Εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο, αφού λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που έφερε η «Νεφέλη» σε τμήμα της Αττικής, έχουν πλημμυρίσει και πάλι δρόμοι, σπίτια και υπόγεια, ενώ οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι εκ νέου με μεγάλα προβλήματα, σχεδόν επτά μήνες μετά την καταστροφική θεομηνία στην περιοχή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν την στιγμή στις περιοχές Μάνδρα, Μέγαρα και Ν. Πέραμο Αττικής η υπηρεσία έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται εκεί ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικης έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή.
Πλάνα από τις πλημμύρες σήμερα στην Μάνδρα (πηγή: Forecast Weather Greece / Φωτεινή Βλασακίδου)
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Το μεσημέρι χρειάστηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στα χωριά Κανάλια, Κερασιά και Κεραμίδι στη Μαγνησία, προκειμένου να απαντληθούν μεγάλες ποσότητες νερού και να μεταφερθούν άνθρωποι σε ασφαλή σημεία.
Επίσης, κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του Δήμου Αγιάς, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.
















