pontosnews.gr
Σάββατο, 10/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απόψε το Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντίων-Αρμενίων-Ροδιτών

3/10/2018 - 5:26μμ
Απόψε το Πολιτιστικό Αντάμωμα Ποντίων-Αρμενίων-Ροδιτών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά την επιτυχία που είχε πέρσι το Πολιτιστικό Αντάμωμα Κρητών, Ποντίων και Ροδιτών, ένα ακόμα υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ροδίτες και επισκέπτες στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Μεσαιωνικής Τάφρου, σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 20:00. Αυτήν τη φορά, θα συναντηθούν πολιτισμοί δύο λαών με κοινή ιστορία: Πόντιοι και Αρμένιοι, με κοινό ιστορικό χαρακτηριστικό τη Γενοκτονία που υπέστησαν. Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενίων «Hamazkayin» (παράρτημα Δωδεκανήσου) και το Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο, ωστόσο θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού θα υπάρχει ειδικός χώρος συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό τη θεραπεία ενός μικρού παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το νησί της Ρόδου συμμετέχει με καταξιωμένους ντόπιους καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κυριάκου Κωνσταντάκη. Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Σαρίνα Κρος (η οποία έχει αρμενική καταγωγή) και τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδη εκπροσωπώντας τον Πόντο.

Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Κυριάκος Κωνσταντάκης (ακορντεόν), Νεκτάριος Κωνσταντάκης (βιολί), Φώτης Ελιαμός (σαντούρι), Νικήτας Εμμανουήλ (λαούτο), Ηλίας Αναστασιάδης (λύρα, λαούτο, τραγούδι), Στάθης Μπανούτσος (κρουστά), Βαγγέλης Ζαχαρίου (μπάσο), Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης (κλαρίνο), Αγγελική Ροδίτη, Ελένη Καρανάση, Νομική Στάππα και Ιουλία Κούτελου (τραγούδι). Επίσης θα συμμετάσχει και το χορευτικό του Βαγγέλη Τζέλλου.

Τέλος, στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης για την πολυετή ενασχόλησή τους με το κλαρίνο, καθώς και η Ελένη Καρανάση για τη μακρά πορεία της στο τραγούδι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τον μικρό ταουλτζή (πηγή: TikTok / mariasafaridou)
ΠΟΝΤΟΣ

Το TikTok υποκλίνεται στον μικρό Πόντιο ταουλτζή!

9/01/2026 - 1:22μμ
Το εξώφυλλο του ημερολογίου: (φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» Waiblingen)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Πατρίδας μεσέλια»: Το ημερολόγιο 2026 του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύτες» Waiblingen αφιερωμένο στη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου

9/01/2026 - 10:36πμ
Οι Αμαζόνες χαιρετούν την Αικατερίνη Β', το 1787, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ταυρίδα. Επικεφαλής του Λόχου των Αμαζόνων ήταν η 33χρονη Ελένη Ιβάνοβνα Σαραντόβα, σύζυγος του Έλληνα Ιωάννη Σαράντη (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/Schekinov Alexey Victorovich/ dlib.rsl.ru/viewer/01004002292#?page=211)
ΠΟΝΤΟΣ

Ελένη Ιβάνοβνα Σαραντόβα: Η καπετάνισσα του Λόχου των Αμαζόνων που ζήτησε κρατική ενίσχυση για να επιβιώσει στα γεράματά της

9/01/2026 - 10:06πμ
Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Ποντίων
ΠΟΝΤΟΣ

Ντοκιμαντέρ μνήμης για τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, έναν χρόνο μετά το θάνατό του

9/01/2026 - 8:37πμ
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

8/01/2026 - 10:52μμ
Οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου στους δρόμους της Κομοτηνής, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Αποστολίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Κουδούνια, νύφη και κυνηγητά: Οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου ξανά στους δρόμους

8/01/2026 - 2:06μμ
Αγιασμός των υδάτων στο Μπαμπαλιό, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ο Εύξεινος Πόντος «άγιασε» τα νερά στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας

8/01/2026 - 12:30μμ
Σκίτσο του Φ. Κτενίδη σε σχετικά νεαρή ηλικία (με δυσανάγνωστη υπογραφή), και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Ποντιακής Εστίας» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιανουάριος 1950: Κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της «Ποντιακής Εστίας» – Η έκκληση προς τους αναγνώστες, το όνειρο του Φίλωνα Κτενίδη

7/01/2026 - 6:07μμ
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αξού, αρχές 20ού αι. (φωτ.: ανώνυμου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτρη Μισαηλίδη: Τρεις μήνες μείναμε εκεί σε τσαντίρια. Πολύς κόσμος πέθανε. Πολλά μνήματα αφήσαμε εκεί

6/01/2026 - 9:38μμ
Ο Ξενοφών Άκογλου γράφει κάτω από τη φωτογραφία των τριών νέων: «Η περιφορά του Σταυρού στα σπίτια μετά την κατάδυση» (πηγή: «Λαογραφικά Κοτυώρων / εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η γιορτή των Φώτων στα Κοτύωρα: Όταν ο σταυρός αγίαζε θάλασσα, σώμα και ψυχή

6/01/2026 - 9:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονη χιονόπτωση μπροστά από την έδρα της γερμανικής κυβέρνησης, στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Kακοκαιρία σαρώνει ευρωπαϊκές χώρες – Άνεμοι με 213 χλμ/ώρα, πολικές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και κομμένο ρεύμα

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Άνετη νίκη επί της Μπάγερν για τον Ολυμπιακό

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

2 ώρες πριν
Αποκατάσταση των ζημιών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Αράτου (φωτ.: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Ροδόπη: Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση σε σχολείο της τουρκικής μειονότητας

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κύπρο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Κύπρος: Σάλος με το επίμαχο βίντεο για χρηματισμό του Ν. Χριστοδουλίδη – «Όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει»

3 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ζωζώ Νταλμάς: H πρόσφυγας από την Πόλη που έγινε ντίβα του Μεσοπολέμου και συνδέθηκε με τον Μουσταφά Κεμάλ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign