pontosnews.gr
Κυριακή, 2/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολιτικά κόμματα για τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19/05/2018 - 1:44μμ
Πολιτικά κόμματα για τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το δικό τους στίγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δίνουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα. Κοινός τόπος η ανάγκη για αγώνα μέχρι τη δικαίωση του ποντιακού ελληνισμού.

Νέα Δημοκρατία
«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ημέρα θλίψης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδερφούς μας που έπεσαν θύματα συστηματικής εξόντωσης. Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται», τονίζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη 19η Μαΐου.

ΑΝΕΛ
Η τουρκική βαρβαρότητα δεν κατάφερε να αφανίσει την ιστορία, τις ρίζες, το εθνικό φρόνημα και το αθάνατο πνεύμα των Ποντίων, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας πως «οι ρίζες του Ελληνισμού, οι τόποι χιλιετηρίδων Ελληνικής Ποντιακής Ιστορίας, η Ελληνική Ποντιακή πολιτιστική κληρονομιά δεν χάθηκε στη λήθη της ιστορίας, όπως ευελπιστούσαν οι σφαγείς του. Ο Ποντιακός Ελληνισμός επιβίωσε, κράτησε άσβεστες τις παραδόσεις του, τα ήθη του, τα έθιμά του, τα ιδανικά του και την πλούσια ορθόδοξη παράδοση του, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι μόνο θέμα ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο.

«Όλη η παγκόσμια κοινότητα οφείλει να αντισταθεί στη λήθη που βολεύει αυτούς που εγκλημάτησαν και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από όλα τα κράτη θα είναι ο ενδεικνυόμενος σεβασμός στις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1948, αποτελεί τον οδηγό στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

ΠΑΣΟΚ
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είπε πως «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι και ημέρα ευθύνης. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που έπεσαν θύματα του Τούρκικου εθνικισμού, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χρέος «να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της διαφύλαξης και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη αλλά με σεβασμό στην ιστορία μας. Η Βουλή το 1994 με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε και θεσμικά τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η αναγνώριση αυτού του ιστορικού γεγονότος, συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας».

Ένωση Κεντρώων
Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που πλήρωσαν με τη ζωή τους, την ελληνική καταγωγή τους, από ένα αδίσταχτο εθνικιστικό καθεστώς, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Όσο και αν η Τουρκία προσπαθεί να ρίξει λήθη και ευθύνες στους Έλληνες του Πόντου, τόσο απομακρύνεται από τον πολιτισμό και καταπατά με βία τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ένωση Κεντρώων δεν ξεχνά τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού και θα είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και της διαφύλαξης της ιστορικής αλήθειας. Όποιος λαός ξεχνά δεν έχει μέλλον» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κάνοντας λόγο για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. «Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών» ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ — Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
Το ρολόι για τις τοποθετήσεις των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» – Θα κόβονται ηλεκτρονικά όσοι μιλούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό διάστημα

30/10/2025 - 11:23πμ
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

29/10/2025 - 6:23μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση του «Φραπέ» και της Πόπης Σεμερτζίδου

29/10/2025 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο προσωρινός αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καϊμακάμης

27/10/2025 - 3:43μμ
Ο Κώστας Καραμανλής στους τάφους των πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρειο Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής, παραμονές 28ης Οκτωβρίου

27/10/2025 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ — Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

17 λεπτά πριν
(Φωτ.:Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)

Βορίζια: Έρευνες, προσαγωγές και στήριξη της τοπικής κοινότητας

42 λεπτά πριν
Ο Νότης Σφακιανάκης το 2010, στην πρεμιέρα στο «Ιερά Θέα» στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Νότης Σφακιανάκης: Ο «αετός» του ελληνικού τραγουδιού και οι πτήσεις του

1 ώρα πριν
(Φωτ.: neoskosmos.com/Michael Georgiou)

Oakleigh Glendi Festival: Μια γιορτή ελληνικής κουλτούρας στην καρδιά της Μελβούρνης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Erini – Κωνσταντίνος Γκεκόπουλος)

Ερήνη Τορνεσάκη: Μια Μικρασιάτισσα Κρητικοπούλα στα βραβεία Grammy, με ριζίτικο τραγούδι

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση (φωτ.: facebook/Makis Michailidis)

Η ποντιακή θεατρική κωμωδία «Ας τρώει μεν η μαναχία» στη Θέρμη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign