Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια επιφυλάσσει πολλά κέρδη, αγωνιστικά και οικονομικά. Η Ένωση πριν πέντε καλοκαίρια ετοιμαζόταν να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και πλέον το σεντόνι με τα αστέρια έχει πάρει τη θέση του στη σέντρα του ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ ευνοήθηκε από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Μπενφίκα, καθώς αυξάνονται τα έσοδα που αποκομίσει.
Η είσοδος στους ομίλους του Champions League εξασφαλίζει στην Ένωση μια οικονομική άνεση, που της επιτρέπει να ανεβάσει τον πήχη. Την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ ακολουθεί μια προσεγμένη λογική στα οικονομικά της, αποφεύγοντας τα ανοίγματα που θα τη βάλουν σε μπελάδες, όπως στο παρελθόν. Με πίστη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και βάση στις ακαδημίες της, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Πλέον, οι παίκτες ανυπομονούν να αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ψάχνοντας την ατομική και ομαδική επιτυχία.
Το καλοκαίρι οι Κιτρινόμαυροι απέκλεισαν στους προκριματικούς γύρους τη Σέλτικ και τη Βίντι, παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, που χαρακτηρίζονται, και όχι άδικα, χρυσοφόροι. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα εισπράξει 15.250.000 ευρώ από την παρουσία της στους ομίλους, συν 1.108.000 ευρώ ως μπόνους από την UEFA, αλλά και ολόκληρο το market pool, το οποίο υπολογίζεται σε 5.000.000 ευρώ.
Ανάλογα με την πορεία της στον όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ, θα εισπράξει κι άλλα χρήματα. Η νίκη στη φάση των ομίλων ισοδυναμεί με 2.700.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία με 900.000 ευρώ. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς τα εμπορικά ονόματα των αντιπάλων, υπόσχονται γεμάτες εξέδρες στο ΟΑΚΑ. Η χρηστή επένδυση αυτών των χρημάτων για τη δημιουργία μιας ακόμη πιο δυνατής ομάδας αποτελεί το στοίχημα της διοίκησης.