pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης

14/08/2018 - 8:27μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ελεύθεροι αφέθηκαν, όπως αρχικά έγινε γνωστό λίγο μετά τις επτά το απόγευμα από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παρέμεναν επί 167 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης. Το τουρκικό δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, αυτή την φορά παραμονή της Παναγίας, αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε επιστρέφουν πλέον στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Ανδρέας Ρομπόπουλος, στη σημερινή συνεδρία οι δύο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει το πρωί της Τετάρτης (15/8), ανήμερα της Παναγίας. Την Τετάρτη μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να παραλάβουν τους δύο στρατιωτικούς με ασφάλεια στην πατρίδα. 

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του Ερντογάν, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αν γίνει δίκη των δύο στρατιωτικων, θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Τσίπρας: Πράξη δικαιοσύνης
«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter. Ο πρωθυπουργός, σε ένα δεύτερο «τιτίβισμα», ανέφερε ακόμη: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά».

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίροντας προσωπικά τον Αγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

«Ζούμε ένα θαύμα»
Θυμίζουμε ότι ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο την 1η Μαρτίου και κρατούνταν έκτοτε στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. «Περάσαμε μια οδύσσεια, τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα», τόνισε στον ΣΚΑΪ συγκινημένος ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του Έλληνα ανθυπολοχαγού.

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Έλληνα λοχία. «Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

10/11/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων: Αυξήσεις και αναδρομικά έως τρεις μήνες

2/11/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Σε λειτουργία εκθεσιακό περίπτερο στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» – Προσομοιωτές πτήσεων και συσκευές VR για μικρούς και μεγάλους

31/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μοριοδότησης ΕΠΟΠ κατά ειδικότητα

31/10/2025 - 10:04πμ
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

30/10/2025 - 11:05μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας (δ) συζητά με τον διευθυντή του naftemboriki.gr Μιχάλη Ψύλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε το καλύτερο αντι-drone σύστημα για τα Bayraktar – Ξεκινά το 2026 η εθελοντική στράτευση γυναικών

30/10/2025 - 4:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Champions League: Πάλεψε αλλά υποκλίθηκε στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας U23: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα

44 λεπτά πριν
Πράκτορες του FBI στο σημείο όπου δύο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Will Oliver)

Πυροβολισμοί στη σκιά του Λευκού Οίκου: Νεκροί δύο εθνοφρουροί – Οργή Τραμπ

58 λεπτά πριν
Η εμφάνιση του νησιού στη Λίμνη Μαραθώνα υποδηλώνει χαμηλή στάθμη των υδάτων. 23 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Σε «κόκκινο συναγερμό» Πάτμος και Λέρος λόγω λειψυδρίας – Ακολουθεί η Αττική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μπλακ άουτ στο Βελιγράδι και ήττα για τον Ολυμπιακό

2 ώρες πριν
Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign