pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επεισοδιακές διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών στο Κέμνιτς – Εννέα τραυματίες

2/09/2018 - 12:44μμ
Επεισοδιακές διαδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών στο Κέμνιτς – Εννέα τραυματίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιθώριο νέων αντίπαλων διαδηλώσεων στις οποίες μετείχαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες το Σάββατο στο Κέμνιτς της Γερμανίας. Η μία οργανώθηκε από την άκρα δεξιά που τάσσεται κατά των μεταναστών και η άλλη από αριστερά κινήματα.

Η δολοφονία ενός Γερμανού για την οποία ύποπτος είναι ένας αιτών άσυλο έχει προκαλέσει κινητοποίηση της γερμανικής ακροδεξιάς κατά των ξένων στην πόλη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα, παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης για να αποτραπεί τυχόν αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών των δύο στρατοπέδων. Αλλά οι ταραχές σημειώθηκαν την ώρα που διαλύονταν οι συγκεντρώσεις, όταν οι πιο πρόθυμοι και από τις δύο πλευρές προσπάθησαν να πλησιάσουν οι μεν τους δε με σκοπό τη σύγκρουση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασής της για να αποφευχθούν συγκρούσεις αναμεταξύ τους, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ. Συνεργείο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου MDR κατέθεσε μήνυση μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ. Ένα μέλος του συνεργείου τραυματίστηκε και ο εξοπλισμός του καταστράφηκε.

Στο περιθώριο των συγκεντρώσεων, σε μια συνοικία στην περιφέρεια του Κέμνιτς ένας 20χρονος Αφγανός ξυλοκοπήθηκε το βράδυ από ομάδα τεσσάρων ανδρών με καλυμμένα πρόσωπα. Ήταν ελαφρά τραυματισμένος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχεδόν 4.500 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση διαφόρων ακροδεξιών κινημάτων, κυρίως της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και του αντιισλαμικού Pegida που τάσσεται κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ.

Μερικοί φώναζαν «εμείς είμαστε ο λαός», επαναλαμβάνοντας το σύνθημα των διαδηλωτών κατά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας το φθινόπωρο του 1989 ή ακόμη «Μέρκελ ξεκουμπίσου!» υψώνοντας γερμανικές σημαίες. Άλλοι πραγματοποιούσαν πορεία κρατώντας μεγάλες φωτογραφίες θυμάτων επιθέσεων που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με αυτούς, από αιτούντες άσυλο.

Στην πρόσκληση ενώσεων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς ανταποκρίθηκαν περίπου 3.500 πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι απαντούσαν με το σύνθημα: «καρδιά αντί για μίσος».

Το «Κέμνιτς δεν είναι ούτε γκρίζο ούτε μαύρο», έγραφε μια τεράστια αφίσα κολλημένη κάτω από την επιβλητική προτομή του Καρλ Μαρξ που βρίσκεται μπροστά από το δημαρχείο. Το Κέμνιτς ονομαζόταν Καρλ-Μαρξ-Στατ κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου στη ΛΔΓ.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, εξέφρασε την υποστήριξή της σε αυτή την τελευταία διαδήλωση, την οποία θα διαδεχθεί τη Δευτέρα, ροκ συναυλία κατά της ξενοφοβίας με το σύνθημα «Εμείς είμαστε πιο πολλοί».

«Η Γερμανία προκάλεσε αφάνταστο πόνο στην Ευρώπη. Αν ξανά άνθρωποι πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στους δρόμους κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό, το ιστορικό μας παρελθόν μάς αναγκάζει να υπερασπιστούμε με σθένος τη δημοκρατία», έγραψε στο Twitter.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: x.com/nexta_tv)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

13/09/2025 - 9:24μμ
(Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνια: Οδηγός ΙΧ χτύπησε 16χρονη σε διάβαση πεζών και εξαφανίστηκε

13/09/2025 - 7:56μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ανήλικοι έβρισαν και χτύπησαν 15χρονο, τον έβαλαν να ζητήσει συγγνώμη και ανέβασαν στο διαδίκτυο το βίντεο που τράβηξαν

13/09/2025 - 6:01μμ
Ο λογότυπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (πηγή: ngb.army.mil/resources/photo_gallery/states/index.htm)
ΚΟΣΜΟΣ

«Washington Post»: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα

13/09/2025 - 3:38μμ
Κοντέρ αυτοκινήτου (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα

13/09/2025 - 2:37μμ
Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

13/09/2025 - 1:57μμ
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα απευθύνεται για πρώτη φορά στους Αμερικανούς μετά τη δολοφονία του (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχετε ιδέα γι’ αυτό που έχετε απελευθερώσει σε όλη τη χώρα»: Ομιλία της χήρας του Τσάρλι Κερκ δίπλα στην άδεια καρέκλα του συζύγου της

13/09/2025 - 11:13πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και κάθε Σάββατο η 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ στην Αθήνα

13/09/2025 - 10:43πμ
Ευκαιρία για τις τελευταίες βουτιές (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δροσερό Σάββατο με αίθριο καιρό

13/09/2025 - 8:08πμ
Παλαιστίνιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό από τα συσσίτια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν από το Ισραήλ άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα

12/09/2025 - 11:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Πεντάσφαιρος ο Ολυμπιακός – Νίκες για Άρη, Βόλο

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τη Βραζιλία

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Δεν τα κατάφερε με Φονσέκα ο Σακελλαρίδης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com/nexta_tv)

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

2 ώρες πριν

Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί: Ελάτε να χορέψουμε!

2 ώρες πριν
Έλληνες στη Σμύρνη αντικρίζουν νεκρούς συγγενείς τους στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής (φωτ.: Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός)

Μαρτυρία Βασίλη Ράλλη: Πεθαμένοι κι άθαφτοι γέμισε ο τόπος, η Μικρασία ολόκληρη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign