Η Αστυνομία της Πενσυλβάνια κλήθηκε στο κτηριακό συγκρότημα όπου κατοικεί ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, αφότου ένας φύλακας είδε έναν ύποπτο ένοπλο εισβολέα, δήλωσε εκπρόσωπος του ιμάμη. Ο φύλακας έριξε μία προειδοποιητική βολή και ο φερόμενος εισβολέας διέφυγε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ή για συλλήψεις και το συμβάν θεωρείται λήξαν, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Άλπ Ασλαντογκάν, υπεύθυνος Τύπου του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα.
Περιπολικά της Αστυνομίας της πολιτείας της Πενσυλβάνια εθεάθησαν γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα, καθώς και στο Σέιλορσμπουργκ, στα Ποκόνο Όρη, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από τοπικούς δημοσιογράφους. Η Αστυνομία, που έφυγε από το σημείο μία ή δύο ώρες αργότερα, δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Ωστόσο ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δυνάμεις της ερευνούσαν ένα αδιευκρίνιστο περιστατικό.
Ο Γκιουλέν κατηγορείται από την Άγκυρα για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.