι τόσο οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι, με την αφοσίωση και υπευθυνότητα που δείχνουν στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, όσο και οι μουσικοί με το κέφι και το ταλέντο τους που συνοδεύουν μελωδικά την ομάδα των χορευτών, αλλά και οι ίδιοι οι χορευτές με το πάθος και την αγάπη τους για το χορό, θα χαρίσουν σε όλους μας ένα εξαιρετικά όμορφο αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά θα απολαύσουμε στις 3 Νοεμβρίου στην πόλη της Λάρισας» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Γρηγόρης Κεσαπίδης.

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης ολοκληρώνονται στη Δράμα αυτή την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, οι πρόβες όλων των νομών της περιφέρειας για τον ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο φετινό φεστιβάλ η συμμετοχή των χορευτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία του ΔΣ του Συνδέσμου. «Χρόνο με το χρόνο διαπιστώνουμε ότι η συμμετοχή των χορευτών από την περιφέρειά μας αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα, φέτος αγγίζει τους 500 χορευτές. Πίσω από αυτόν τον τριψήφιο αριθμό σκιαγραφείται για εμάς η διάχυτη επιθυμία των χορευτών μας να συμμετέχουν σε ένα ταξίδι γνωριμίας, διατήρησης και διάδοσης των ηθών, των εθίμων και εν γένει του πολιτισμού μας» τόνισε ο Γρ. Κεσαπίδης. Και συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός αυτό μας δίνει μια πνοή ελπίδας, πως τίποτα δεν έχει αλλοιωθεί μέσα στο μουντό σκηνικό της κοινωνίας μας. Κυρίως, όμως, μας γεμίζει ευθύνες, ώστε να πασχίσουμε ακόμα περισσότερο και να διαγράψουμε την οποιοδήποτε δυσκολία εμφανίζεται μπροστά μας, φιλοδοξώντας να συμπαρασύρουμε, ακόμα περισσότερους, στον δρόμο προς την παράδοση. Εκεί που πρωταγωνιστούν αξίες όπως ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η συνεργασία και η αλληλεγγύη».


(Βίντεο: livemedia)

Το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ αποτελεί αναμφισβήτητα μια λαμπρή γιορτή του ποντιακού πολιτισμού στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο διαφορικές γενιές Ποντίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Οι γενιές αυτές σμίγουν αρμονικά, ενώνουν δυναμικά τα χέρια τους και δίνουν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας, φιλίας, αλληλεγγύης και ενότητας. Οραματίζονται το μέλλον τους και υποκλίνονται με σεβασμό στο παρελθόν τους, αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι οι ιστορικές διαδρομές της καταγωγής μας δεν χάνονται αλλά επιμένουν, αντιστέκονται και δημιουργούν ανεξάρτητους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τέτοιες προσπάθειες που εμπνέονται από την παράδοση, που ξεδιπλώνουν το νήμα της μνήμης και μεγαλώνουν τις πιθανότητες να ανατέλλει λαμπρότερο το μέλλον» κατέληξε ο πρόεδρος.

Κλείνοντας, εκ μέρους του ΔΣ του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους συντονιστές χοροδιδασκάλους, όλους τους χοροδιδασκάλους των σωματείων, τους μουσικούς, τους χορευτές, καθώς και όλους τους εθελοντές και φορείς που με την εθελοντική τους παρουσία διευκόλυναν στον μέγιστο βαθμό την προετοιμασία για το φεστιβάλ.

Ελένη Κάλλη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Το ιστορικό σωματείο βραβεύτηκε από το ΥΜΑΘ για τη διαχρονική ουσιαστική προσφορά του

23/04/2026 - 12:02μμ
Ο Θεοδόσης Κυριακίδης στο συμπόσιο που έγινε στη Βοστόνη, Σάββατο 18 Απριλίου (φωτ.: World Pontian Folk Organization)
ΠΟΝΤΟΣ

Βοστόνη: Στο επίκεντρο η μνήμη του Πόντου και της Μικράς Ασίας – Διεθνές συμπόσιο με ισχυρό μήνυμα

23/04/2026 - 11:35πμ
(Φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)
ΠΟΝΤΟΣ

4ο Παιδικό-Εφηβικό Αντάμωμα Ποντιακών Χορών: Στη Σκύδρα θα συναντηθούν 52 ποντιακά σωματεία για τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης

23/04/2026 - 10:06πμ
Το έργο της Σοφίας Αμπερίδου «Αμάραντη μνήμη»
ΠΟΝΤΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η μνήμη γίνεται τέχνη – Έκθεση ζωγραφικής για τη 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

22/04/2026 - 11:15μμ
Έναρξη ποντιακού γλεντιού στο Οχυρό Νυμφαίας, στα «Παρχάρια 2023» (πηγή: Facebook / ΠΑΡΧΑΡΙΑ ΟΧΥΡΟΥ ΝΥΜΦΑΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ - PARXAR OXIRO NIMFEAS KOMOTINI RODOPI)
ΠΟΝΤΟΣ

Ροδόπη: Τα «Παρχάρια» ζωντανεύουν ξανά – Η καρδιά του Πόντου χτυπά στη Νυμφαία

22/04/2026 - 6:53μμ
Ο Γερβάντ Οντιάν από το «Ημερολόγιο των Πάντων» του Αρμένιου διανοούμενου Τεοντίκ (Teodoros Lapchinchian), που εκδόθηκε το 1922. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική ιστορικά, καθώς εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, προσπαθώντας να καταγράψει τις απώλειες των πνευματικών ανθρώπων του έθνους (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Odian.jpg)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία του Yervant Odian από το Ντέιρ εζ-Ζορ – Η οδύσσεια του Αρμένιου συγγραφέα τεκμηριώνει τη Γενοκτονία

22/04/2026 - 3:19μμ
Συζήτηση μπροστά από το περίπτερο, κατά την καθιερωμένη ολονυχτία της 19ης Μαΐου (φωτ. αρχείου: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

19 Μαΐου 1919: Εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ – Κάλεσμα εθελοντών για τα ενημερωτικά περίπτερα

22/04/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: facebook / Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας)
ΠΟΝΤΟΣ

Ζυγός Καβάλας: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο του ποντιακού γάμου από το Σύλλογο «Ο Υψηλάντης»

22/04/2026 - 9:54πμ
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Ινάτενα», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ιωάννη Κοσμίδη, που παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα του πρώτου κύκλου του 2ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (πηγή: facebook.com/poe.org?locale=el_GR)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ – Αυλαία με ενθουσιασμό για τον πρώτο κύκλο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

21/04/2026 - 11:15μμ
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Παλιννοστούντες Πόντιοι της Λάρισας αναβίωσαν το ταφικό έθιμο

21/04/2026 - 11:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ιτς: Αρμένικη σαλάτα με πλιγούρι, από την Ιζαμπέλα της Δραπετσώνας

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγία Βαρβάρα: Με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται 19χρονη μετά από καβγά με συνομήλική της

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Το ιστορικό σωματείο βραβεύτηκε από το ΥΜΑΘ για τη διαχρονική ουσιαστική προσφορά του

1 ώρα πριν
Ο Θεοδόσης Κυριακίδης στο συμπόσιο που έγινε στη Βοστόνη, Σάββατο 18 Απριλίου (φωτ.: World Pontian Folk Organization)

Βοστόνη: Στο επίκεντρο η μνήμη του Πόντου και της Μικράς Ασίας – Διεθνές συμπόσιο με ισχυρό μήνυμα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign