pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο δακτύλιος επανέρχεται από τη Δευτέρα

22/09/2018 - 4:25μμ
Τροχαία δυστυχήματα: Σε αστικές περιοχές σχεδόν το 40% των θανάτων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον μεγάλο δακτύλιο. Συγκεκριμένα θα ισχύουν τα εξής:

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος)
Τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧΕ αυτοκινήτων, καθώς και των ΙΧΦ αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ Δ.Ο.Υ/ οικ-4836/Φ.911 από 17/21.09.2018 (ΦΕΚ 4179, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή: Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου-εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08:00 έως 15:00 και Σάββατο, ώρες 09:00 έως 12:00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) με την προσκόμιση –πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/ δικαιολογητικών– φωτοαντιγράφων:

  • Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος,
  • ασφαλιστηρίου συμβολαίου και,
  • ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου αυτού.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, ισχύουν και για τη νέα περίοδο 2018-2019 (έως 19-07-2019).

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον μεγάλο δακτύλιο
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πράσινου δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 01-01-1995, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Συμληρωματικές πληροφορίες
Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00 έως 20:00, Παρασκευή, ώρες 07:00 έως 15:00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ). Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων της παραπάνω περίπτωσης Ι (β΄), αλλά και τους περιορισμούς της περίπτωσης ΙΙ, που προβλέπονται από τον πράσινο δακτύλιο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.ypeka.gr).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παιδιά που μετέχουν στη δράση είτε κρατούν το λευκό μπαστούνι, είτε συνοδεύουν συμμαθητές τους ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια, προκειμένου να βιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση ατόμων με αναπηρία

3/12/2025 - 10:55πμ
Στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 τρακτέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο πλευρό τους οδηγοί φορτηγών και ταξί – Συλλαλητήρια και αποκλεισμοί τελωνείων

3/12/2025 - 9:45πμ
Ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, φωτογραφίες κι άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 58χρονου (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Χειροπέδες σε 58χρονο διακινητή για πλαστογραφία – «Ταρίφα» 2.000-3.500 ευρώ για κάθε μετανάστη

3/12/2025 - 8:35πμ
Θαραλλέος ποδηλάτης στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες για το μέσον της εβδομάδας

3/12/2025 - 8:00πμ
Η Εισαγγελία Χανίων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επίσκοπος Δορυλαίου για την εκχώρηση μοναστηριακής περιουσίας

2/12/2025 - 11:18μμ
Συγκεντρωμένα τρακτέρ στα Μάλγαρα, στο ύψος των διοδίων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστό το τελωνείο Ευζώνων

2/12/2025 - 9:34μμ
Λήψη με drone από το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φουντώνουν τα μπλόκα: «Θα κάνουμε γιορτές στο δρόμο» λένε οι αγρότες

2/12/2025 - 5:28μμ
Ο συνήγορος της ηθοποιού Δήμητρας Ματσούκα, έξω στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Ματσούκα: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για παραβάσεις του ΚΟΚ

2/12/2025 - 3:51μμ
Εικόνα από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ταξί στην Αθήνα (φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: 48ωρη απεργία γιατί «τα περιθώρια του διαλόγου εξαντλήθηκαν»

2/12/2025 - 2:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακουργηματική δίωξη στον 16χρονο Ρομά που έκλεψε μοτοσικλέτα, οδηγούσε επικίνδυνα και αγνόησε τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

2/12/2025 - 1:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιδιά που μετέχουν στη δράση είτε κρατούν το λευκό μπαστούνι, είτε συνοδεύουν συμμαθητές τους ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια, προκειμένου να βιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Θεσσαλονίκη: Μαθητές μπαίνουν στη θέση ατόμων με αναπηρία

31 λεπτά πριν
Από το αρχείο του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών: Σπίτια σε προσφυγικό συνοικισμό γύρω από την Αθήνα. Ένθετο απόσπασμα από χρονογράφημα της εφ. «Βραδυνή» με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 1923

«Αφγανιστούπολις»: Όταν η Αθήνα φοβόταν τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και της γενοκτονίας

1 ώρα πριν
Στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.000 τρακτέρ (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Αγρότες: Στο πλευρό τους οδηγοί φορτηγών και ταξί – Συλλαλητήρια και αποκλεισμοί τελωνείων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/griechische_gemeinde_moewa)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποντιακό χρώμα από την Ελληνική Κοινότητα Μερφέλντεν-Βάλλντορφ

2 ώρες πριν
Ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, φωτογραφίες κι άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 58χρονου (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κυψέλη: Χειροπέδες σε 58χρονο διακινητή για πλαστογραφία – «Ταρίφα» 2.000-3.500 ευρώ για κάθε μετανάστη

3 ώρες πριν
Θαραλλέος ποδηλάτης στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Ασθενείς βροχές και σποραδικές καταιγίδες για το μέσον της εβδομάδας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign