Τη Δευτέρα 30/7 θα πραγματοποιηθεί τελικά η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, ενώ πριν θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και διοικητικό συμβούλιο, για όλα τα ανοιχτά θέματα. Τα μέλη του συνεταιρισμού φαίνεται πως δεν δέχονται την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, επιμένοντας στις δικές τους προτάσεις.
Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, που θα προβλέπει μείωση των ομάδων για την επόμενη σεζόν 2019-20 θα καθορίζει πως θα υποβιβαστούν οι τελευταίες τέσσερις ομάδες και αν θα διεξαχθούν μπαράζ με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της Football League. Η προ ημερών πρόταση για αγώνες μπαράζ και όχι κατευθείαν προβιβασμό από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Το θέμα των άστεγων τηλεοπτικά ομάδων αναμένεται να ξεκαθαρίσει, καθώς οι έξι ΠΑΕ είχαν απειλήσει πως θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση.
Ενδιαφέρον για τις έξι ομάδες που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο φαίνεται πως υπάρχει από το Epsilon TV, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση, κάτι που αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνεταιρισμού, το ΔΣ θα διεξαχθεί στις 14:00 που θα εγκριθεί το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, ενώ θα συζητηθούν όλα τα θέματα γύρω από αυτό, προκειμένου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 15:30 να εγκριθεί η προκήρυξη.
Μετά το πέρας της ΓΣ, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 στα γραφεία της Super League.