Την ευκαιρία να δουν πως ήταν η ζωή στα παρχάρια του Πόντου είχαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν εκδρομή στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Ματσούκας «Το Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» την Κυριακή 1/7. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ στην εκδρομή παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μέλη συλλόγων Ποντίων Φοιτητών από τα Ιωάννινα και τις Σέρρες.
Κατά τη διάρκεια της ανάβασης στα παρχάρια, έγινε στάση στην Ιερά Μονή Αγίου Βαζελώνος.
Στα παρχάρια έδωσαν το παρών αρκετοί καλλιτέχνες, που διασκέδασαν τον κόσμο με παραδοσιακή ποντιακή μουσική. Το κέφι ήταν μεγάλο, παρά τη ζέστη. Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι Παρχαρομάνες. Στη συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε στα παραδοσιακά καλύβια της περιοχής, όπου ακολούθησε μουχαπέτ.
Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης συνεχάρη την Ένωση Ποντίων Ματσούκας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και την ευχαρίστησε για την αμέριστη στήριξή της προς το Σύλλογο.
![]()
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)
















