Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν 10 συνάνθρωποί μας που μεταφέρθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ενώ καλή είναι η κατάσταση των τεσσάρων παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας».
Ανάμεσα στους δέκα πολυτραυματίες που είναι διασωληνομένοι βρίσκονται τρεις πολύ νέοι άνθρωποι ενώ οι υπόλοιποι είναι άνω των 60 ετών.
Στον Ευαγγελισμό βρίσκονται οι 25 ασθενείς, με τους 5 να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι κατέληξε ένας άνδρας περίπου 62 ετών. Στο Σισμανόγλειο είναι 15 τραυματίες, το Θριάσιο νοσηλεύει 11 άτομα με έναν στη ΜΕΘ ενώ ακόμα ένας τραυματίας βρίσκεται στο Αμαλία Φλέμινγκ. Στο Αττικόν είναι τέσσερα άτομα, τρεις άνθρωποι στο Γ. Γεννηματάς, και στο ΚΑΤ νοσηλεύονται επτά εγκαυματίες και ακόμα τέσσερις στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη περισσότερου αίματος. Όσοι μπορούν να δώσουν αίμα να επισκεφθούν τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας του ΕΣΥ στην Αττική, αλλά και τα νοσοκομεία Ελπίς, Θριάσιο και Σισμανόγλειο, που θα εξυπηρετούν έως τις 20:00, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το ίδιο θα κάνουν και άλλα νοσοκομεία.
















