Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων, που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία «Ξενοφών», η οποία είναι σε εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων λόγω των δυνατών ανέμων.
Μάλιστα, νωρίτερα έπεσε ένα δέντρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν, για λίγη ώρα, μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.
Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη. Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων.
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
















