pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βαριές εκφράσεις για «εσχάτη προδοσία» και «συνεργάτες ναζιστών» στη Βουλή

16/06/2018 - 9:02πμ
Βαριές εκφράσεις για «εσχάτη προδοσία» και «συνεργάτες ναζιστών» στη Βουλή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οξύ επεισόδιο ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κασαπίδη εκτυλίχθηκε λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας, Ο Γιώργος Κασαπίδης στην ομιλία του είπε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε από τον Γιώργο Κασαπίδη να ανακαλέσει. Ο βουλευτής δεν το έπραξε, αντιθέτως επανήλθε μιλώντας για «προδοσία» και το θέμα πήρε έκταση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη να ζητεί από την ΝΔ να πάρει θέση και εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη να παίρνει αποστάσεις.

Ο Γιώργος Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για απολογία.

Παράλληλα από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Το χρονικό της έντασης
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μετά το πέρας της ομιλίας του Γιώργου Κασαπίδη, ο Νίκος Φίλης πήρε τον λόγο για να αναφέρει: «Ο κ. Κασαπίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, είναι μειοδότες και διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές δεν μπορεί να ακούγονται έτσι αδιαμαρτύρητα τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Αλλιώς η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί.

«Για το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή την Συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία τι είναι;», ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ.

Μετά την τοποθέτηση, αυτή και αφού ο Γιώργος Κασαπίδης προκλήθηκε πολλές φορές από το Προεδρείο να ανακαλέσει, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας: «Καταλαβαίνω την φόρτιση των συναδέλφων, ιδιαίτερα των προερχόμενων από την Βόρειο Ελλάδα. Αυτές τις ώρες υπάρχει ένταση στις περιοχές τους. Και το πρωί υπήρξε ένταση. Από το πρωί και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκαν βαριές κατηγορίες εναντίον της ΝΔ. Θα ήθελα ότι λέγεται να ειδωθεί στο πλαίσιο αυτής της έντασης και να προχωρήσουμε παρακάτω». Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, και τις εκ νέου εκκλήσεις να ανακαλέσει, ο Γιώργος Κασαπίδης είπε εκ νέου:

«Τότε τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Τσάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι’ αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους. Κι εμείς τα ξεπουλάμε».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παρακάλεσε τον βουλευτή να ανακαλέσει τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσουν διαδικασίες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. «Καλές είναι οι θεατρικότητες και το συναίσθημα αλλά ας μας πει κι η ΝΔ αν πρέπει να πάμε για εσχάτη προδοσία» τόνισε. Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε προς τον βουλευτή της ΝΔ, ότι η στάση του δεν είναι σωστή και προσέθεσε: «Καλείστε να επανορθώσετε, βοηθάτε αυτούς τους οποίους μέμφεστε». «Η ΝΔ οφείλει να πάρει σαφή θέση», επέμεινε ο Νίκος Φίλης, ενώ ενημέρωσε ότι θα κινηθεί η διαδικασία της κλήσης για απολογία του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τον λόγο έλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος και ανέφερε: «Το πρωί ελέχθη κάτι πολύ βαρύ από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γκαρά. Αυτή την ώρα, λέγεται κάτι που επίσης δεν εκφράζει τον πολιτικό λόγο της ΝΔ, περί εσχάτης προδοσίας. Η ΝΔ παίρνει απόσταση και από τα δύο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε το θέμα εδώ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ας πάει και η κυρία Γκαρά, να δούμε αν οι εκφράσεις αυτές ότι εμείς είμαστε ναζιστές ή συνεργάτες ναζιστών γίνονται αποδεκτές από την Βουλή. Να τα δούμε όλα σφαιρικά. Πάντως δεν βοηθάει αυτή την ώρα η όποια ακραία τοποθέτηση. Η ΝΔ είναι κόμμα του μέσου και της μεσότητος. Είμαστε κόμμα δημοκρατικό. Βεβαίως είμαστε σε απόλυτη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ζήτημα των Σκοπίων· από εκεί και πέρα τοποθετούμαστε όπως τοποθετήθηκε ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τοποθετήθηκα εγώ το πρωί. Τελεία και παύλα».

Στο ζήτημα επανήλθε ο Νίκος Φίλης ο οποίος είπε μεν ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό εκ μέρους της κ. Γκαρά, ωστόσο δήλωσε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς, καθώς αυτός είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισμός. «Εδώ υπάρχει ευθεία επίθεση που προσβάλλει το Κοινοβούλιο, ότι η πλειοψηφία είναι προδότες. Μην συμψηφίζουμε φράσεις με υπαινιγμούς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Κρατώ την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη και δεν συνεχίζω, αλλά το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Λέω όμως “ντροπή” σε αυτόν τον κύριο (σ.σ. τον Γ. Κασαπίδη) ο οποίος έφτασε στο σημείο να πιάσει στο στόμα του έναν ήρωα. Τον Παύλο Μελά».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την σειρά του, ανάγνωσε από τα πρακτικά την αναφορά προς την ΝΔ της Αναστασίας Γκαρά σύμφωνα με την οποία: «Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της Χούντας, των ναζί και προδότες». «Επομένως αν στην Επιτροπή Δεοντολογίας πάει ο ένας, θα πάει και η άλλη», επανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, μίλησε για επικίνδυνα γραφικές φωνές υστερίας και ανεύθυνες κατηγορίες που εκστομίζουν Έλληνες βουλευτές προς συναδέλφους τους.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα εγκαίνια προσήλθαν πολλοί Τούρκοι πολίτες από διάφορες πόλεις της Τουρκίας (φωτ.: Χ/Türkiye in Thessaloniki)

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το αποκαταστημένο μουσείο του Κεμάλ στο τουρκικό προξενείο

28 λεπτά πριν
Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

1 ώρα πριν
Εικόνα από τον σταθμό «Νέος Κόσμος» του μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση του «Διγενή» (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)

Ο Χρήστος Τοπκαράς παραμένει πρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»

2 ώρες πριν
Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καργάκη οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Αρνούνται κάθε εμπλοκή στο αιματοκύλισμα – Προφυλακίσεις και ένα χωριό που βράζει από την ένταση

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Κολωνού κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική – «Ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Αθήνας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign