Υπό το βάρος του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών (και τις δηλώσεις του που έχουν προκαλέσει τριγμούς στη συγκυβέρνηση), αλλά και στη σκιά του Πιέρ Μοσκοβισί που από την Αθήνα έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότατα και για «μη ελαστικές δεσμεύσεις» (ειδικά το δεύτερο σημείο από το Μαξίμου θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως προοπτική επανεξέτασης της δέσμευσης για περικοπή των συντάξεων), η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να φέρει σφοδρές συγκρούσεις.
Έτσι, το μεσημέρι στο επίκεντρο θα βρεθούν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση γίνεται με αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το στίγμα της συζήτησης επαναλαμβάνοντας ότι «η περίφημη καθαρή έξοδος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την καθαρή είσοδο σε τέταρτο μνημόνιο». Μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικαλεστεί τις θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ εκτός απροόπτου θα αξιοποιήσει και τις αντιδράσεις της ΝΔ για τις παρεμβάσεις του Πιέρ Μοσκοβισί, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί την περικοπή των συντάξεων και ότι συντάσσεται με τους «ακραίους» της Ευρώπης.
Στη συζήτηση, όπως είναι φυσικό, θα κυριαρχήσει και η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σήμερα επιστρέφει για επικύρωση στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ. Η αντιπολίτευση, εκτός απροόπτου, θα «επενδύσει» στη στάση του Πάνου Καμμένου και στις αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ. Συνεπώς η όλη διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 12:00 θα έχει και ένα έντονο προεκλογικό χρώμα, μιας και η ΝΔ θεωρεί ότι το Σκοπιανό είναι ένας επιταχυντής των πολιτικών εξελίξεων.
Την προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια θα ανοίξει ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Το λόγο θα λάβει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δικαίωμα δευτερολογίας, και η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την τριτολογία του πρωθυπουργού.