Οι 18οι Ασιατικοί Αγώνες διεξάγονται φέτος στην Ινδονησία και ξεκινούν επίσημα σήμερα με την τελετή έναρξης στη Τζακάρτα. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας κάθε τέσσερα χρόνια.
Φέτος αθλητές από 45 χώρες θα διαγωνιστούν σε 55 αθλήματα, κάποια από τα οποία δεν είναι ολυμπιακά.
Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις χώρες που συμμετέχουν, ωστόσο υπάρχει ελληνική παρουσία στους αγώνες στην Ινδονησία. Ο λόγος για τον διεθνή διαιτητή υδατοσφαίρισης Γιώργο Σταυρίδη, ο οποίος είναι ένας από τους Ευρωπαίους που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αγώνων.
Στους Ασιατικούς Αγώνες εκτός από τα παραδοσιακά αγωνίσματα, αθλητές διαγωνίζονται στο τζετ σκι, αλλά και στο μπριτζ. Φέτος εισάγονται και τα ανταγωνιστικά βίντεο γκέιμς, τα οποία ωστόσο δεν θα έχουν επίσημο χαρακτήρα και δεν θα δοθούν μετάλλια, αλλά στη διοργάνωση του 2022 στην Κίνα θα αποτελέσουν επίσημο αγώνισμα των Ασιατικών Αγώνων.
Σήμερα το doodle της Google είναι αφιερωμένο στους Ασιατικούς Αγώνες 2018 και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!